švabska demokracija

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
. Lokalni kebabmacher bi pa moral zaradi 3€ kebaba recitirati Preserna vsako jutro
smirk-1.gif

ne-ne-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:Z grožnjami in napadi muslimanskih skrajnežev se bo ''ljubezen'' Evropejcev do priseljencev iz muslimanskih držav še okrepila. Današnje besede nemške kanclerke bodo pridobile na ostrini in se razširile na ves kontinent. Nobene multikulturnosti ali multietničnosti ne bo več čez nekaj let.

Groznje? Napadi? Upas presteti groznje napade ene in druge strani? Btw, Avstrijci&Italijani kazejo vedno manj multikulturalnosti do Slovencev pri njih. Zagotovo imas kako enako inteligentno razlogo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to all

da ne bi kdo mislu, da sem čuden. merklovo podpiram v nulo. sam ni mi jasn zakaj pol baba zmesana nam izvaza to ideologijo multinacionalnosti. in ni mi jasno zakaj mi to kupujemo.

za evropo bi nardili vse, celo đamijo. bom med najsrečnejšimi, ko bo kak janez zbral toliko pomuguma in rekel ne preseratorjem. če govori na gradbišču naše, pa doma naše, kruh kupuje z rokami..me ne moti..moti pa me tista raketa in podobne fore. torej jezik ne moreš obvladat, ga nimaš kje se naučit..sam tut v đamijo, cerkev itd nimaš časa hodit.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Poglej,če se naši Slovenčki niso itegrirali v Aus in Ital., lahko pridejo domov, sej niso z ketno priklenjeni ...
Pri nas je mutikulturalizem v razcvetu....ma kaj v razcvetu, živimo ga že vsi...
Kar poglej teme na forumu...
- kje najboljši čevapi
- kakšen burek je the best
- Najboljši prebranac je v ???
- Kuča poso, kuča poso...
- naši se trudijo govorit sa "tvrdim L"
- BB Slavnih....rabiš podnapise..
itd, pa še kaj bi se našlo..
Južna kultura se je zalezla v vse pore našega življenja, nasprotno pa Slovenska kultura in jezik še oplazla nista čefurjado...Žal tako je in tukaj bodo naši Gasterbajterji, ki so isto neprilagojeni kot nekateri čefurji, lahko sprostili svoje frustracije.
Po moje bi bil najboljši pogoj - prvo jezik (vsaj osnovno) nato delovna viza, e, če boš pa zgleden z čisto kartoteko pa se lahk še o čem drugem pogovarjamo. Državljanstvo pridobljeno z poroko z domačinko - NI OPCIJA

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
to all

da ne bi kdo mislu, da sem čuden. merklovo podpiram v nulo. sam ni mi jasn zakaj pol baba zmesana nam izvaza to ideologijo multinacionalnosti. in ni mi jasno zakaj mi to kupujemo.

za evropo bi nardili vse, celo đamijo. bom med najsrečnejšimi, ko bo kak janez zbral toliko pomuguma in rekel ne preseratorjem. če govori na gradbišču naše, pa doma naše, kruh kupuje z rokami..me ne moti..moti pa me tista raketa in podobne fore. torej jezik ne moreš obvladat, ga nimaš kje se naučit..sam tut v đamijo, cerkev itd nimaš časa hodit.

Se strinjam.
Proti tujcem nimam popolnoma nič, dokler ne potrebujem prevajalca v lastni državi, da ga razumem. Sicer razumem "jezik od dole" ampak iz principa ga več nočem. In pol mi nekdo reče da sem nestrpen?? WTF, kaj pa je on, ki se ne potrudi, pa mu je raketa prva pa un DJ ki vpije s strehe, al pa ko mi "susjed" raspali Šabana v nedeljo ob 12 uri, ko bi pa jaz z veseljem poslušal "čestitke in pozdrave" (NOT)
evil.gif
ter srebal svojo vročo govejo župco....
Klinc...ti si prišel na obisk ( za stalno) ne jaz in temu primerno se prilagodi, če ne...(bom povzel južne) "svakog gosta , pola sata dosta..."

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
se podpišem

ti pa prvi v snago, vegrad in an druga VKV delovna mesta. da ne bodo nekateri bogateli an račun nepismenih cefurckov

Jaz sem s svojim delovnim mestom popolnoma zadovoljen ( zaenkrat kaj boljšega ne iščem-
In upam, da še vedno govorimo o ljudeh ki so v Sloveniji in se NISO HOTELI prilagoditi, tako državi, jeziku, kulturi in času v katerem živimo. Takšni me motijo in marsikoga drugega tudi, ne motijo me pa toliko, da bi proti nnjim sprožil kakšno gonjo,
Sem mel pred leti sosede, muslimane, kulturne ljudi ki so bili najboljši sosedje na svetu, nasrotno je pa sosedov Francelj čez hodnik svojo Justiko vsak dan ob 17 uri hoblal ko bika...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.479
5.681
113
Ne moti me sin od Hase in Muje.....ker ona 2 po cele dneve pridno delata..gre familija v piiii....otrok ne dobi vse podpore/lekcij življenja...postane asocialen.....ostalo pa ni daleč več
bonk.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Ne moti me sin od Hase in Muje.....ker ona 2 po cele dneve pridno delata..gre familija v piiii....otrok ne dobi vse podpore/lekcij življenja...postane asocialen.....ostalo pa ni daleč več
bonk.gif

Aha... Torej je problem v tem da prevec delata? Izgon! Taki tukaj niso potrebni!
crazy1.gif

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Jap....lahko bi tudi tako rekli....lahko rečemo pa tudi tako:

Moti me Fikret, , okičen z zlatom in čačaklicom v ustih, u šuškavoj trenerki , ki okoli šole dila , vleče socialko ker rad spi do 11 ure, doma se dere na svojo bonu, tu in tam ji še stisne kako vzgojno, overload posluša, Šabana ali šerifa in ga briga za hišni red v bloku in predvsem ne pomisli na svoje sosede ko se dere na svoja dva mala Suljota, ki sta pred tem iz čiste zabave popljuvala "galendre" v bloku (galender - ograja), vmes sta poscala lift in starejšo gospo,ki ju je pri tem početju videla in opozorila...oterala u tri piiiii... materine- če pride na roditelski sestanek v šolo je glavni šerif in njegovi otroci so angelčki ki nebi ni mrava zgazili in ker sta od dole, res ne rabita znat slovensko....ker itak bodo "šLi" ( sa trdim L ) oni nazaj doL (isto sa trdim L )-
[censored] ga....takšni ste NEKATERI...

Haso in Mujo ki skupaj pijeta kavo, me pa najmanj motita, zato ker vem,da se trudita prilagoditi in da se predvsem trudita razumeti tako državo, kulturo in jezik, v katerem sta se ne po svoji krivdi znašla ( tu mislim predvsem na to, da migracije povzročajo takšna in drugačna stanja v okolju od kod prihajata)in da se bom z njima lahko tudi normalno kaj zmenil, predvsem pa mi nebo ispod časti z njima spit kavo ali kako kratko...

Se ti zdi, da je razlika očitna?

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
bonk.gif

Aha... Torej je problem v tem da prevec delata? Izgon! Taki tukaj niso potrebni!
crazy1.gif

Ti pa zlo rad obarčaš stavke in jih intrepertiraš tako da ti najbolje odgovarjajo, kajne?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
To je pa tvoja interpretacija...
Lahko bi rekli tako kot praviš, po drugi strani pa bi tudi ona dva z veseljem pila kavo z mano do tizga trenutka ko bi mi hotla prodat karkolžepač in bi jih zavrnil. Bi bilo kofetkanja kar hitro konc.

in mimogrede, ja Fikret je tipičen asocialc in nihče drug....., in ne poskuša biti nekaj kar ni in nikoli ne bo .
wink-1.gif
..(čeprav ga to ne opravičuje).
Asocialc pač...
Sicer pa "mekani" če se je tolk težko prilagodit in če te to toliko moti, da se to od tebe in tebi podobnim pričakuje (ali pa predhodnikom, predhodni konjenici, koja je ispitivala teren).pa to velja tudi za Turke, Afričane...itd...zakaj ne ostanete na svoji rodni grudi . Mar se pričakuje da se bo svet prilagajal vam? Ja šur de ja.
Če bi jaz bil prisiljen zapustiti SLO in se preseliti ...rečmo v Turčijo, bi najprej poskušal čimbolje prebroditi kulturni šok, se max hitro naučit jezika ( saj mi je to osnova za zadovoljevanje čim bolj kvalitetnih lastnih potreb), ter se poskušal vpet v njihove kulturne in družbene spone, če bi videl da to nikakor ne gre in da se me na nek način odklanja, pač nebi vztrajal in rinil z glavo skozi zid...bil bil nesrečen jaz, pa še kdo v moji bližini.
Ampak to mora pa vsak posameznik presodit pri sebi. Moje mnenje je pač, da je asocialno obnašanje NEKATERIH priseljenih narodnosti pač zelo egoistično obnašanje, predvsem pa nespoštovanje gostitelja. Drugače sem pa mnenja da Hitlerja 2.0 verzije svet ne potrebuje.

Nevem kaj si pričakoval z odprtjem teme, ki je mimogrede, hm...na zlo spolzkem terenu, je pa dejstvo, da ko začneš mešat drek, pričakuj da bo smrdelo...na vse strani. Merklovi vsekakor dišalo ne bo in smrad se ji bo zažrl tudi na volišče.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a ti res od mehota in suljota, k sta pri vegradu delala 12 do 16 ur na dan, z vikendi. če pa vikend frej via bosna. živela v smaskem med svojimi, jedla na gradbišču s svojimi..res pričakuješ, da bosta znala slovensko. in da rabita znati. in da bosta imela korist od tega?

recimo dr. Topiæ, Jankoviæ, dr Macura, pa še ker pa govorijo lepo. pač drugo okolje, se ti ne zdi.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Govorim o "priseljencih" ki imajo državljanstvo in stalno prebivališče..ali pa bi ga želeli imeti ( čeprav dvomim, da si kdo sploh še želi živet v tej rupi od države) ...

Pa dej že piš, da te bo človk sploh kaj razumel no...
cool-1.gif