švabska demokracija

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Točno to........

Nepismenost šipcev in čefurčkov je naša sreča za objectiv: abuse and abandon....

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Bravo...

Pa čisto brez potrebe si se zatekel k cinizmu
Pa spuščava se v detalje...tvoje mnenje spoštujem, torej spoštuj tudi ti mojega.
Če ne gre, pa tudi prav!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
To je pa tvoja interpretacija...
Lahko bi rekli tako kot praviš, po drugi strani pa bi tudi ona dva z veseljem pila kavo z mano do tizga trenutka ko bi mi hotla prodat karkolžepač in bi jih zavrnil. Bi bilo kofetkanja kar hitro konc.

in mimogrede, ja Fikret je tipičen asocialc in nihče drug....., in ne poskuša biti nekaj kar ni in nikoli ne bo .
wink-1.gif
..(čeprav ga to ne opravičuje).
Asocialc pač...
Sicer pa "mekani" če se je tolk težko prilagodit in če te to toliko moti, da se to od tebe in tebi podobnim pričakuje (ali pa predhodnikom, predhodni konjenici, koja je ispitivala teren).pa to velja tudi za Turke, Afričane...itd...zakaj ne ostanete na svoji rodni grudi . Mar se pričakuje da se bo svet prilagajal vam? Ja šur de ja.
Če bi jaz bil prisiljen zapustiti SLO in se preseliti ...rečmo v Turčijo, bi najprej poskušal čimbolje prebroditi kulturni šok, se max hitro naučit jezika ( saj mi je to osnova za zadovoljevanje čim bolj kvalitetnih lastnih potreb), ter se poskušal vpet v njihove kulturne in družbene spone, če bi videl da to nikakor ne gre in da se me na nek način odklanja, pač nebi vztrajal in rinil z glavo skozi zid...bil bil nesrečen jaz, pa še kdo v moji bližini.
Ampak to mora pa vsak posameznik presodit pri sebi. Moje mnenje je pač, da je asocialno obnašanje NEKATERIH priseljenih narodnosti pač zelo egoistično obnašanje, predvsem pa nespoštovanje gostitelja. Drugače sem pa mnenja da Hitlerja 2.0 verzije svet ne potrebuje.

Nevem kaj si pričakoval z odprtjem teme, ki je mimogrede, hm...na zlo spolzkem terenu, je pa dejstvo, da ko začneš mešat drek, pričakuj da bo smrdelo...na vse strani. Merklovi vsekakor dišalo ne bo in smrad se ji bo zažrl tudi na volišče.

skušal bi se prilagoditi in po turško kultuvirati? A če bi se preselil v Modlavijo, bi se tudi obnašal kot Moldavec?
smile-1.gif
Kaj pa v turčiji, bi molil nekajkrat dnevno proti vzhodu, se odpovedal svinjini in alkoholu? Vsaj rekel si, da bi se prilagodil.

Govoril si, da te motijo razni dilerji in glasen folk, frajerji.... taki vse motijo, brez skrbi. Samo, da mene motijo takšni neglede na nacionalnost, če si srbi, hrvati, albanci, slovenci, angleži, moldavci.... Tebi se pa obrača želodec ob misli na balkanski polotok zaradi določenih kriminalcev, objstnežev, čefurjev itd... KDo je zdaj tu čuden?

"Sovražim Slovence zaradi Hilde Tovšak. Vsi to takšni, kradljivci neobzirni, samo nase gledajo. "

"Pa avstrijci so čudni, ker je imel tisti stric otroka zaprtega v kleti par let in ga zlorabljal"

"Hrvati so tud bedni, samo njihove navijače pogledaš pa politike"

"Američani so kul, ker delajo dobre filme pa v Mcdrajva grem lahko"

...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sem rekel, in dr in zidar sta z državljanstvom. en govori en pa ne.

če tega nisi vedel, je nespoštovanje bilo na mestu. oz lahko nespoštovanje zamenjam z..nekompetenco v tej debati.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Bravo Yanos...

Eno je funkcioniranje v javnosti ( saj veš verjetno kaj je javnost in javna podoba človeka, a ne) eno pa je funkcionirati za svojimi štirimi zidovi. Na vero sploh nisem pomislil, ker sam sploh nisem vernik.
Bi pa seveda glede na trende pričakoval da mi ( če bi seveda bil veren) zgradijo cerkev, ali pa njen "manjši" nadomestek "Kapelico" - Ampak, saj v Istanbulu to ni problem-ker je cerkva kar nekaj takšnih in drugačnih
Če že govoriva o integraciji.

Pa tale odstavek si še enkrat preber:

Citat:
Če bi jaz bil prisiljen zapustiti SLO in se preseliti ...rečmo v Turčijo, bi najprej poskušal čimbolje prebroditi kulturni šok, se max hitro naučit jezika ( saj mi je to osnova za zadovoljevanje čim bolj kvalitetnih lastnih potreb), ter se poskušal vpet v njihove kulturne in družbene spone, če bi videl da to nikakor ne gre in da se me na nek način odklanja, pač nebi vztrajal in rinil z glavo skozi zid...bil bil nesrečen jaz, pa še kdo v moji bližini.
Lahko pa Turčijo in po tvoje Moldavijo, zamenjaš tudi s kako drugo poljubno državo, npr.. Švico, Belgijo, Anglijo, ...itd

In še enkrat BRAVO, ker si uspel spustit tole temo na osebno raven

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
prav, potem pa sem nekompetenten v tej debati, ki to itak več ni...
(nespoštovanje pa kažete itak vsak dan)

Jebeš debato, kjer pol stavkov nemoreš dešifrirat.....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
hilda je kul....

iznašla je legaln način deportacije.... in na ta račun še zaslužila...

Hildo za menedžerja leta... Jelinčič je amater...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa dej zdej stiskat rep med noge. brani to svojo deželo z argumenti

veš, da obstajajo vegradovci z državljanstvi
in d aobstajajo doktroji z državljanstvi.

in eni in drugi lepo funkcionirajo, delajo tudi za tvoje dobro in ti nič nočejo. živijos voj življenje, tak ali drugačen. kaj te torij moti tisti vegradovec, ko pa te dr ne

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Se mi zdi da se ti počutiš precej ogroženo. Večkrat sem že zasledil v tvojih postih to jamranje, kako Slovenci grdo ravnajjo z južnjaki. Ko tebe dira sinko? Smiri hormone i opusti se ! Nobeden ti nič noče in s tem ko postavljaš te teme samo ljudem kažeš kako si prizadet zaradi tega...

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
Pa človek, Vegradovec me sploh ne moti, tud delavec Gradisa in SCT-ja ne, kakor ne doktorji in svašta ljudi..
Izhajam samo iz sebe.. Enostavno si neznam predstavljat, da grem v tujino in gonim svojo Sovenščino gor in ob tem še pričakujem da me bodo razumeli. Mene je že groza it službeno v Nemčijo, predvsem ker ne govorim in tudi razumem ne njihovega jezika, tako se sporazumevamo v angleščini.( Hvala bogu je to 2 x letno)
Saj noben ne pravi, da pa sedaj moraš pa kar Slovenc postat, saj bi bilo prav smešno, vsak ma svoj karakter ki ga nosi s sabo, seveda pa tudi kulturo okolja iz katerega izhaja in prav zanimivo je še kaj druzga spoznat, ampak to pa ne pomeni, da pa se potem javno dela kar hoče vspovprek ( konec koncev...Homoseksualci npr....ja, sem zato da imajo pravice, podpiram da so izenačeni z ostalo družbo...ampak če jaz svoje babnce ne žvalim sred Tromostovja, mi prosim tudi ti prihrani žvaljenje s svojim tipom - tako btw.intermezzo)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Se mi zdi da se ti počutiš precej ogroženo. Večkrat sem že zasledil v tvojih postih to jamranje, kako Slovenci grdo ravnajjo z južnjaki. Ko tebe dira sinko? Smiri hormone i opusti se ! Nobeden ti nič noče in s tem ko postavljaš te teme samo ljudem kažeš kako si prizadet zaradi tega...

Mislim da imas probleme pri branju (ali razumevanju). Nekdo drug se pocuti "ogrozeno". Razlog bos ze sam pogruntal. Omenjali so zobotrebce, lance in suskavce.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.114
33
48
hysterical-1.gif

Ti pa vskočiš ravno v pravem trenutku....
in

tudi guzo stisneš v pravem trenutku, mar ne.....očitno ti je zlato, zobotrebc in šuškava natrosla sol na rano....

ampak [censored] ga....tako je. resnica včasih boli.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Zakaj zelis svoj nestrpnost racionalizirati? Koga boli k. kater jezik uporablja nek Mujo na nekem gradbiscu? Prisel je mahat lopato in ne filozofirat.