švabska demokracija

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Govoril si, da te motijo razni dilerji in glasen folk, frajerji.... taki vse motijo, brez skrbi. Samo, da mene motijo takšni neglede na nacionalnost, če si srbi, hrvati, albanci, slovenci, angleži, moldavci.... Tebi se pa obrača želodec ob misli na balkanski polotok zaradi določenih kriminalcev, objstnežev, čefurjev itd... KDo je zdaj tu čuden?

Kdaj boš dojel...

Poglej % prebivalcev Slovenije, ki so čefurske nacionalnosti.

Potem poglej število kaznivih dejanj in primerjaj...

nima to veze. tvoja statistika je neumna. [censored]..sej nisi 5 let star.

Kaj ti ni jasno?

Kolk % vas je tu?

In kolk % je kaznivih dejanj, ki jih povzročijo vaši?

Da bi bilo "uravnoteženo", bi vas moralo biti krepko čez milijon...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Zakaj zelis svoj nestrpnost racionalizirati? Koga boli k. kater jezik uporablja nek Mujo na nekem gradbiscu? Prisel je mahat lopato in ne filozofirat.

Dejstvo je, da so tvoji neprilagodljivi.

Kako se lahko zdravnica iz Moskve (bolnica v Novem mestu) nauči slovenščine v dveh, treh letih do te mere, da jo ne pogruntaš, Hrvat al pa Bosanc pa tega ni sposoben narediti v 30 letih?

Nimaš kaj, inteligenca ima veliko tu zraven. Pri teh busancih, ki so pri nas že 30 let in kobajagi ne govorijo slovensko...ko ti bo drugič pričal po bosansko mu samo reči, da naj govori slovensko, pa bo takoj začel govort. Ali pa se vsaj potrudil. Take so moje izkušnje.
Poznam pa tudi osebka, hrvata, ki je tu že pomoje 40 let, pa NOČE govorit slovensko... Sva imela samo enkrat v življenju kratek pogovor....
Prišleki so po svoje "bogi", saj po njihove, se nimajo z nami staroselci o ničemer za pogovarjat + jezikovna ovira. In zaradi tega je rek da "miha vkup štriha" tu na mestu.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Slovenska podjetja so imela direktivo iz Belega mesta, da so morala zaposlovati "nepismene bosance". In jim seveda zrihtat stanovanja.

Nedolgo nazaj sem prilepil izjavo nekdanjega direktorja TAM-a, ki je podrobno opisal ta problem.

Seveda
priden.gif
Ocitno slovenske podjetja se vedno izvajajo isto direktivo ,ker se se vedno zaposlujejo "nepismene Bosance". Ceprav vedno manj ,ker se tudi Bosancem zadeva ne splaca in se po novem uvazajo Moldavci, Romuni, itd....

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Kako se lahko zdravnica iz Moskve (bolnica v Novem mestu) nauči slovenščine v dveh, treh letih do te mere, da jo ne pogruntaš, Hrvat al pa Bosanc pa tega ni sposoben narediti v 30 letih?

Kot bo fizikalec vlekel domov cez 3000€ in 8ur dnevno sprejemal stranke lahko filozofiras o njegovem poznavanju jezika. Dokler pa 12ur na dan mesa beton nekje v 3pm je njegovo poznavnaje slovenskega jezika zelo k. vazno.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Kako se lahko zdravnica iz Moskve (bolnica v Novem mestu) nauči slovenščine v dveh, treh letih do te mere, da jo ne pogruntaš, Hrvat al pa Bosanc pa tega ni sposoben narediti v 30 letih?

Kot bo fizikalec vlekel domov cez 3000€ in 8ur dnevno sprejemal stranke lahko filozofiras o njegovem poznavanju jezika. Dokler pa 12ur na dan mesa beton nekje v 3pm je njegovo poznavnaje slovenskega jezika zelo k. vazno.

Sorry bil sem premalo jasen, v mislih sem imel rusko zdravnico in hrvaškega/bosanskega/srbskega zdravnika.

Poznam par Slovencev, ki so sabo na delo v Nemčijo vzeli slovar in se prvo naučili nemščine. Kot navadni delavci v BMW, Siemensu itd...

Sprijazni se, da pač nimate niti osnov kulture.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Nedvomno... To je bila tvoja znana raziskava "Primerjava poznavanja jezika ruske zdravnice v NM in srbskega zdravnika v LJ 2010".
priden.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Niso samo zdravniki..

Recimo Britta Bilač, češke ali katere že rokometašice...

Seveda ni problem v jeziku. (za nekatere).
priden.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Zakaj zelis svoj nestrpnost racionalizirati? Koga boli k. kater jezik uporablja nek Mujo na nekem gradbiscu? Prisel je mahat lopato in ne filozofirat.

Kako se lahko zdravnica iz Moskve (bolnica v Novem mestu) nauči slovenščine v dveh, treh letih do te mere, da jo ne pogruntaš, Hrvat al pa Bosanc pa tega ni sposoben narediti v 30 letih?

Halo, seveda se bo tuja zdravnica prej naučila slovenščine kot pa nek tuji delavec na gradbišču. A ti to res ni jasno al se samo zezaš?
hysterical-1.gif

Zdravnica - odnosi s pacienti na dnevni ravni - potrebno poznavanje jezika za normalno delo.
Radnik - odnosi z ostalimi delavci, ki so večinoma iz tujine - potrebno poznavanje jezika v tolikšni meri, da lahko normalno funkcionira.

Moja dva znata odlično slovenščino, imata pač tako službo, kjer je na dnevni ravni potreben stik z ostalimi osebami.

Tole o južnjaškem zdravniku je pa zraslo na tvojem zelniku med bučami.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Pa se malo statistike:
Metod Trobec
Andrej Kusar
Drago Bozicnik
Silvo Morgan
Danijel Cergola
Kristijan Kamenik
Silvo Plut
...
..
.

V nadaljevanju lahko debatiramo komu in kdaj je zaplenjena najvecja kolicina droge
smirk-1.gif
Pa po preprodaji orozja? Pa o ropih?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:Seveda ni problem v jeziku. (za nekatere).
priden.gif

Zakaj je potem vedno za nekatere oziroma vecino (zagotovo bos tukaj prepoznal tudi sebe?) k. Zoki =Srbin, Miran= Mirsad, itd, itd. Je njihovo poznavanje slovenskega jezika slabse od povprecnega Slovenca? Se nista dovolj "asimilirala"? Nosita suskavac, ketna?, zobotrebec?, Saban Saulic?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Halo, seveda se bo tuja zdravnica prej naučila slovenščine kot pa nek tuji delavec na gradbišču. A ti to res ni jasno al se samo zezaš?
hysterical-1.gif

.

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sorry bil sem premalo jasen, v mislih sem imel rusko zdravnico in hrvaškega/bosanskega/srbskega zdravnika.

Citat:
Uporabnik ynos pravi:

Tole o južnjaškem zdravniku je pa zraslo na tvojem zelniku med bučami.

Če ne verjameš meni, vprašaj Klošarja o zdravnikih v brežiški bolnici... Pa Alexx je tudi od tam...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Pa se malo statistike:
Metod Trobec
Andrej Kusar
Drago Bozicnik
Silvo Morgan
Danijel Cergola
Kristijan Kamenik
Silvo Plut
...
..
.

V nadaljevanju lahko debatiramo komu in kdaj je zaplenjena najvecja kolicina droge
smirk-1.gif
Pa po preprodaji orozja? Pa o ropih?

30 let zgodovine.

Pa ne me jebat, tolk kriminalnih čefurjev našteješ na eni strani črne kronike v časopisu.
hysterical-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:30 let zgodovine.

Pa ne me jebat, tolk kriminalnih čefurjev našteješ na eni strani črne kronike v časopisu.
hysterical-1.gif

Kaj bi pa rad? Vse morilce zadnjih 7 dni?! Vsakega ulicnega lopova?
stupid-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če se lahko jebeni Vladimir Boisa, ki je iz Gruzije, pa Seirhei Rutenka ki je iz Belorusije naučita tekoče slovensko, se lahko tudi mujo iz bosanske krupe

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
zagotovo si opazil naštetih nekaj oseb, ki so bile obsojene, ker so vzele vsaj po 2 življenji...

Pa kljub temu ne spadajo med serijske morilce na katere sem se jaz osredotocil. Takih naj bi bilo malo. Ce bi sestavil seznam Slovencev ,ki so vzeli 2 zivljenji bi bil seznam bistveno daljsi. Stekas?