Število smrtnih 2016 KATASTROFALNO

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Hahaha,sarkazem?
smile-1.gif

Ce je nekdo bil pred nekom na mestu,bo tisti,ki je sele prisel lepo pocakal.... Ne pa da rogovili,kako je kolesar,ima svojo stezo in ima prednost....

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
ne-ne-1.gif

Še enkrat preberi kaj je napisal - ena skupina mu da prostor, druga "mi imamo prednost" pa zapre pot. Nato pa kolesar pričakuje, da bo z avtom zgazil celo peš cono, samo, da njemu, ki ima "absolutno" prednost, naredi prostor.

Sodelovanje velja za vse udeležence v prometu - pešce, kolesarje, voznike motornih vozil.

In absolutne prednosti v prometu NI.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
To bi morali že davno....kvečjemu duplo, če ne plačaš v 8 dneh.....ne pa polovička jao jao.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Tak dolgo je jamral, da so ga imeli policaji poln k**** pa so ga spustili naprej.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
2 edini kazni, ki sem jih dobil leta 98 se ne spomnim za polovičko....nisem siguren. 18 let brez kazni hehe
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Polovička je zato, da folk raje plača kot se trudi s pritožbami. Sicer bi tako kot včasih vsak pošiljal neutemeljene pritožbe, da je na primer font v drugem dostavku premajhen ali kaj podobnega. Sedaj pa tvegaš polno kazen + še sodne stroške.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
.......Tak ko opica v ZG, ki je skoraj ubil otroka - naj si kupi motor in bum v zid, rešeno. Takemu je vseeno al je kazen 2.500 al 50.000.
A da je skoraj ubil otroka, ker divjal in ga je zaneslo, ker je bežal pred policijo zaradi nekega brezveznega prometnega prekrška pa ne boš napisal? Ampak saj pravite, ko jebe otroka, to je kolateralna škoda, važno da so tisto opico dobili in mu kasirali. Če ga je treba ujeti za vsako ceno, potem je lahko ta cena tudi otrok, no tokrat jo je za las odnesel, mogoče naslednjič ne bo toliko sreče.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Polovička je zato, da folk raje plača kot se trudi s pritožbami. Sicer bi tako kot včasih vsak pošiljal neutemeljene pritožbe, da je na primer font v drugem dostavku premajhen ali kaj podobnega. Sedaj pa tvegaš polno kazen + še sodne stroške.
Sedaj pa folk raje plača polovičko, čeprav mnogokrat nedolžen, da ima mir pred goljufivimi policaji in krivosodjem.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ultimativne rešitve tega problema verjetno ne bomo iznašli, ne mi na alterju ne kaka bolj "odgovorna" država. bi pa pritrdil, da je najprej treba naučiti folk (mlad, star...) glede varnosti in pravilnem obnašanju na cesti. vsekakor je treba tudi cestno infrastrukturo obnoviti (sicer je pa zadnjič en "strokovnjak" zatrdil, da slabše kot so ceste, počasneje bomo vozili...). in pa nadzor. reden nadzor. če jaz enkrat na deset let vidim aktiven stoječi radar, ne bom preveč zmanjševal hitrosti. če pa VEM, da je merjenje stalno aktivno, pa bom raje zmanjšal na primerno hitrost. pa čeprav mi bo detektor stalno piskal. ja, saj se tudi policija "strinja" z uporabo detektorjev-vsaj takrat boš vozil (bolj ali manj) varno. inkasanstva verjetno ne bomo ukinili, a na določenih črnih točkah bi postavil stalne radarske kontrole (škatle, ne policajev). na avtocesti je verjetno "varno" voziti 160 kmh, ni pa varno "samo" 80 kmh skozi vas. no, poleg včasih res neumne in neživljenske cestne signalizacije bi tudi poskrbel, da te radar ne bi slikal, če greš prehitro za 2 kmh.
ko se enkrat "zaveš", da imaš na določenih odsekih stalen nadzor, potem ti čez nekaj časa "pride" v kri, da voziš "normalno". jah, za dinamike to res ni raj na zemlji..eee..cesti, ampak za ostale bi pa bil
smile-1.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Boljš kot neki fiksi radarji na lokacijah je sekcijsko merjenje hitrosti. Recimo kakšen odsek par kilometrov na avtocesti ali pa še daljši.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kaj pa trzinska obvoznica? Da vidimo angelcke na alterju.....peljes se tam 70,se pravi po omejitvi in si najpocasnejsi. 99% jih prekoraci,pa ne za malo. In ker je tooooook nevarno it cez omejitev in s tako frekvenco prometa kot je tam,bi pricakoval,da je vsak dan najmanj 5 mrtvih. Tolk o tem. Cudn,da tam niso ze radarja namontiral,ker bi bla luknja takoj polna.

Nesrece se bodo se.zmeraj dogajale,vsake tolk se bo nasel projektil. Takega naj se kaznuje. Ne pa javnosti prodajat,da je prehitra voznja glavni vzrok za nesrece in potem radarje postavljat in kasirat. Bullshit.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
statistiko se da obračati tako ali drugače, ampak napredek v prometni varnosti se bo zgodil kvečjemu z ukrepi, opisanimi že zgoraj:
- večja pristonost kontrole
- nižje začetne kazni ter progresivno stopnjevanje kazni za ponavljalce
- izobraževanje o prometni varnosti že v šolah
- ...

definitivno pa ne z višanjem kazni in nižanjem kontrole

zmaga.gif

+obnova/prilagoditev infrastrukture,
sedaj je marsikje mišljenje, bolje kakšen ovinek, ostri robnik, križišče, ipd, več,
ker bodo potem manj divjali
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Pa na ležeče policaje si pozabil.
Trzinska in 70 je res marsikdaj tezko. Se pa udi tam zna pojaviti radar, tako da....
Sicer nisem pogosto tam, ampak se ne spomnim da bi kdaj brez ustavljanja odpeljal vse semaforje na trzinski obvoznici. Pri tistem v crnucah pa obicajno itak vedno cakas. Torej, zeleni val jim je v trzinu spanska vas.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Je kaj čudnega?

Kamere
Kontrola
Več kaznovanja

Uvesti progresivno kaznovanje...prvič 1x, drugič 1.5x, tretjič 2x itd...

Če je lahko folk kaznovan na delovnem mestu za veliko manjše zadeve, ne vem zakaj je problem v prometu, ko odgovarjaš za življenja?

Ta bi rad še kamere, ko že tak ne vejo dovolj o nas Jaz bi ti jo prilimal na čelo pa live stream bi naredu, da bi končno eden pokazal kako se stvari streže.

Dej mi povej, kako bi kamera, policija, 5x višja kazen preprečila včerajšnji manever stardeca. Dej mi povej. Ampak tako, da bi jaz imel cel avto, ne potem, ko mi ga razbije in faše 2000€ kazni. Meni ta kazen nič ne pomaga, avto je razbit. Jado, razsvetli me. Ob priliki dobiš pa še video, ko si uredim program, pridem do malo časa in se poigram s tem. in potem stardec pribije še en tak stavek, da sem se samo še nasmehinl in šel nazaj v svoj avto, ker je itak brezveze. Bi pa najraje brez besed šel do njega, iz prtlažnika vzel macolo, mu odbil levo vzratno ogledalo in se brez besed vsedev v avto. Če bi kaj pisknil bi usekal pa še njega. WTF? Resno! Tej sloveniji ni pomoči, jebemu mater da ne.

Jado, ne rabiš pisat, ker so eni že napisal, sam eh....pustmo stat. Gremo delat.
cool-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Kako bi preprečil? 100% pomoje ne moreš.
Drugače imaš kontroloroje, ki gledajo kamero in vidijo čudno premikanje avtomobilov, kot ima recimo dars na ac....ali pa programsko narediš kak software, mogoče se da.
Zakaj ima toliko Rusov kamero? Zato, da imajo vsaj dokaz.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Nesrece se bodo se.zmeraj dogajale,vsake tolk se bo nasel projektil. Takega naj se kaznuje. Ne pa javnosti prodajat,da je prehitra voznja glavni vzrok za nesrece in potem radarje postavljat in kasirat. Bullshit.
tako je, človeku ki je že povzročil nesrečo in bo že tako ali tako imel nekaj 1000 evrov škode na svojem ali drugih vozilih ter izgubi bonusa zavarovanja, bi ti dal še 500 ali 1000 evrov državne globe zaradi povzročitve nesreče, ker le taka državna globa ga bo spametovala
bonk.gif