Število smrtnih 2016 KATASTROFALNO

sass

Guru
1. sep 2007
5.212
851
113

NORO! ŠOKANTNO! ALARMANTNO! KATASTROFALNO!
število mrtvih se je na dan 12. april povečalo za 100% glede na lansko leto! gledano na povprečje zadnjih 7 let pa za 250% !!!!
!!!!

/off
statistiko se da obračati tako ali drugače, ampak napredek v prometni varnosti se bo zgodil kvečjemu z ukrepi, opisanimi že zgoraj:
- večja pristonost kontrole
- nižje začetne kazni ter progresivno stopnjevanje kazni za ponavljalce
- izobraževanje o prometni varnosti že v šolah
- ...

definitivno pa ne z višanjem kazni in nižanjem kontrole

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Butlu, ki mu ni jasno, da je 380 km/h prehitro, nobene kazni ne pomagajo.
Na srečo ni nikogar ubil, tako kot pred leti v Ribčah očeta (4ih otrok se mi zdi).
Darwin pač.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Nesrece se pac dogajajo, saj nas je vedno vec na vedno slabse vzdrzevanih cestah. Zdej bodo pa tisti, ki so se kar zivi placevali zaradi mrtvih norcev? Ker je nekdo pribil 200 na 90 in zletel iz ceste in se ubil, bo tisti, ki bo peljal 120 na istem odseku najvecji kriminalc, objestnez, ne vem kaj in kaznovan. Bravo res. Pa ne mi zdej o omejitvah, ker jih vsak od vas prekoraci, vprasanje je samo za koliko.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Joj ne lajnaj s to cesto matr.
Norci in divjaki delajte kar hočete, dokler samo sebe ogrožate, gre se za vašo varnost, vaša stvar.

OMEJITEV je bla 60 ! Kaj rabiš še v mongolščini ? ČE bi peljal 100, bi komot ustavil.
Za folk, ki ga tako hude nesreče ne spravijo k pameti, so kazni bzv...

Še en primer blizu mene: 220 / 50 (61,1 m/s), naselje in ga je avtomobilist izsilil ?! Lol ? Normalen človek tega ne pričakuje, vprašanje ali sploh lahko reagira tako hitro: reakcijski čas + pritisk na zavoro je kolk 1.5 do 2 s (91.7 do 122.2 m prevoženih metrov)?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Vsi ki pišete da bi večje "kazni" rešile probleme... napišite bolj natančno kje in za kakšne prekrške.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Ker si name repliciral.

Nikakor nisem za povečanje kazni. Sem za manjše kazni in več prisotnosti policije z radar pištolami na cesti. Tako bi se povečala verjetnost, da si ob kršitvi zaustavljen in kaznovan.

Na jetra mi gredo razni dopplerski merilniki hitrosti. Zazna ga vsak radar detektor, za varnost v trenutku kršitve ni poskrbljeno, ker nisi zaustavljen in s tem ti ni preprečeno divjanje po naselju oz. mimo šol, vrtcev,....

Itak nam pa ne pomagajo niti majhne niti visoke kazni, je uporabnik wilburxxx lepo napisal, edino pozabil je na slabo vzdrževane ceste (sploh regionalne in lokalne)
Citat:
Uporabnik wilburxxx pravi:
Vsega prepolna rit nekaterih, splošno stanje v družbi, neoliberalno egoistično razmišljanje, pomanjkanje solidarnosti in pripadnosti družbi..., izobraževanje otrok in vcepljanje v glavo da so vsak nekaj posebnega že od osnovne šole naprej, ....
Vse to je krivo, poleg povečanja gostote prometa.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Ker si name repliciral.

Nikakor nisem za povečanje kazni. Sem za manjše kazni in več prisotnosti policije z radar pištolami na cesti. Tako bi se povečala verjetnost, da si ob kršitvi zaustavljen in kaznovan.

Na jetra mi gredo razni dopplerski merilniki hitrosti. Zazna ga vsak radar detektor, za varnost v trenutku kršitve ni poskrbljeno, ker nisi zaustavljen in s tem ti ni preprečeno divjanje po naselju oz. mimo šol, vrtcev,....

Itak nam pa ne pomagajo niti majhne niti visoke kazni, je uporabnik wilburxxx lepo napisal, edino pozabil je na slabo vzdrževane ceste (sploh regionalne in lokalne)
Citat:
Uporabnik wilburxxx pravi:
Vsega prepolna rit nekaterih, splošno stanje v družbi, neoliberalno egoistično razmišljanje, pomanjkanje solidarnosti in pripadnosti družbi..., izobraževanje otrok in vcepljanje v glavo da so vsak nekaj posebnega že od osnovne šole naprej, ....
Vse to je krivo, poleg povečanja gostote prometa.

Zakaj bi komplicirali z radar pištolami. Ko se uvede satelitsko cestninjenje je samo en majhen korak in se lahko sproti spremlja še prekoračitve hitrosti v realnem času. Dejansko bi lahko že minuto zatem dobil lepo kazen na SMS. Ali pa konec dneva račun za vsoto vseh prekoračitev. Enostavno in policaji bi se lahko ukvarjali z drugimi težavami.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
V Nemčiji imajo večje omejitve oz. celo brez in manjše kazni pa je nadzor po cestah "tam-tam", pa imajo vseeno manj smrtnih. Torej, ni vzrok v velikosti kazni, omejitvi temveč vse prej drugo (začne se že vzgoja od malega).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Povečat kazni za prehitevanje čez polno črto, v nepreglednih ovinki, za vožno 30% nad omejitvijo, vožnjo v rdečo in obvezno ustavljanje sredi križišča ko je spredaj kolona (obvezen odvzem izpita sploh v Ljubljani med 7h in 17 uro
evil.gif
)

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Joj ne lajnaj s to cesto matr.
Norci in divjaki delajte kar hočete, dokler samo sebe ogrožate, gre se za vašo varnost, vaša stvar.

OMEJITEV je bla 60 ! Kaj rabiš še v mongolščini ? ČE bi peljal 100, bi komot ustavil.
Za folk, ki ga tako hude nesreče ne spravijo k pameti, so kazni bzv...

Še en primer blizu mene: 220 / 50 (61,1 m/s), naselje in ga je avtomobilist izsilil ?! Lol ? Normalen človek tega ne pričakuje, vprašanje ali sploh lahko reagira tako hitro: reakcijski čas + pritisk na zavoro je kolk 1.5 do 2 s (91.7 do 122.2 m prevoženih metrov)?

No vidis o kaksnih bistroumnih brzinah ti napletas. To bo radar s kaznimi resil?
hysterical-1.gif
Nikoli,bo pa napolnil blagajno....normalno vozecih,ki se ne pobijajo z ostalimi vred po cesti.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Sem 3x napisal, da so kazni bzv, bom drugič pisal v mandarinščini. Norci naj se pobijejo, pa bo mir.
smirk-1.gif
To lahko reši samo Darwin.
Ni človeka ni problema.
wink-1.gif
Tak ko opica v ZG, ki je skoraj ubil otroka - naj si kupi motor in bum v zid, rešeno. Takemu je vseeno al je kazen 2.500 al 50.000.

Nazadnje urejeno:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
No - pa so te uslišali. V četrtek " speed maraton " - 12 ur lovljenja divjakov. Baje v sklopu "vseevropske akcije tedna umirjanja prometa".

Pa še prispevek na RTV SLO 1 v oddaji "Dobro jutro" si poglejte - Kapun ob ca. 7:20 uri (se pravi ca. 25 minuta oddaje).

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
No - pa so te uslišali. V četrtek " speed maraton " - 12 ur lovljenja divjakov. Baje v sklopu "vseevropske akcije tedna umirjanja prometa".

Pa še prispevek na RTV SLO 1 v oddaji "Dobro jutro" si poglejte - Kapun ob ca. 7:20 uri (se pravi ca. 25 minuta oddaje).
Pa naj ne pozabijo na telefoniranje med vožnjo, pa na čohanje frocov na zadnjih sedežih... Pa seveda neuporaba luči, žmigavcev...
Da ne omenjam kaznovanja tistih, ki skrbijo za varne ceste...

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Se pravi zakon močnejšega? Kao umakni se mi ali pa te bom ubil?

Kako lepo potegneš bistvo ven
smirk-1.gif

Pisal sem o tem, da bi ljudje na cesti morali imeti malo samoohranitvenega nagona in malo bi morali paziti tudi na ostale udeležence. Ne pa da svoje "pravice" jemljejo za svete. Recimo konkreten primer, ki sicer ni bil nevaren za nikogar, pa vendar: kak mesec nazaj sem iz Dunajske v Lj zavijal na ploščad na gospodarskem razstavišču. Prometna konica, totalna gužva, semaforji, pešci, kolesarji, kar hočeš:) Dam smernik, pazim na pešce, malo stojim, malo se počasi premikam in potem se trije pešci ustavijo in nakažejo da naj grem naprej. Ko sem bil v celoti na pločniku in kolesarski stezi, se pa najdejo trije mulčki, ki mi stopijo pred avto in se seveda ustavim in čakam, to potem sproži snežno kepo peščev in jaz lepo pridno čakam, tako ali tako ne morem nikamor, za mano pa čaka še en avto. Potem pa vidim kako mi en kolesar že od daleč z gestami kaže da naj se umaknem, če se neumen in z nezmanjšano hitrostjo nadaljuje proti meni. Jaz seveda nisem mogel nikamor in revček na kolesu se je potem komaj ustavil da se ni zaletel vame. Meni je bilo vse seveda skrajno zabavno, ker se v prometu nerad živciram:)
On je bil prepričan, da ima prav, ker se na svoji kolesarski stezi počuti kot vlak
smile-1.gif
O tem govorim.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Se pravi zakon močnejšega? Kao umakni se mi ali pa te bom ubil?

Kako lepo potegneš bistvo ven
smirk-1.gif

Pisal sem o tem, da bi ljudje na cesti morali imeti malo samoohranitvenega nagona in malo bi morali paziti tudi na ostale udeležence. Ne pa da svoje "pravice" jemljejo za svete. Recimo konkreten primer, ki sicer ni bil nevaren za nikogar, pa vendar: kak mesec nazaj sem iz Dunajske v Lj zavijal na ploščad na gospodarskem razstavišču. Prometna konica, totalna gužva, semaforji, pešci, kolesarji, kar hočeš:) Dam smernik, pazim na pešce, malo stojim, malo se počasi premikam in potem se trije pešci ustavijo in nakažejo da naj grem naprej. Ko sem bil v celoti na pločniku in kolesarski stezi, se pa najdejo trije mulčki, ki mi stopijo pred avto in se seveda ustavim in čakam, to potem sproži snežno kepo peščev in jaz lepo pridno čakam, tako ali tako ne morem nikamor, za mano pa čaka še en avto. Potem pa vidim kako mi en kolesar že od daleč z gestami kaže da naj se umaknem, če se neumen in z nezmanjšano hitrostjo nadaljuje proti meni. Jaz seveda nisem mogel nikamor in revček na kolesu se je potem komaj ustavil da se ni zaletel vame. Meni je bilo vse seveda skrajno zabavno, ker se v prometu nerad živciram:)
On je bil prepričan, da ima prav, ker se na svoji kolesarski stezi počuti kot vlak
smile-1.gif
O tem govorim.
No ampak ima prav...in ne nisem kolesar. Ti bi moral predvidevati!!!! ne pa da sedaj stojiš na prehodu....si pač zaje.....