Število smrtnih 2016 KATASTROFALNO

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Folk je nestrpn in živčn za volanom, pa radi se spotikajo ob počasne voznike, sam da so pol 5 minut prej na cilju.

Počasen voznik je tudi nevaren, sploh na hitrih cestah in avtocestah. Počasen voznik je nekdo, ki vozi pod omejitvami in je za moje pojme nekdo, ki ima težave s predvidevanjem in zaznavanjem okolice. V četrtek, v času akcije kontrole hitrosti, se po Sloveniji naredil 400 km...in moram reči, da so mi POLŽi stopili na živec. Upam da je bil kdo tudi kaznovan za oviranje v prometu.....

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
kaznuje se prehitre voznike ne tiste ki ovirajo promet, pa tud tak ki bi se 60 vozil izven naselja se sam izloč...preverjeno. Takih ki bi oviral pri 60 je zelo malo, zelo malo !!!! IN tud takega prehitiš 5x lažje kot enga s 75km/h.

mam na relacijski vožnji tablo za 50 izven naselja, dve bajti sta na razdalji 500m, tam noben ne voz 50, ampak povprečje 70.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
kaznuje se prehitre voznike ne tiste ki ovirajo promet, pa tud tak ki bi se 60 vozil izven naselja se sam izloč...preverjeno. Takih ki bi oviral pri 60 je zelo malo, zelo malo !!!! IN tud takega prehitiš 5x lažje kot enga s 75km/h.

mam na relacijski vožnji tablo za 50 izven naselja, dve bajti sta na razdalji 500m, tam noben ne voz 50, ampak povprečje 70.

jest pa te počasnete k se jim po tvoje nkamor ne mudi in po tvoje s 60kmh ne ovirajo prometa kar pogost srečujem. najraj na pospeševalnem pasu, s kerga na voznega s tako hitrostjo zapelejo tist moment, k ni polne črte na levi strani
grims-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ena zgodba, ni edina in vrjamem, da jih mate tud drugi. Grem Škofja Loka-Gorenja vas, ura 21, tema zunaj, pa mal naprej od Škofje LOke dohitim enga ki vozi 60-70km/h. Pridem tja v bliži Loga mu poblendam, zato ker se je nabral 10 avtov+, da bi se umaknil na petrolu. Ampak nič. Noben ni prehitel in tko smo skor do Gorenje vasi vozil ko penzionarji okol 60 je bila povprečna. Nakar ga tud prehitim in zadaj pride še en in mi blenda. Ni bil tist tapočasnež.

Dal mi je idejo, da bom tud jaz včas komu nazaj ponagajal, ko bo vozil za rit.

boomslang

Fizikalc
10. nov 2014
1.397
0
36
Naj mi nekdo odgovori... Zakaj bi moral npr. skozi Škofljico in Lavrico ob 2h zjutraj voziti 50.... Pa ne mi rečt, da je tako po predpisih..... Ali če poenostavim.... Ljudje bi se mnogo bolj držali pravil, če bi le ta bila smiselna in življenska...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Akcija je pokazala da statistično več kot cca 50% več ljudi spoštuje omejitve, kljub temu pa je cca 40% več mrtvih, kot lani.

Iz te statistike se da sklepati, da hitrost očitno ni glavni krivec za število mrtvih ampak ga je treba poiskati drugje.

Recimo za začetek v premajhnem vzorcu za statistiko.

Prevelika hitrost je skoraj vedno krivec za nesreče! Led na cestišču? Ni led kriv ampak tvoja previsoka hitrost, mogoče slabe gume, slaba reakcija itd.. Če skoči srnjad na cesto se ji običajno lahko izogneš, razen če si prehiter. Če zletiš ven iz tebi nepoznane ceste si bil običajno prehiter, lahko je tut cesta v kur.... Če pišeš sms med vožnjo tudi morda ne bi prišlo do nesreče, če bi počasneje peljal, ker bi imel več časa za reakcijo... Kdo tukaj se še med vožnjo ni "špilal" s telefonom?!
smirk-1.gif
Ja, so drugi faktorji na cesti lahko krivi za nesrečo, ne samo hitrost, ampak pri nižji brzini je mogoče marsikaj rešit, tudi ko ti gumo razžene recimo.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Ja če bi bili vsi avti vedno parkirani, ne bi bilo avtomobilskih nesreč. Res je. Ampak nekako ni smiselno. Predlagaj omejitev na 10 km/h povsod, tudi na avtocestah.

sarcasm off

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Hehe saj veš kaj sem mislo. Voziš po predpisih oz. majn, če so razmere slabe oz. veš da nisi šumaher.
smile-1.gif
Torej ponoči, ob dežju in sneženju, če ne poznaš ceste, če je možnost divjadi, v mestu kjer je polno pešcev in kolesarjev itd.. Nesreč bi bilo za pol majn, mrtvih pa tudi ne bi bilo toliko. Jasno pa na kake faktorje ne moreš vplivat, kot so nasproti vozeči avti, agresivni ali slabi vozniki.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Neumnost, tud drugod po svetu se nabira kolona vozil pred počasneži ...še vedno je za nesreča kriva zgolj prevelika hitrost, nestrpnost, živčnost....če maš slab avto prilagodiš razmeram na cesti.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Zanimivo je brati, kako imate eni izgovore za pocasnimi vozniki in da so nevarni. Vecina nesrec in velikokrat zvem, do cesa je prislo, pa tudi po internetu se na veliko prebere. Zanimivo, ker bi po vasem, morali pisati, da ne pocasno vozilo krivec nesrece. Zakaj tega ni? Ce voznik zaradi pocasnega voznika izgubi zivce, ta nikako nebi smel voziti avta. Prav tako tudi nevarno prehitevati. Pocasni vozniki bi morali ustavljati, ce imajo za seboj kolono in ce tega ne, so v prekrsku. Ampak to se vedno ni izgovor, da bi zivcni vozniki nevarno prehitevali in tudi ogrozali zivljenja drugih. Dober se ve, da se v Sloveniji prehitro vozi, ce je omejitev tam, kjer ni zive duse ali pa je ravna cesta, je pac tako in to je treba spostovati. Tudi ce je ena hisa, je lahko le zaradi tega. Nikoli se ne ve ali bo kaksen otrok skocil, ceprav ta nima kaj na cesti poceti. Ni treba kaznovati s smrtjo otroka, ker so starsti spregledali. Vozniki tudi marsikaj spregledajo. Tudi kjer je opraviceno omejitev 30, se velika vecina ne drzi.
Imamo slabe ceste in one niso krive za nesreco, drugace bi tudi sam ze imel nesreco. Pa nisem pocasen voznik in tudi ne hiter. Tako da karkoli drugega kriviti je nesmisleno. Tako kot so vozniki iskali izgovor za meglo, na primorski cesti. Tisti ki so upocasnili na 60 so bili krivi, za tiste ki so vozili 130+ v gosto meglo. Torej si kriv ker se drzis predpisov in ne nove kulture v sloveniji, ki je ocitno hitrost... predlagam da greste na refernedum, da uveljavljate svojo pravico, da so vsi ostali krivi, le hitrost ne.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:
Zanimivo je brati, kako imate eni izgovore za pocasnimi vozniki in da so nevarni. Vecina nesrec in velikokrat zvem, do cesa je prislo, pa tudi po internetu se na veliko prebere. Zanimivo, ker bi po vasem, morali pisati, da ne pocasno vozilo krivec nesrece. Zakaj tega ni? Ce voznik zaradi pocasnega voznika izgubi zivce, ta nikako nebi smel voziti avta. Prav tako tudi nevarno prehitevati. Pocasni vozniki bi morali ustavljati, ce imajo za seboj kolono in ce tega ne, so v prekrsku. Ampak to se vedno ni izgovor, da bi zivcni vozniki nevarno prehitevali in tudi ogrozali zivljenja drugih. Dober se ve, da se v Sloveniji prehitro vozi, ce je omejitev tam, kjer ni zive duse ali pa je ravna cesta, je pac tako in to je treba spostovati. Tudi ce je ena hisa, je lahko le zaradi tega. Nikoli se ne ve ali bo kaksen otrok skocil, ceprav ta nima kaj na cesti poceti. Ni treba kaznovati s smrtjo otroka, ker so starsti spregledali. Vozniki tudi marsikaj spregledajo. Tudi kjer je opraviceno omejitev 30, se velika vecina ne drzi.
Imamo slabe ceste in one niso krive za nesreco, drugace bi tudi sam ze imel nesreco. Pa nisem pocasen voznik in tudi ne hiter. Tako da karkoli drugega kriviti je nesmisleno. Tako kot so vozniki iskali izgovor za meglo, na primorski cesti. Tisti ki so upocasnili na 60 so bili krivi, za tiste ki so vozili 130+ v gosto meglo. Torej si kriv ker se drzis predpisov in ne nove kulture v sloveniji, ki je ocitno hitrost... predlagam da greste na refernedum, da uveljavljate svojo pravico, da so vsi ostali krivi, le hitrost ne.

No s tem se strinjam, počasnost je gotovo manj problematična kot visoka hitrost. In dokler se da počasne voznike varno prehitet, je tudi ok. Torej ne motijo me "počasni" bolje rečeno previdni vozniki. Motijo me počasni vozniki, ki ne spremljajo prometa (samo opazujte voznika, ki se pogovarja po telefonu, ponavadi zmanjša hitrost, da je bolj varen "my ass". Ampak tudi na take kretene je treba paziti....samo...vedno več jih je. Kaj dela avtošola, policija????

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.685
6.712
113
pri taščici
Zanimivo je to, da ima en voznik prav, 99 za njim pa je norcev. Se bom zacel kar s traktorjem voziti po Ljubljani in okolici. Ta starim, ki ima najvecjo hitrost 30kmh. Me niti v 30 coni ne bodo mogli dobiti.
Alkoholik: kako to laufa. Ti imas kar nekja izkusenj.

Pred časom jso se novice v luft skocile, ker je na gorenjski AC bil traktor. Saj je vozil varno / pocasi. Saj ni norel.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Sam roko na srce, vec je prehitrih voznikov, zivcnih in napsloh tisti, za katere je rdeca, prvih 5 sekund se zelena. Veliko manj pa naletim pocasne voznike. Hanzija pa ne razunem zakaj bi rabil traktor za po ljubljani, promet se poteka normalno, glede na infrastrukturo, tako da je se odlicna v primerjavi z drugimi vecjimi mesti. Sem vsak dan v Ljubljani ob konicah in so bolj ali manj problemi z hitrimi, zivcnimi vozniki, ki spremenijo smer brez predhodnega opozorila. Vecji problem nastane ob slabsem vremenu, kjer folk misli, da jim bo ob spreljevanju drselo.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.687
3.291
113
Ne, da se mi mudi. Težava je v tem, da nekateri tudi izven naselij vozijo max. 70 - 80. In pogosto se takih ne da prehitet, ker so toliko hitri, da je prehitevanje že nevarno in toliko počasni, da se za njimi nabere kup avtov pa še kakšen tovornjak. In ko se tak pelje že mimo druge avtobusne, kjer bi lahko spustil ostale naprej si pač misliš svoje o počasnih voznikih (ki ne gledajo v ogledala)

Meni je npr. nedojemljivo, da se ne bi umaknil, ko se s traktorjem peljem po magistralki in se za mano naberejo kakšni trije avti. Če ne drugega mi je nerodno, ker jih zadržujem, če se ni kam umakniti, če pa je možnost, pa jih na vsaki avtobusni spuščam naprej.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zanimivo je to, da ima en voznik prav, 99 za njim pa je norcev. Se bom zacel kar s traktorjem voziti po Ljubljani in okolici. Ta starim, ki ima najvecjo hitrost 30kmh. Me niti v 30 coni ne bodo mogli dobiti.
Alkoholik: kako to laufa. Ti imas kar nekja izkusenj.

Pred časom jso se novice v luft skocile, ker je na gorenjski AC bil traktor. Saj je vozil varno / pocasi. Saj ni norel.

Hanzi ti si tipičen problematičen voznik že po tem kar pišeš se vidi da si živčen na cesti. V četrtek je peljal traktor od barjanske na rudnik, pa ni bil noben živčen za njim so pač peljali 40 namesto 50. In to cela kolona.