Število mrtvih na slovenskih cestah

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
zdaj pride vprašanje: kdaj pa naj dam po tvoje pravočasno žmigavec, koliko sekund, koliko metrov prej?

hysterical-1.gif
Točno tako. In spet bomo ostali brez natančnega odgovora, kot še vedno dosedaj.

No sistemik, kolikosekund, metrov ?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Na to sem ze enkrat odgovoril: toliko prej, da ne bos zmedel tistega, ki se vkljucuje ter s tem omogocil pretocnost prometa. Je pa to pogojeno s stopnjo "common sense-a", ki je ocitno bolj zlahten kot zlato ter diamanti skupaj.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Jaz ga tam takoj, ko grem iz notranjega pasu na zunanjega in na izvoz... Saj samo po zunanjem se ne smeš vozit, a ne?
Malo si poglej spodnjo sliko in se potem še enkrat vprašaj, kdaj daš žmigavec...

slika-409x286-1308270387-570689.jpg

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Jaz ga tam takoj, ko grem iz notranjega pasu na zunanjega in na izvoz... Saj samo po zunanjem se ne smeš vozit, a ne?
Malo si poglej spodnjo sliko in se potem še enkrat vprašaj, kdaj daš žmigavec...
Kot sem že zgoraj omenil mene zanima kje dat žmigavec na malih krožiščih.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ti je že predhodnik odgovoril... Dodal bom samo to, da ne smeš zavajat drugih udeležencev v prometu.
Če pa še vedno ne veš, pa idi v avtošolo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:

slika-409x286-1308270387-570689.jpg

Pa p... ti kreteni v žurnalu. Vstop je za vse tri une "tabarvaste" avte narobe narisan. Ne gre se dirket na notranji pas, zavije se na zunanjega (ob vključevanju, tako kot zeleni avto), nato se zamenja pas na notranjega (tako kot se z notranjega tudi ne izključuje direktno).
Bedaki učijo bedake ...

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa p... ti kreteni v žurnalu. Vstop je za vse tri une "tabarvaste" avte narobe narisan. Ne gre se dirket na notranji pas, zavije se na zunanjega (ob vključevanju, tako kot zeleni avto), nato se zamenja pas na notranjega (tako kot se z notranjega tudi ne izključuje direktno).
Bedaki učijo bedake ...

Ne bi rekel, da je to res. Ker je še marsikje drugje tudi tako narisano. Pa tudi ne vem, zakaj nebi nekdo kar na notranji pas zavil, če nikogar ne ovira.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.973
113
pri taščici
Ko do tvojega odcepa ni nobenga druzga odcepa vec, kjer bi te lahko kdo izsilil ko bi videl tvoj zmigavec.
Ali je sedaj to 5m ali 500 m je pa odvisno od velikosti krozisca in gostote krizisc. No 500 prej je nesmisel, kaksnih 100-200 se pa ze najdejo lokacije kjer je pametno dati zmigavec

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.973
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Bedaki učijo bedake ...

Ne bi rekel, da je to res. Ker je še marsikje drugje tudi tako narisano. Pa tudi ne vem, zakaj nebi nekdo kar na notranji pas zavil, če nikogar ne ovira.
se strinjam s sjtv. Ne vem pa kaj sedaj uci sola voznje. Avto sol vidim da ni vec. Ce lahko uletim v rondo direkt cez zunanji pas, ga bom se tako zapustil. Saj ce ne lazem, v redkem prometu to delam in kot vidim nisem edini.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.041
11.158
113
ni res..pri manjših dvopasovnih greš dirketno na notanjega, kar je edino smiselno,tudi črte so tako narisane..v mbju je takih kokerčeš..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Eno je, če so tako narisane črte (razni turbo-rondoji, dvopasovni vhodi in podobno), drugo je klasični rondo (recimo pri LJ Žalah).
Sicer pa (priznam) sem med tistimi, ki po rondojih vozijo (kadar ni kakšnih posebnih talnih označb in seveda kadar nikogar ne oviram) po "idealni liniji" ...
Jebiga ... Se pa trudim vsaj smernik dat, hehe ...

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
V avto šoli učijo, da se gre takoj na notranji pas, prav tako je tudi pravilni odgovor na testih, da se gre takoj na notranji pas. PIKA
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Ti je že predhodnik odgovoril... Dodal bom samo to, da ne smeš zavajat drugih udeležencev v prometu.

In koliko sekund ali metrov je to "pravočasno"? Je to lahko 1sek ali 2m ?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Da še kar tvoj odgovor napišem, če kdo napiše, da je dovolj 1 sekunda ali 2 metra.

No a vidiš, jaz pa poznam od tetine sestrične kolegičine hčerke prijateljičino cimro, ki ji je policaj za to napisal kazen, ker je prepozno dala žmigavc.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Eno je, če so tako narisane črte (razni turbo-rondoji, dvopasovni vhodi in podobno), drugo je klasični rondo (recimo pri LJ Žalah).
Sicer pa (priznam) sem med tistimi, ki po rondojih vozijo (kadar ni kakšnih posebnih talnih označb in seveda kadar nikogar ne oviram) po "idealni liniji" ...
Jebiga ... Se pa trudim vsaj smernik dat, hehe ...
Torej po tvoji logiki, če so zarisane črte (MB Qlandia), veljajo ena pravila, če pa v enakem krožišču črt ni zarisanih (MB Štuk), so pa druga pravila? Mislim, da tole ne bo držalo vode...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Citat:
Citat:

In koliko sekund ali metrov je to "pravočasno"? Je to lahko 1sek ali 2m ?
Kaj ti si res tako neumen ali se neumnega delaš?