Število mrtvih na slovenskih cestah

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Se ti zdi, da govorim o vožnji sami ali o prestavljanju med pasovi ? Recimo da zapuščam krožišče pri drugem izvozu.

a) vstopim na zunanji pas, se čez 5 metrov prestavim na notranjega in nato nazaj na zunanjega
b) vstopim direktno na notranji pas, nato mimo prvega izvoza nazaj na zunanjega in v izvoz

Meni se varianta a) zdi bolj iskanje bližnjic kot karkoli drugega. Daj me malo razsvetli...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.413
113
Brez tezav te razsvetlim. Ce pogledas sliko o kateri je tekla debata, bos videl, da nima pasu ki bi vstopal direktno na notranji pas. Torej zapeljes na zunanjega in takoj menjas na notranjega. Ce je namrec v trenutku, ko zelis zapeljati v krozisce, notranji pas zaseden, zunanji pa prost, bos seveda zapeljal na zunanjega in na notranjega menjal takoj ko bo prost.

Sicer pa je varianta a) povsem legalna in normalna. Tudi ce je iskanje bliznjic dokler s tako voznjo ne ogrozas ostalih. Recimo semafor v Ljubljani na kriziscu Resljeve in trga OF (priuvozu na avtobusno psotajo) je tak, da ce si ti v smeri klinicnega prizge rdeca, lahko zapeljes skozi zeleno puscico levo, tam takoj v majhno krozno krizisce in nato levo skozi zeleno luc. Tudi tu gre le za iskanje bliznjice (ni treba cakat na rdeci luci) pa ni s tem nic narobe.

Sem dovolj razsvetlil?

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Pri vseh avtošolah učijo tako kot kaže žurnalova slika. Vedno se zavije na notranji pas, tudi če nimamo 2 vstopna pasova, razun če zapuščamo krožičše na prvem izvozu. Tudi komisija, ki ocenjeje vožnjo je povedala isto.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Najboljš je naredit tko kot je najbolj varno. Definitivno je nujno dat žmigavc. Jaz mislim da te policaj ne bo kaznoval zato ker zapelješ direkt na notranjega. Če greš na prvem izvozu ven je brezveze zapeljat na notranjega, ker samo ogrožaš sebe in ostale v prometu.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Zakon deluje

HUUUHUUUUUUU dočakal smo.
aplauz.gif

band.gif

A je že bla to novica dneva pri dnevniku?
grin1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
kzs
število smrtnih žrtev v primerjavi z lanskim letom, se lepi samo kadar jih je letos več kot lani, ker sedaj, ko je žrtev slučajno manj, le to ni pomembno in je pomemben izplen. ko pa bo nova objava da je letos več smrtnih kot lani, bo pa ta podatek pomemben. tko nekako delujejo razne teorije zarot.
smile-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Nikjer nisem trdil, da zadeva ni po zakonu. Tudi to, da se v dvopasovnem krožišču (brez polnih črt pred izvozi) vozim 45 krogov po zunanjem pasu ni proti zakonu. Je pa pa enaka bedarija kot zgoraj napisano nepotrebno menjavanje pasov vsakih pet metrov. Efekt ni nič drugega kot povečevanje možnosti za crash. Še to, kdaj je potrebno zapeljati iz notranjega pasu na zunanjega je 95% voznikom španska vas, da o smerokazih sploh ne govorimo.

Namerno sem se izognil situaciji, da je na prvem izvozu zastoj. Ta z debato trenutno nima nobene veze.

Fastly

Pripravnik
5. sep 2007
204
0
16
In kakšen je bil rezultat na koncu? To bi pa še mene zanimalo. Radarjev po cesti kolikor hočeš
bonk.gif

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Bojda je spet vec mrtvih kot lani.

Najboljša rešitev bi bila sedaj dvig kazni, saj kazni ne učinkujejo več so pa učinkovale prvi mesec, tako da s konstantnim višanjem kazni bi mogoče prišli na boljšo situacijo v prometu, npr. vsak mesec se kazen zviša x2
bonk.gif

Druge rešitve tako ali tako ni, ker vsaka druga rešitev preveč stane
shocked-1.gif