Število mrtvih na slovenskih cestah

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
to be continued
frown-1.gif

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/v-prometni-nesreci-pri-postojni-umrl-47-letnik/268009

kdaj bo vlada uzakonila preverjanje na vsake 5-10 let?

http://slo-kronika.si/novice/v...jeval-prednost/

Pa še zgodba udeleženca, kake paciente imamo po cesti. Namesto da bi si v garaži napeljal cev iz avspuha in rešeno. Ne, je treba delat štalo po cesti. Al pa, če bi kazni povišal, da se rešmo takih.
hysterical-1.gif

no zaključek zgodbe je pa res pika na i :roll:

možakar ki mi je izsilil prednost se je nedavno nazaj ločil in začel pijančevat okoli... svoji sestri je tudi rekel da se bo zaradi tega šel ubit. zadnji par dni naj bi celo spal v avtu in čakal na tistem križišču kjer se je na koncu vse skupaj zgodilo. zraven te ceste pa pelje tudi železniška proga. vprašanje je bilo samo kdo bo prej prišel ali vlak ali nekdo kot jaz. žal sem na koncu jaz potegnil takratko in mi tako nakopal en kup problemov in kup vrženih € skozi okno... :roll: :roll: :roll:

no glavno da smo mi ostali živi in dokaj "celi". jst in kolega ki sva bila spredaj se nisva skoraj nič poškodovala razen bolečin od varnostnega pasu. eden zlom roke in 20 šivov na nogi, drugi je malo več kasiral in ima počeno lobanjo in nos. no danes je uspešno prestal operacijo tako da je že na okrevanju.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
V avto šoli učijo, da se gre takoj na notranji pas, prav tako je tudi pravilni odgovor na testih, da se gre takoj na notranji pas. PIKA
smile-1.gif

In ker učijo bedarije, potem folk, ko je notrani pas le raklo zaseden, stoji na vhodu, namesto da bi se vkljulčil na zunanji pas in nato zamnjal pas, ko je prostor.
In učijo narobe:

ZPrCp
"(2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji prometni pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom ..."

Če bi se vključevalo direkt na notranji pas, potem z vožnjo po notranjem nikomur ničesar ne omogočaš, še najmanj, da se vkljuli, ker se nevključuje na notranji pas, ki je pa zaseden. In pazi, ne piše "vkljuli na notranji pas" ampak "razvrsti", torej zamenja pas po vključitvi.

Direkt na notranji pas se gre le pri kriožiščih z večpasovnimi vhodi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Eno je, če so tako narisane črte (razni turbo-rondoji, dvopasovni vhodi in podobno), drugo je klasični rondo (recimo pri LJ Žalah).
Sicer pa (priznam) sem med tistimi, ki po rondojih vozijo (kadar ni kakšnih posebnih talnih označb in seveda kadar nikogar ne oviram) po "idealni liniji" ...
Jebiga ... Se pa trudim vsaj smernik dat, hehe ...
Torej po tvoji logiki, če so zarisane črte (MB Qlandia), veljajo ena pravila, če pa v enakem krožišču črt ni zarisanih (MB Štuk), so pa druga pravila? Mislim, da tole ne bo držalo vode...

Seveda. V Lj imaš krožišče s semaforji (torej ni nujno, da imajo vozila v krožišču prednost), kjer talne prepovedujejo menjavo pasov (akr je sicer v klasičnem križišču ne le dovoljeno, temveč tudi obvezno). In ne, niso različna pravila, je pa več različnih situacij in zato pravil, ki jih je treba upoštevat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
to be continued
frown-1.gif

http://www.rtvslo.si/crna-kronika/v-prometni-nesreci-pri-postojni-umrl-47-letnik/268009

kdaj bo vlada uzakonila preverjanje na vsake 5-10 let?

http://slo-kronika.si/novice/v...jeval-prednost/

Pa še zgodba udeleženca, kake paciente imamo po cesti. Namesto da bi si v garaži napeljal cev iz avspuha in rešeno. Ne, je treba delat štalo po cesti. Al pa, če bi kazni povišal, da se rešmo takih.
hysterical-1.gif

no zaključek zgodbe je pa res pika na i :roll:

možakar ki mi je izsilil prednost se je nedavno nazaj ločil in začel pijančevat okoli... svoji sestri je tudi rekel da se bo zaradi tega šel ubit. zadnji par dni naj bi celo spal v avtu in čakal na tistem križišču kjer se je na koncu vse skupaj zgodilo. zraven te ceste pa pelje tudi železniška proga. vprašanje je bilo samo kdo bo prej prišel ali vlak ali nekdo kot jaz. žal sem na koncu jaz potegnil takratko in mi tako nakopal en kup problemov in kup vrženih € skozi okno... :roll: :roll: :roll:

no glavno da smo mi ostali živi in dokaj "celi". jst in kolega ki sva bila spredaj se nisva skoraj nič poškodovala razen bolečin od varnostnega pasu. eden zlom roke in 20 šivov na nogi, drugi je malo več kasiral in ima počeno lobanjo in nos. no danes je uspešno prestal operacijo tako da je že na okrevanju.

Zadaj nepripeti?

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Nažalost.

Ni pasov ali vzglavnikov ali sta le blesava, ti pa v bistvu tudi, da pustiš, da se zadaj folk nepripet vozi?

Saj ni bil on, kje piše da je bil tole on?
bonk.gif

Drugače se strinjam da je obvezno biti privezan zadaj, nas je ravno to rešilo da je bil zadaj sopotnik privezan. Mi pa beli golf na sliki presenetljivo cel deluje, če je bila hitrost res 100km/h.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Kronika
Ponedeljek, 14. november 2011

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile 4 prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrle 4 osebe.

Letos so slovenske ceste terjale 124 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 122 smrtnih žrtev.

vir: policija.si

fitipaldius

Pripravnik
15. nov 2011
33
0
6
Nova zakonodaja je nadvse uspešna z svojimi astronomskimi kaznimi. Torej če bodo še povečali kazni lahko teoretično pričakujemo še več mrtvih.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik fitipaldius pravi:
Nova zakonodaja je nadvse uspešna z svojimi astronomskimi kaznimi. Torej če bodo še povečali kazni lahko teoretično pričakujemo še več mrtvih.
Uspešnost podjetja se meri v denarju.
Zdej pa izračunaj, koliko se je zaradi višjih kazni nabralo več v državni blagajni, pa koliko avtomobilov si je država prilastila...
Pa še prištej, koliko bo pokojninska blagajna prišparala pri tistih, ki so umrli na cesti.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Nažalost.

Ni pasov ali vzglavnikov ali sta le blesava, ti pa v bistvu tudi, da pustiš, da se zadaj folk nepripet vozi?

Saj ni bil on, kje piše da je bil tole on?
bonk.gif

Drugače se strinjam da je obvezno biti privezan zadaj, nas je ravno to rešilo da je bil zadaj sopotnik privezan. Mi pa beli golf na sliki presenetljivo cel deluje, če je bila hitrost res 100km/h.

Loooool, to mi je pa ušlo. Ja, kot je napisal Speedy.
smile-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Kronika
Ponedeljek, 21. november 2011

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile 3 prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrle 3 osebe.

Letos so slovenske ceste terjale 127 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 128 smrtnih žrtev.

Zakon deluje

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Kronika
Ponedeljek, 21. november 2011

V preteklem tednu so se na slovenskih cestah zgodile 3 prometne nesreče s smrtnim izidom, v katerih so umrle 3 osebe.

Letos so slovenske ceste terjale 127 smrtnih žrtev, v enakem obdobju preteklega leta pa 128 smrtnih žrtev.

Zakon deluje
Da zakon deluje se mislim da vsi strinjamo.
Ne vem pa, zakaj limaš tu podatkr o smrtnih žrtvah, to nima veze , nalimaj, koliko €€€€€€ je bil lanski izplen in koliko letošnji, da boš trditve podkrepil še s številkami.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Naslov teme je "Število mrtvih na slovenskih cestah" zato lepim te podatke v to temo.
Ne vem kje naj dobim podatke o izplenu € iz kazni. Verjamem pa da je vsako leto večji (zakon deluje
smile-1.gif
)

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Jaz ga tam takoj, ko grem iz notranjega pasu na zunanjega in na izvoz... Saj samo po zunanjem se ne smeš vozit, a ne?
Malo si poglej spodnjo sliko in se potem še enkrat vprašaj, kdaj daš žmigavec...

slika-409x286-1308270387-570689.jpg

Pa p... ti kreteni v žurnalu. Vstop je za vse tri une "tabarvaste" avte narobe narisan. Ne gre se dirket na notranji pas, zavije se na zunanjega (ob vključevanju, tako kot zeleni avto), nato se zamenja pas na notranjega (tako kot se z notranjega tudi ne izključuje direktno).
Bedaki učijo bedake ...

Če smo že pri kretenizmih : meni so v avtošoli med drugim vbijali v glavo, da se nikoli ne prestavljaš iz zunanjega na notranji pas.