Število mrtvih na slovenskih cestah

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zanimivo, da mene radarji sploh ne iritirajo? A ni to zanimivo? :D
Boš tudi ti priletel na mino, brez skrbi. Sreča je opoteča.

Če si pa mislil povedat, da NIKOLI ne kršiš predpisov, ti bi pa mirno rekel, da si lažnjivec,
V 20ih letih nisem naletel ... lahko pa da še bom. Je pa res, da po predpisih ne vozim vedno (mobitel, malo prekoračena hitrost ...).
Tud mene 100x povečanje števila radarjev na cesti ne moti. Ne motijo me tudi policijske kontrole. Še več vesel sem jih, ker upam da bo to spametovalo bedake na cestah. Ti pa me v nasprotju z radarji in patruljami zelo motijo. In na žalost opažam da je tudi povečanje le teh iz leta v leto večje. In kaj mi nuca če jaz vozim po predpisih, ko se mi pa lahko en bedak na AC zabije ob zastoju z 200 v rit, al pa prehiteva kdo v škarje ...
Zato se raje bojte teh, ne pa kontrol in radarjev.
Kolikokrat se je pa v teh 20-tih letih kak bedak zaletel vate?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Verjetno nikoli, a kaj ko je že 1x prepozno. Kot una budala, ki je ubil 2 Italijanki.

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Nikoli. Ampak le sreči in mojem izogibanjem (plod predvidevanj, ko vidim kaj kdo dela na cesti) se lahko zahvalim.
Ma pa Jado prav - samo enkrat je dovolj ...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kdaj bo vlada uzakonila preverjanje na vsake 5-10 let?
Sej, če misliš da ti je po teh letih tolk opešalo znanje, da ne znaš več varno vozit, se lahko sam prijaviš na tečaj

Osebno bi si placal solanje, ko bi videl da ne sledim CPPju oz. je dosti novosti. Dam roko v ogenj da 90% slovenskih vseznalcev nad 40 tega ne prizna, ker on :

- vozi ze x let
- kaj pa le mi vemo, on je ja sezidal bajto
- vcasih je bilo drugace

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kdaj bo vlada uzakonila preverjanje na vsake 5-10 let?
Sej, če misliš da ti je po teh letih tolk opešalo znanje, da ne znaš več varno vozit, se lahko sam prijaviš na tečaj

Osebno bi si placal solanje, ko bi videl da ne sledim CPPju oz. je dosti novosti. Dam roko v ogenj da 90% slovenskih vseznalcev nad 40 tega ne prizna, ker on :

- vozi ze x let
- kaj pa le mi vemo, on je ja sezidal bajto
- vcasih je bilo drugace
Jest pa dam roko v ogenj, da 90% tistih od 40 - 70 let čisto dovolj pozna predpise, potrebne za varno vožnjo.
Ampak redko se zgodi nesreča zaradi nepoznavanja predpisov. nesreče se dogajajo iz drugih vzrokov.

Največ, kar četrtino nesreč povzročijo mladi do 25.ga leta. torej tisti, ki so najbolj napumpani s teorijo.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Js se po 10ih letih voznje nism cist nc novega naucil v avtosoli....ubistvu opazas kok je enih debilnih stvari, ki jih gledajo ocenjevalci, ki nimajo veze z varnostjo in tekoco voznjo.....in ravnokar spet Zlendr modruje na Popu.
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
.....in ravnokar spet Zlendr modruje na Popu.
hysterical-1.gif
Ja, je hvali nov zakon. Kolk je blo smrtnih žrtev letos in koliko lani so nam pa tokrat "pozabili" povedat.

Sej jest se čist strinjam z njim da zakon deluje. Zakon je namenjen kasiranju in odlično deluje.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Js se po 10ih letih voznje nism cist nc novega naucil v avtosoli....ubistvu opazas kok je enih debilnih stvari, ki jih gledajo ocenjevalci, ki nimajo veze z varnostjo in tekoco voznjo.....in ravnokar spet Zlendr modruje na Popu.
hysterical-1.gif
In katere so te debilne stvari?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik synthman
Jest pa dam roko v ogenj, da 90% tistih od 40 - 70 let čisto dovolj pozna predpise, potrebne za varno vožnjo.
Ampak redko se zgodi nesreča zaradi nepoznavanja predpisov. nesreče se dogajajo iz drugih vzrokov.
Jaz pa ti iz prakse povem, da ni tako...
Spet se bom obrnil k rondojem. Velikokrat je prišlo v rondoju pri Qlandiji v MB do trkov, vzrok je vožnja okrog in okrog, tudi čez ZARISANO polno črto. In krivci so bili v vseh primerih, kar sem jih videl, stari nad 45, 50 let.

Ti kar teoriziraj, praksa je drugačna...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik synthman
Spet se bom obrnil k rondojem. Velikokrat je prišlo v rondoju pri Qlandiji v MB do trkov, vzrok je vožnja okrog in okrog, tudi čez ZARISANO polno črto. In krivci so bili v vseh primerih, kar sem jih videl, stari nad 45, 50 let.

Jest sm pa zadnjič videl, ko se je ena punca treščila, stara 18 let, 6 mesecev in par dni. Starejših od 40 pa nisem videl. Kaj pa zdej?

koliko

Guru
21. avg 2007
4.417
2.492
113
SV SLO
Citat:

Praksa pa je sledeča: V krožnem križišču nobeden v MB ne daje smerokazov ko gre ven iz krožnega križišča, vsem se v krožnem križišču mudi, in kaj boš, če zamudiš pravi izhod, narediš še en krog.

V krožnih križiščih načeloma ni hujših prometnih nesreč ponavadi trpi samo pločevina. V ostalih križiščih je veliko večje tveganje za smrtno nesrečo ( "dinamik" prevozi rdečo luč).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Hm ce pred svojim pragom pometem, potem priznam da drzi tista zgoraj da mularija povzroca prometne. Je bilo tako pri meni pa se pri marsikateremu mojem vrstniku, ki jih imamo sedaj okoli 35 let.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Jest sm pa zadnjič videl, ko se je ena punca treščila, stara 18 let, 6 mesecev in par dni. Starejših od 40 pa nisem videl. Kaj pa zdej?
Ta punca ima izpita maksimalno 6 mesecev in par dni...
Je pa res, da vidim tudi avtošole, ki kar se da napačno učijo svoje kandidate vožnje po rondojih...

Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Praksa pa je sledeča: V krožnem križišču nobeden v MB ne daje smerokazov ko gre ven iz krožnega križišča, vsem se v krožnem križišču mudi, in kaj boš, če zamudiš pravi izhod, narediš še en krog.

V krožnih križiščih načeloma ni hujših prometnih nesreč ponavadi trpi samo pločevina. V ostalih križiščih je veliko večje tveganje za smrtno nesrečo ( "dinamik" prevozi rdečo luč).
ne-ne-1.gif
Nekaj nas je, ki redno dajemo smerokaze po MB rondojih...
Problem folka v obeh rondojih pri MB Qlandiji je ta, da kljub temu, da je jasno zarisana polna črta ob izvozih, ljudje še kar ne dojamejo, čemu je sploh zarisana.

Hja, če zamudiš pravi izvoz na rondoju...
bonk.gif
Najslabše je to, kar ti predlagaš, namreč da narediš prekršek in ogrožaš še druge ter pelješ še en krog po zunanji špuri, v zgoraj omenjenem primeru prevoziš polno(e) črto(e).
Predvidevam, da tudi na AC, če zamudiš pravi izvoz, voziš rikverc do izvoza...
tongue-1.gif

In ne gre se za to, da narediš prometno s smrtnim izidom in podobno. Dovolj komplikacij imaš že s tem, da si nekaj časa brez svojega vozila. Sploh, če ga nimaš samo za prosti čas, ampak predvsem zaradi službenih oz. poslovnih obveznosti.
In kakor hitro imaš enkrat vozilo na popravilu, nikoli ne bo več takšno kot je bilo pred trkom...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Ta punca ima izpita maksimalno 6 mesecev in par dni...
Je pa res, da vidim tudi avtošole, ki kar se da napačno učijo svoje kandidate vožnje po rondojih...
Punca je bila nabita s teorijo, izkušenj, ki so tudi zelo pomembne pa nima, pa pameti tudi ne.
Mal poglej po vzrokih za nesreče. Ne boš našel starejšega voznika, ki ne bo vedel kaj pomeni stop znak, znak za omejitev, dovoljene hitrosti v naselju in izven, polna in črtkana črta, da ne sme vozit pijan,...... pa se nesreče dogajajo najbolj pogosto zaradi teh vzrokov.
Nesreče se ne dogajajo zaradi neznanja, temveč iz drugih vzrokov.

Zahteve za ponovno preverjanje znanja so samo želja po služenju avtošol in države, ter zajebavanju folka, k prometni varnosti pa nebi doprinesle popolnoma nič.

V krožiščih pa bolje, da ne daš žmigovca, pa tisti, ki se misli vklučit pač počaka še celi dve sekundi, kot pa da ga daš dvoumno,(prezgodaj) pa koga zmedeš. V manjših križiščih pa žmigovca pravočasno ni moč dati. Če daš 1sek preden zaviješ je itak brezveze, če daš pa npr. 4 sek prej si pa še pred izvozom enim prej, kot misliš zavit, pa te utegne kdo izsilit.
So pa krožišča pogosto nezadostno označena, tako recimo pred križiščem ne veš, da bo v križišču polna črta pri kateri moraš zavit desno, pa si se postavlil na napačni pas.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Točno tak.
O drugih primerih smrti nič ne poročajo, pa so prometne nersreče tam 1% smrti v Sloveniji.

Citat:
Najpogostejši vzrok smrti moških je bil rak. Za posledicami tega je umrlo
32,1 % vseh umrlih moških; najpogostejši vzrok smrti žensk pa so bile
bolezni srca in ožilja in za posledicami teh bolezni je umrlo 46,3 % vseh
umrlih žensk
Vir: http://www.stat.si/doc/pub/05-RR-007-0801.pdf

Pravtako se ubije več ljudi v gorah , kot na motorju. Pa se to nikjer kaj posebej ne izpostavlja. Da ne govorimo o številu samomorov v Sloveniji, kjer vsako leto umre veliko več ljudi, kot v prometnih nesrečah. Samo v teh primerih se očitno ne da nič zaslužit, tako kot naprimer pri kaznih v prometu.

Hm....sploh pomislil nisem. Zanimivo, zanimivo......
evil.gif

Sicer pa, sej pravijo, nesreče se dogajajo. Sam eni so na podlagi ovc, naredili hud biznis. Se je Žlendr ( baje, nisem gledal oddaje) omenil, da je pa še vedno najpogostejši vzrok za nesrečo hitrost. Aaaaaa dej ga no lomt. A res?
hysterical-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
V krožiščih pa bolje, da ne daš žmigovca, pa tisti, ki se misli vklučit pač počaka še celi dve sekundi, kot pa da ga daš dvoumno,(prezgodaj) pa koga zmedeš. V manjših križiščih pa žmigovca pravočasno ni moč dati. Če daš 1sek preden zaviješ je itak brezveze, če daš pa npr. 4 sek prej si pa še pred izvozom enim prej, kot misliš zavit, pa te utegne kdo izsilit.
So pa krožišča pogosto nezadostno označena, tako recimo pred križiščem ne veš, da bo v križišču polna črta pri kateri moraš zavit desno, pa si se postavlil na napačni pas.
To ni noben izgovor, da ne daš žmiigavca... Jaz ga lahko dam vedno pravočasno, ne razumem, zakaj ga potem ti ne bi mogel... Pa velikost rondoja ne igra nobene vloge... Če ga ne znaš dat, nisi za na cesto in pika.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
zdaj pride vprašanje: kdaj pa naj dam po tvoje pravočasno žmigavec, koliko sekund, koliko metrov prej?

hysterical-1.gif