Ooo, to so pa informacije iz prve roke.Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
točno tako kot so bili vsi ljudje veseli ko so izvedeli da se s 1.7 sprejme represivnejša zakonodaja. Jp ulice so bile polne karnevalov in ljudje so vzklikali BRAVO!
Mediji so pa pisali, da se je prometna varnost po sprejetju novega zakona vidno in občutno izboljšala. Škoda le, ker tega ne morejo podkrepit s kakšnimi številkami.Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
seveda, še isti dan ko je bila objava sem se prijavil v skupino mažoretk katero je ustanovila lokalno policijska postaja in smo skupaj maširali na čelu karnevala in vzklikali slogane kot so "za vašo varnost! Policija z vami!, Policija varuje!" prov v živo se spomnim množice ljudi ki so stale ob cesti nam metale rože, ploskale, dekleta so nam dajala poljube. Ja, to je bil dober dan za domovino.
na kakšen način pa policaji preverijo pravilnost podatkov? pred leti je policaj ustavil mojo ženo. ker pri sebi ni imela vozniškega dovoljenja (izkaznice), mu je dala osebno, policaj je šel v avto in preveril veljavnost VDCitat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Policija v avtomobilih nima racunalnikov. Vsaj redne patrulje ne. Pa tudi tisti, ki jih imajo, na kraju nic nikamor ne vnasajo, kazni v sistem vnasajo administratorke v administraciji.
...
Citat:
KSZ
Patrulj bo vedno manj. V mestih, se ukinja patrulje in se policiste pise v pes opazovalno sluzbo. uradnega razloga se ne poznam, neuradni pa je, da enostavno ni denarja za gorivo in je zato treba pisat manj patrulj z avtomobili...
A niso tud Tuarege nabavljali?Citat:
Uporabnik predator pravi:
Ni denarja za vzdrževanje in servisiranje vozil. Bolje, da policisti hodijo peš kot da se vozijo v Octaviah, Jumperjih z 300.000km na intervencije. Jaz takega avta ne bi imel za privat vožnjo, kaj šele za intervencijsko vozilo oz. vozilo s prednostjo
Kdo pa bo pokasiral denar od več kazni? Pogačar?Citat:
Ne glede na število kazni še vedno ne bo denarja za vzdrževanje in servisiranje vozil in policisti bodo šibali peš.
Aj lajk maj banana republjik
To se zna zgoditi, če ga prerazporedijo na postavko za plačevanje najemnin =)Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kdo pa bo pokasiral denar od več kazni? Pogačar?Citat:
Ne glede na število kazni še vedno ne bo denarja za vzdrževanje in servisiranje vozil in policisti bodo šibali peš.
Aj lajk maj banana republjik
Touaregi spadajo v sestav vozil za namene posebne policisjke enote. Razporejeni so vecinoma po postajah ki so prej imele puche. Na nekaterih upravah pa touaregi spadajo pod sektor uniformirane policije na policijski upravi in sploh niso na voljo policistom razen kadar je sklicana PPE.Citat:
Uporabnik synthman pravi:
A niso tud Tuarege nabavljali?Citat:
Ni denarja za vzdrževanje in servisiranje vozil. Bolje, da policisti hodijo peš kot da se vozijo v Octaviah, Jumperjih z 300.000km na intervencije. Jaz takega avta ne bi imel za privat vožnjo, kaj šele za intervencijsko vozilo oz. vozilo s prednostjo
Vsekakor je tudi to napredek, če veš da so se pred 20 leti vozili s fičkom in stoenkami, pa še kakšen TAS-ov golf je bil vmes.
Bod prepričan da je tud Slovenija v tem obdobju kupila precej radarjev. mogoče ne ravno 5000, ker smo manjša država, vseno pa dosti.Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Raziskava prometnih nesreč s smrtnim izzidom med leti 2000-2007.
Slovenija je zmanjšala št mrtvih za par %.
Portugalska je zmanjaša št mrtvih za 42 % če se ne motim.
In kako je Portugalska dosegla tak rezultat? Ni povečala niti ene kazni. Vse kar je storila je to da je kupila 5000 radarjev.
Dobil sem zaupno informacijo, da je naše notranje ministrstvo v postopku nabave 600 novih radarjev.
Boš tudi ti priletel na mino, brez skrbi. Sreča je opoteča.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zanimivo, da mene radarji sploh ne iritirajo? A ni to zanimivo?