Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Kmalu vam bo jasno da tisto kar sintič že celi čas trobi, drži. Državi ni mar za varnost, od nas le želi čimprej spulit čimveč denarja. Bodisi je to preko kazni, preko trošarin na gorivo.
Več kot očitno je da višanje kazni ne odpravi število mrtvih na cestah. Vzrokov zakaj smo slovenci takšni vozniki kot smo je po mojem mnenju več. Naj jih le nekaj naštejem:
1.) Preveč prometa na cestah. Na desnem pasu so kamioni, na levem pa avto ali kamion. Tovrsto ravnanje ljudi spravlja ob živce in delajo sranja po cesti. Posledice so znane....
2.) V sloveniji NI prostora kjer bi lahko videl in probal prag fizike kjer guma še drži potem pa spusti. Na tečaju varne vožnje te hitro umirijo če si preveč pogumen, zato se to počne na cesti. Posledice so znane.....
3.) Na živce nam gre če Kordež, Zidar, Tovšak, Bavčar, Šrot kradejo miljone, jaz pa če se bom peljal 160 na AC bom pa plačal ko žuti. Zakaj oni lahko delajo še večja sranja kot jaz? Folk je živčen. Posledice so znane....
4.) Vozniška kultura je slaba. Nihče ne razmišlja o posledicah svojega početja ko levo-desno šviga med avtomobili. Vsak misli le nase in na tisti trenutek. Če dobiš še enga tazga zraven ko hoče policaja špilat na cesti se začne krivit pločevina. Posledice so znane...
Na hitro, sigurno je še kej.
3 in 4 imaš parav, 1 in 2 pa pač ne. Prometa je pri nas razen na par odsekih relativno malo, če hočeš it pa probat, kje je meja, pa izvoli: www.timeattack.si, recimo. Pa še kje se kaj najde ...