Spodbude za električne avtomobile

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Za daljše razdalje ni problema. Takrat vzamem avto. Kot sem že povedal nekajkrat, pa se vas ne prime. Električno vozilo je vozilo za razdalje do 100-150km. Ta dnevna razdalja pokrije 90% mojih potreb po vožnji. Za relacije vzamem avto.
Ko bom imel električni avto, bom za daljše razdalje, pač, vzel 'ta drug' avto.
Odlično. Namesto enega imaš za vožnjo dejansko dva avta.
Šparanje? Ekologija? Pravljice.
hysterical-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Jaz za svoje in družinske potrebe že sedaj uporabljam dva avta. Poleg avtodoma. Pa bi en avto lahko zamenjal z električnim, ki mi lahko nadomesti 90% vožnje. Za ostalo ostane drugi avto...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pozabil sem sicer dodati, da ima Grand Espace 520l ob 7 sedežih, ampak komu mar. Corolla je Corolla.
Nima. Grand espace ima 457 litrov ob 5 sedežih. Ob sedmih ima precej manj. Bedak je bedak ...
Dobr, da mamo tebe pa avtomagazin...
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/renault_grand_espace_2_2_dci-3393.aspx
Zdej se pa samo še odloči, kje si poln dreka... tu na forumu al v reviji...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Za daljše razdalje ni problema. Takrat vzamem avto. Kot sem že povedal nekajkrat, pa se vas ne prime. Električno vozilo je vozilo za razdalje do 100-150km. Ta dnevna razdalja pokrije 90% mojih potreb po vožnji. Za relacije vzamem avto.
hysterical-1.gif

Ti je že XXXL povedal vse. In to sem povedal že n-krat, pa si ne pustiš dopovedati.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pozabil sem sicer dodati, da ima Grand Espace 520l ob 7 sedežih, ampak komu mar. Corolla je Corolla.
Nima. Grand espace ima 457 litrov ob 5 sedežih. Ob sedmih ima precej manj. Bedak je bedak ...
http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/renault_grand_espace_2_2_dci-3393.aspx
Kje si pa našel prejšnjo generacijo in zakaj že? Sedanji ima toliko, kot sem napisal (navadni espace manj kot 300 http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=7101 .
Kdo je poln dreka (in piše vse, le česa točnega ne), je iz vsega skupaj hudo očitno ...

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Me zanima, kdaj se bodo naši politiki zmigali kaj v tej smeri:
http://www.avere.org/state_subsidies.pdf
Sicer pa to niso vsi podatki. V Angliji bodo od 2011 naprej subvencije 5000 GBP na vozilo, drugod po svetu pa se tudi trudijo v tej smeri.

Na vso problematiko moramo gledati mogoce malce drugace.

1. Velika britanija je proizvajalka vozil, tudi na elektricni pogon in vlada vidi smisel pri subvencijah zaradi:
- razvoja lastne industrije
- zmanjsanja izpustov toplogrednih plinov in zadostitvi evropski direktivi
(v smislu: raje "placa kazen subvencij, ki ostane v VB", kot pa kazen evropski komisiji)

2. Nima veliko drugega maneverskega prostora za manjsanje izpustov (hidroelektrarne npr)

V Sloveniji imamo neizkoriscenih se veliko vodnih virov, v ogrevanje na cistejsa kuriva, pa tudi eolskih elektrarn ni se nic. Slovenija bi morala bolj vlagati v obnovljive vire. V tem trenutku je sicer stala in tudi kazen bomo placali EU

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Kje si pa našel prejšnjo generacijo in zakaj že? Sedanji ima toliko, kot sem napisal (navadni espace manj kot 300 http://www.avto-magazin.si/avtomobilski-testi/?n=7101 .
Kdo je poln dreka (in piše vse, le česa točnega ne), je iz vsega skupaj hudo očitno ...
Govora je bilo o Grand Espacu, takšen, kot je električni, ni bil Grand... prvi Grand je bil pa ta, za katerega so (ste) v Avtomagazinu napisali 520l, me zanima,če ima s petimi sedeži potem 450l...?... Jebat ga, ne pišem jest po avtomagazinu, ga pa sem ter tja rad preberem...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
V Sloveniji imamo neizkoriscenih se veliko vodnih virov , v ogrevanje na cistejsa kuriva, pa tudi eolskih elektrarn ni se nic. Slovenija bi morala bolj vlagati v obnovljive vire. V tem trenutku je sicer stala in tudi kazen bomo placali EU
Res? Pol Save in Muro. To je edino vredno omembe. In iz vsega skupaj se da potegniti okoli 300MW inštalirane moči(Moč delovanja je večinoma nižja), s tem, da iz reke narediš praktično štenge. Vse ostalo so le mali mlinčki, ki so le kaplja v morje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
hysterical-1.gif

Ti je že XXXL povedal vse. In to sem povedal že n-krat, pa si ne pustiš dopovedati.
Saj je povedal. Dva avta + avtodom za družinske potrebe = ne mi govorit o varčevanju.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Ah, dej se sprenevedati in se obešati na avtodom. Pri večini družin sta doma dva avtomobila.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ah, dej se sprenevedati in se obešati na avtodom. Pri večini družin sta doma dva avtomobila.
2 dejansko uporabna avtomobila
evil.gif
Zakaj je potem to povečini en velik družinski avto, recimo karavan srednjega razreda in pa en manjši, mestni jajc tipa clio? Zakan nista recimo dva velika družinska avtomobila, recimo A6 karavan? Da bosta oba dejansko uporabna...
bonk.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
2 dejansko uporabna avtomobila
evil.gif
Zakaj je potem to povečini en velik družinski avto, recimo karavan srednjega razreda in pa en manjši, mestni jajc tipa clio? Zakan nista recimo dva velika družinska avtomobila, recimo A6 karavan? Da bosta oba dejansko uporabna...
bonk.gif
Mestni jajc tipa Polo me lahko redno vozi na smučanje v tujino, izlete, na morje v Dalmacijo in Črno goro,... In to kadarkoli se mi sprdne. Elektro avto pa?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Zaradi mene lahko ti tudi s kolesom hodiš na smučanje v tujino, pa Dalmacijo, Črno goro... Me prav nič ne moti. Moti me pa to, da nekateri ne razumete, da se svet ne vrti samo zaradi vas. In da zaradi tega, ker lahko vi s Polotom uredite vse, to ne pomeni, da isto mislijo tudi vsi ostali. Drugače bi se po vsem svetu proizvajali samo Poloti. Poleg tega je za vse, kar si ti naštel, dovolj ti Yugo, pa ga ljudje nekako ne uporabljajo preveč... le zakaj, če zadostuje...?

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Torej hočeš reč, da imaš doma Pola in npr A6 in ti boš šel v Nassfeld ali Dalmacijo s Polom?
Looney.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tako kot se ne spuščaš v iMiev, ki ima vse to, kar opisuješ itn. Kako pa napreduje opis Tesla Roadsterja?
Od Tesle se kljub 2 mailoma nič ne javijo. Mjava bomo peljali prej ali slej, samo če se uvoznik malo potrudi (in menda se bo). Za mestni avto se zdi čisto OK, če ni treba, da se več kot 2 v njem peljeta (kar pa, da ne bo pomote, velja za vse avte te velikosti, ne glee na to, kaj jih poganja).

So vas pri Financah prehiteli?
http://www.finance.si/275141/Motorji-z-notranjim-izgorevanjem-lahko-kar-izumrejo

Ne vidim celotnega članka, ker je plačljiv, tako da morda ti kaj več veš.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Torej hočeš reč, da imaš doma Pola in npr A6 in ti boš šel v Nassfeld ali Dalmacijo s Polom?
Looney.
Mogoče pa družinski avto kdaj kdo kaj bolj potrebuje, kot jaz. Brihta
bonk.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.778
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Tako kot se ne spuščaš v iMiev, ki ima vse to, kar opisuješ itn. Kako pa napreduje opis Tesla Roadsterja?
Od Tesle se kljub 2 mailoma nič ne javijo. Mjava bomo peljali prej ali slej, samo če se uvoznik malo potrudi (in menda se bo). Za mestni avto se zdi čisto OK, če ni treba, da se več kot 2 v njem peljeta (kar pa, da ne bo pomote, velja za vse avte te velikosti, ne glee na to, kaj jih poganja).

So vas pri Financah prehiteli?
http://www.finance.si/275141/Motorji-z-notranjim-izgorevanjem-lahko-kar-izumrejo

Ne vidim celotnega članka, ker je plačljiv, tako da morda ti kaj več veš.
hysterical-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
In kaj je tako smešnega? Tekst, ki ga še vidim je:
Citat:
Po izkušnji s teslo roadsterjem pa priznavamo, električni avtomobili so...

Torej so ga vozili.