Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik mesetar pravi:
Mi lahko prosim nekdo razloži, kako se na ebay.de registriraš kot prodajalec. Pay-Pal imam, problrm pa se pojavi pri vpisu Kontonumer in Bankleitzahl..... Kaj naj vpišem v ti dve polji. Poskusil sem vse možne kombinacije pa mi ne rata. Prosim pomoč, če je moj IBAN SI56000001000234567.

Nasvet glede registracije (kot prodajalec) z nekega drugega foruma:

Obrazec je narejen samo za Nemce. S slovenskimi podatki ga ne moreš pravilno izpolnit, ker je številka računa predolga. Obrazec toliko izpolniš, da te spusti naprej.

Vpiši torej samo številke - kolikor jih bo šlo v rubriko in te bo program spustil naprej.
Kasneje, ko boš dejansko prodajal, pa kupcu pošlji svojo pravo/polno IBAN , ter SWIFT številko. Swift je tista krajša številka (8 mest), ki vsebuje kodo banke.

eldzi

Zelenc'
25. jan 2009
11
0
1
Imam eno vprasanje. Prodajalec mi je refundiral nekaj vrednosti nakupa na moj Paypal racun. Po vec kot 24 urah tega denarja na mojem racunu ne vidim. A traja dosti casa, da pride denar na racun?

Videl sem tudi, da zaracunajo 2 evra provizije, ce hoces iz Paypala spraviti denar na svoj racun, kjer imas kreditno kartico. A se da ta denar lepo porabiti pri naslednjem nakupu?

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
če ti je prodajalec poslal denar nazaj,bi moral to takoj opaziti,saj je sprememba opažena takoj,vsaj pri meni je tako.

denar lahko vedno porabiš za nakup drugih stvari,nič ne skrbi
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ne vem kolk se spoznaš na tole, ampak jst sem imel podobno izkušnjo pa mi ni blo najbolj jasno.

če si imel denar na kartici in plačal preko paypala, potem ti tut vrne denar na kartico in ne na paypal. oz kolk si dal s paypala ti da na paypal, kolk pa s kartice pa nazaj na kartico. rabjo pa res kak dan al pa 2 da pride dnar na kartico.
ti pa tudi spodaj piše kaj se z denarjem dogaja. od koga je šel kam in koliko.

eldzi

Zelenc'
25. jan 2009
11
0
1
Aha... Fusion, imas prav. Sem mislil, da bom + stanje videl na paypal racunu in me je to zmedlo.
Spodaj namrec pise, da mi bodo refundirali na kreditno kartico.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Prvič sem kupil en nosilec za GSM preko ebaya in je do mene prišel polomljen - kaj mi je narediti?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik gonilnik pravi:
Sniper kaj si kupil?
Če je kaj večjega in je poslal kot paket mu napiši naj ti pošlje sendungsnummer da boš lahko pogledal kje se paket nahaja.Vsak paket ima namreč številko prek katere lahko pogledaš kje je.Če pa je poslano kot pismo pa ne moreš dokazat da ni poslal

Mah zdej je že tolk časa od tega, da itaq ni več upanja...Tist dispute se je po nekem času zakluču, dal sm mu negative feedback in konc. Kupu sm pa neko wifi kartico za laptop okol 80€ je blo nekje...

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Khm, zgolj v opozorilo.
Na PayPalu so dodali novo možnost ob plačilu, če je znesek v tuji valuti. In sicer lahko izbiraš, da ti PayPal preračuna v EUR in ti potem na kreditni odbijejo v EUR ali pa pustiš, da ti odbijejo v tuji valuti. Privzeta vrednost je preračun po tečaju PayPal-a in knjiženje v EUR na kreditno kartico. Seveda je tečaj PayPal-a občutno slabši kot na banki.
Tako da, ob plačilu je potrebno izbrati, da ti zaračunajo v originalni valuti.
Bitches.
jezen.gif

hvala za info. To je drugač nastavitev na paypalovi strani al te vpraša pri vsakem nakupu ? Kolkr se spomnem mene ni do zdej nč spraševal, mi kr direkt v funtih piše pol na paypalu...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Preko katere firme pošiljate prodane stvari?? npr. sem gledal za paket do 2kg pri pošti slovenije in je cena 16€....
bonk.gif

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Khm, zgolj v opozorilo.
Na PayPalu so dodali novo možnost ob plačilu, če je znesek v tuji valuti. In sicer lahko izbiraš, da ti PayPal preračuna v EUR in ti potem na kreditni odbijejo v EUR ali pa pustiš, da ti odbijejo v tuji valuti. Privzeta vrednost je preračun po tečaju PayPal-a in knjiženje v EUR na kreditno kartico. Seveda je tečaj PayPal-a občutno slabši kot na banki.
Tako da, ob plačilu je potrebno izbrati, da ti zaračunajo v originalni valuti.
Bitches.
jezen.gif

za vse, ki vas zanima kje se to nastavi!

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
jap, včeraj sem naročil harmony one preko ebayja in sem opazil, da ima paypal slab tečaj (funti v eur). Tako sem izbral, da bom plačal kar v funtih, pa bo potem banka oz. visa po svojem tečaju pretvorila v EUR. Tako sem prišparal 4EUR!

Nazadnje urejeno:

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Res. Če se sporazumno problema ne da rešiti, si dolžan plačati artikel. V nasprotnem primeru ima prodajalec možnost celo da te toži.

Na problem poštnine sem že opozarjal - ključno je, da se o ceni poštnine pozanimaš pred nakupom, ker potem lahko prodajalec zahteva zelo poljuben znesek...
Koliko pa je ta visoka poštnina in za koliko kg? Mogoče bi ga prosil, če lahko pošlje z drugim kurirjem ali pošto - eni imajo cene precej visoke, pri drugih pa so razumne... Cene in kurirje lahko poiščeš na netu in mu celo priložiš kakšen link... Če je kolikor toliko fer, obstaja možnost, da se bo potrudil in poslal po cenejši varianti... Pa srečno!

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Paket je težak približno 3kg, zahteva pa 75EUR. Kako pa lahko tole sporazumno rešiš? Torej je možnost na eBayu, da se stvari potem ne proda, ali kako? Ne razumem namreč zadeve, da se stvari ne da preklicati, lahko pa sporazumno rešiš spor (da stvari v končni fazi ne kupiš). Kako?

Hvala za informacije.

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
V bistvu se z "virtualnim" nakupom zavežeš, da boš artikel plačal, zato je prekinitev lahko samo sporazumna - če se oba strinjata. V nasprotnem primeru ima prodajalec zakonsko podlago, da izterja plačilo nabavljenega artikla. Enim se s tem ne da ubadati, drugi pa se tega poslužujejo... Sporazumno rešitev lahko predlaga samo prodajalec, od katerega preko e-baya dobiš en dopis, v katerem pritrdiš, da odstopaš od nakupa (je že dolgo, kar sem bil v tej situaciji, pa sem pozabil točen postopek, v grobem pa je tako). V tem primeru prodajalec ne plača nobene provizije od prodaje e-bayu in zadeva je rešena...
Zgleda, da hoče prodajalec precej zaslužiti na poštnini, ki je neobdavčena - prodajalec e-bayu ne plača provizije.

Jaz imam ravno ponudbo za poštbnino za paket mase 2 kg iz ITA, ki znaša 20 EUR (Poste Italiane, posta raccomandata - priporočena pošiljka preko ITA Pošte).
Cena 75 EUR je vsekakor enormna - prbližno za ta denar dobiš npr. iz Anglije set 4 koles z gumami.... Poskusi predlagati drugo meteodo pošiljanja. Mogoče bi bilo zanimivo, če lahko objaviš link do tega ali podobnega artikla pri tem prodajalcu, da vidimo, koliko je resen in kolikšen rating ima... Lahko ga tudi še kaj povprašamo...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Prodajalec da ne ebay da se kupnina oz "posel" stonira.. Napiše zakaj se je šlo. Potem to sprejmeš ti in napišeš še svojo plat zgodbe oz. potrdiš če se strnijaš z prodajalcem. Sicer je pa vse v rokah prodajalca, če ti gre na roko.
Meni je na začetku zagodel računalnik in sem po pomoti 2x pritisnil da kupim isti artikel. Sem poslal prodajalcu da sem imel problem z računalnikom in da bom vzel samo enega(ki sem mu ga plačal) on pa je samo dal tist zahtevek ebayu.
Se pa pozanimaj s kje je prodajalec in če je blizu(beri te stroški ne pridejo več kot poštnina) se zmeni da prideš iskat, če seveda imaš čas in voljo.
Pa ugodno reši...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Težava: dve leti kupujem na nemškem ebayu . Sedaj želim nekaj prodati.

Vsak prodajalec mora, ko prvič prodaja, izpolniti nekaj rubrik. Med drugim tudi rubriko s podatki o bančnem računu.
V tej rubriki, (čeprav sem označil Slovenija), mi odpre le eno polje za bančni račun, jaz pa bi moral, če želim sprejemati nakazila iz tujine, vnesti mojo IBAN ter tudi SWIFT številko mojega računa. Kompletno IBAN številko noče sprejeti, ker rubrika dovoljuje le vnos številk, IBAN številka pa vsebuje na začetku nekaj črk...

Kaj narediti? Vnesti v rubriko le zadnji del IBAN računa (številko, ki je moj transakcijski račun v SLO)?
In potem, ko je avkcija končana, kupcu sporočiti IBAN ter SWIFT številko?

Vnaprej hvala za pomoč, ter kakšno sugestijo!

Repliciram sam sebi, ker mi nihče ne pomaga....
Zadeve še vedno nisem uredil, nemški e-bay zahteva nemški bančni račun in tudi če vnesem številke našega, me ne spusti naprej.

Lahko bi vnesel račun kakšnega Nemca, ki sem kaj kupil od njega, vendar mislim, da je tu kar veliko tveganje, če tuje podatke vneseš kot svoje!

Skratka, jutri pišem na e-bay pomoč. Čakam, da mi frend prevede tekst, kot je treba. Če koga zanima razplet, ali celo ve rešitev, naj se oglasi...
Kot rečeno, na nemškem e-bayu se NE DA registrirati kot prodajalec!

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Še jaz bi nekaj vprašal.. Gre se za en artikel iz ZDA, stane okoli 230$ + nekje 27$ poštnine, torej cca 257$ oz. cca 205€, če so moje kalkukacije pravilne.

Amerikanc mi je odpisal:
Citat:
Also, should you decide to purchase I will send your article out as a gift under $30 to save you money on customs. They will include a tracking number as well. I hope that helps!

To pali pri naših carinikih ali ni variante in naj na vsak način pribijem še nekje 25% za vse dajatve?

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.