Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
No, sem zrihtal zadevo. Me bo poštnina prišla "samo" 23EUR za dva artikla. Prodajalec je tud en kekec, ko ni sposoben preko ebayja poslat končni račun. Tako mi je po mailu sporočil kok bo poštnina.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Torej imam vprašanje ....

Registriran si na EBayu .... se preseliš in zamenjaš naslov, kje se zamenja naslov oz. kakšen je postopek.
Jaz nisem našel nikjer tega. Sem morda kaj spregledal ?
Naj mi nekdo razloži kako je v tem primeru oz. kje se da to spremenit, če se sploh da.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
na levi strani maš Persönlichen Daten,klikneš,potem pa pod sedanjim naslov napis Alle Adressen aufrufen und bearbeiten. tukaj lahko potem spremeniš,kar te matra.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Hvala ti, bo treba do okulista, pa mimogrede še kakšen "šnel obnovitveni kurs nemščine".
pozdrav.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
sej če ne znaš nemško greš na angleški ebay, tam pol lahko spreminjaš te nastavitve.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.368
309
83
39
Ljubljana
KSZ

a je tale mal sumljiv?
smile-1.gif

I can offer the following prices to you:

739,-- € (+ freight) without eBay and without Paypal

754,-- € (+ freight) without eBay but with Paypal payment

You can trust me 100% like you can see on my eBay feedback. I made those deals without eBay for that rims with customers from Turkey, Portugal and The Netherlands.

The rims will be sending by GLS with which I do my most logistics. You will get the parcel numbers for track and trace from me. Running time is ~ 72 – 96 hours after picking up.

It would be nice to hear from you again.

Best regards

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Je že kdo vlekel €€ iz paypal accounta? Ravno gledam tule https://www.paypal.com/us/cgi-...c42096c47a6d044 in me zanima, kako je zdaj s tem?

Ok, razumem da je Withdrawal Fee ki jo pač plačaš ob vsakem dvigu in da je Minimum Withdrawal Amount minimalna vsota kolikor lahko dol potegneš. Na kaj pa se nanaša Return Fee?

S katerimi karticami pa deluje withdrawl, z mastercardom, viso electron?
(Je na ebayu kaka razlika, ko kupuješ stvari, če imaš personal account ali buissnes account?)

Lp

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Pred 1 mescom sm nekaj naročil iz nemčije. Do danes še nisem prejel paketa. Z prodajalcem sem se pogovarjal in trdi da je poslal...

Citat:

Hi.Just back from Deutsche Post, and they confirmed card left country, not bounced back.A that was normal package (not insured, without tracking) on this level they cannot locate where it is.They told delivery can take a little bit longer, for some reasons. Please let me know when it will arrive to you.
Best regards

Plačano je bilo z paypalom. Kaj lahko naredim ?

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
snipe: zahtevaj od paypala denar nazaj,en mesec nima kaj za hodit iz nemčije. sam dobim v roku dveh,treh dni. glede na to da je bil navaden paket,ti ga tut ne morjo izsledit,torej prijav na paypal in na ebayu.

odisej: če ne rabiš denarja prehitr,počak da se ti nabere 500€,v vsakem primeru boš plačal 2€. če boš večkrat dol vlekel,boš pač večkrat 2€ plačal. sam sem dal na viso,za ostale pa ne vem.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
aja,pa še to :
If the information in your withdrawal request is incomplete or incorrect, PayPal will return the withdrawal amount to your PayPal account and charge a return fee. Your card issuer might charge additional fees.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
čist natančno ti ne znam,ker nimam nobenega odprtega računa,ampak vem da moreš it na plačilo,potem imaš pa tam možnosti.ena od teh je,hmm,ne vem naziva. če boš šel v to plačilo,boš takoj videl

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Sem najdu in odpru dispute direktno na paypalu. Je to OK ali bi moral to narediti preko ebaya ?

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Ne pomoje je v redu, ker e-bay pa paypal itak sodelujeta skupaj. V bistvu je bil paypal (še vedno) narejen iz razloga, da omogoči kupcem e-baya lažje kupovanje itd...

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Od prodajalca sem na paypal pod dispute prejel odgovor.

Citat:

Item has been send as Deutsche Post Brief as stated on auction. Have confirmed with Deutsche Post as not been hold, not stopped anywhere in post network. As stated on auction item has been send without tracking option, without insurance, just as normal Deutche Post Brief.I have ask in Deutsche Post office about possibilities to locate this item, but it's not possible without tracking number.I cannot take responsibility I'm afraid.

kr neki res
rolleyes-1.gif

sam glede na to, da ima 110 pozitivnih in nobenega negativnega feedbacka mu vrjamem, da je poslal in so zgleda naši balkanski poštarji to neki založil

Nazadnje urejeno:

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
verjetno,da je,ampak to tebi nič ne pomaga. sicer si malo kriv sam,ker nisi plačal priporočene pošiljke,ampak še vedno greš lahko v dispute.
pa to niso sam balkanski. sam veliko pošiljam v tujino in se tudi zgodi,da ne pride do kupca.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Sniper kaj si kupil?
Če je kaj večjega in je poslal kot paket mu napiši naj ti pošlje sendungsnummer da boš lahko pogledal kje se paket nahaja.Vsak paket ima namreč številko prek katere lahko pogledaš kje je.Če pa je poslano kot pismo pa ne moreš dokazat da ni poslal

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Težava: dve leti kupujem na nemškem ebayu . Sedaj želim nekaj prodati.

Vsak prodajalec mora, ko prvič prodaja, izpolniti nekaj rubrik. Med drugim tudi rubriko s podatki o bančnem računu.
V tej rubriki, (čeprav sem označil Slovenija), mi odpre le eno polje za bančni račun, jaz pa bi moral, če želim sprejemati nakazila iz tujine, vnesti mojo IBAN ter tudi SWIFT številko mojega računa. Kompletno IBAN številko noče sprejeti, ker rubrika dovoljuje le vnos številk, IBAN številka pa vsebuje na začetku nekaj črk...

Kaj narediti? Vnesti v rubriko le zadnji del IBAN računa (številko, ki je moj transakcijski račun v SLO)?
In potem, ko je avkcija končana, kupcu sporočiti IBAN ter SWIFT številko?

Vnaprej hvala za pomoč, ter kakšno sugestijo!

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.