Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Prosim, če mi nekdo na kratko napiše v nemščini vprašanje:

Koliko bi prišla poštnina do SLOVENIJE?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.888
772
113
www.jernej.org
Če bo poslal v kuverti (kot pismo) te bo stalo 4,5eur, v paketu pa 8,6eur.

MFG = LP
smile-1.gif

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
kako ves ce je prodajalec poslal tisto, kar si narocil?

Lahko ti sporoči tracking number, da spremljaš kje je trenutno pošilka. Ni pa nujno da to njegova pošta z katero pošilja omogoča tako da, dokler ne dobiš pošilke nemoreš vedeti ali je 100% poslal ali ne...

@Mikrohard, hvala za pomoč

Nazadnje urejeno:

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
in v primeru da ne poslje se lahko obrises pod nosom? nisem ufuraval tistega securityja preko paypala, pac pa obicajno narocilo.
malo sem zbegan, ker se mi je prodajalec oglasil, ces da s kitajske ne more poslat paketa po hitri posti, lahko pa mi poslje navaden paket. nato sem mu se nekaj odpisoval vendar od njega ni vec odgovora:S
feedbacke pa ima pozitivne..

Mihail

Pripravnik
1. sep 2007
167
0
16
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Citat:
Uporabnik dufus pravi:
kako ves ce je prodajalec poslal tisto, kar si narocil?

Lahko ti sporoči tracking number, da spremljaš kje je trenutno pošilka. Ni pa nujno da to njegova pošta z katero pošilja omogoča tako da, dokler ne dobiš pošilke nemoreš vedeti ali je 100% poslal ali ne...

@Mikrohard, hvala za pomoč

Sem naročil iz Amerike ene cunje in so mi dal tut tracking number na mail. Ko sem hotel preverit kako je s to pošiljko mi napiše samo:

Status: Electronic Shipping Info Received

Kaj to pomeni? Da je bila pošiljka poslana al kaj? Ker če se prav spomnem sem enkrat ko sem neki naročal prek ene druge strani lahko videl natančno prek katere države potuje oz. kje se nahaja.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Eno vprasanje. Kako hudica bi nasel zgodovino mojih nakupov? KOnkretno nucam stran, kjer je viden izdelek in cena po kateri je bilo kupljena zadeva. Gre pa za robo starejso od 90 dni.
tongue-1.gif

Casiopeia

Pripravnik
9. nov 2008
55
0
6
Citat:
Uporabnik Mihail pravi:
Citat:
Uporabnik Mihail pravi:
Bi eni prehranski dodatki, ki se pri nas dobijo le na recept prišli skozi carino?

Mi lahko kdo pomaga pri tem?

Močno dvomim ... po vsej verjetnosti bi lahko prišlo do kakih komplikacij.

Najbolje, da se pozanimaš direkt pri carini ...
smirk-1.gif
Kolko sem zasledila na njihovi spletni strani, pa naj bi veljalo naslednje: Zdravilo je vsaka snov ali kombinacija snovi za zdravljenje ali preprečevanje bolezni pri ljudeh in živalih. Uvoz zdravil, ki so registrirana v Republiki Sloveniji ali Evropski skupnosti je prost. Opravljajo ga lahko le imetniki dovoljenja za izdelavo zdravil ali opravljanje dejavnosti trgovine z zdravili. Zdravila, ki niso registrirana, potrebujejo uvozno dovoljenje. Za izdajo dovoljenj je pristojno Ministrstvo za zdravje (Agencija RS za zdravila in medicinske pripomočke).

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
žal tega ebay ne omogoča. najbolje,da si nakupe shraniš v word ali kako drugače,če želiš ohraniti vpogled. tudi,če boš nakup dal med zaznamke,čez čas izdelka ne boš več videl.
slaba stran ebaya...

krava

Majstr
5. sep 2007
3.670
341
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Eno vprasanje. Kako hudica bi nasel zgodovino mojih nakupov? KOnkretno nucam stran, kjer je viden izdelek in cena po kateri je bilo kupljena zadeva. Gre pa za robo starejso od 90 dni.
tongue-1.gif

Prvi nakup sem preko e-baya opravil (šele) letos spomladi. In pred kakšnim tednom sem obrnil Ebay ne glavo, pa nisem našel teh podatkov. To je po mojem velika nerodnost.

tinkara73

Zelenc'
7. jun 2008
11
0
1
Eno vprašanje:
je kdo slučajno prek nemšjega ebaya kupoval GSM... ali vsaj pozna koga ki ima izkušnje s tem? Namreč zanima me, ali se tak telefon, ki naj bi bil po besedah prodajalca odklenjen za vsa omrežja dejansko da uporabljat pri nas.
Tnx.

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Ja če je odkljenjen naj bi se dalo. Razen če gre za kakšen telefon, ki se ga drugače sploh ne da odklenit
smile-1.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Lahko kdo tole prevede:
Sollten Sie mehrere Artikel bei Ebay gekauft haben bitte einmal die höchsten Versandkosten voll und für alle weiteren Artikel nur noch die Zusatzkosten die bei Ebay angegeben sind addieren.

So pa tud neresni [censored] jim, sem naroču pri eni firmi dva artikla, zdej mi pa sploh ne pošljejo končnega računa. Verjetno mislijo, da bom kr sam nekaj sešteval in jim plačal (btw. niti prek ebaya ne morem plačat obeh artiklov naenkrat, samo posamezno). Čudno, pa sem jim e dvakrat poslal prošnjo za končni račun, pa sem dobil samo en čuden mail, ki ga težko razumeš. Ne mislim plačat oba artikla posamezno,sa j bi tako plačal preveč poštnine. Banda

Nazadnje urejeno:

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
če boš kupoval več stvari,boš plačal samo najvišjo poštnino,za vse ostale artikle pa samo dodarne stroške,ki so na ebayu navedene.

pošlji jim mail iz ebaya,imaš v tistem okvirčku zraven artikla,ki si ga kupil. tam ti bo seštelo vse skupaj.vsaj meni zmeraj...

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
S tem se nebi strinjal. Večini prodajalcev piše pri artiklu spodaj v tabeli za poštnino koliko bi prišla poštnina za dodatni artikel.
Če kupiš druge vrste artikel ni rečeno, da ti bo prodajalec dal popust, zato jih je potrebno pred vsakim takšnim nakupom povprašati, če kombinira stroške poštnine. Glede na to, da prodajalci od poštnine ne plačajo prispevka e-bayu ter da večina računa poštnino več, kot so dejanski stroški, je to, da ti računa 2x poštnino za 2 artikla čisto razumljivo - lahko ima stem večji profit kot od samega artikla. Nekateri sicer to vnaprej napišejo.
Enio prodajalci pa dejansko služijo samo s poštnino - ceno za artikel ima dumpinško, poštnino pa takšno, kot bi 3x okoli sveta pošiljal... Ko sešteješ, je pa cena ista, kot če bi kupil pri drugemu prodajalcu z normalno ceno artikla...
Skratka pred vsakršnim nakupom je potrebno pri prodajalcih, ki nimajo posebej napisano stroška pošiljanja v SLO, le-tega preveriti. Ko je enkrat nakup izveden se lahko on zmišljuje kolikor hoče za te stroške pošiljanja (no, še vedno v nekih realnih okvirih)... E-bay mu pri tem ne more praktično nič, ker stroški pošiljanja lahko poleg poštnine vsebujejo tudi material (škatla, papir, kuverta...) in delo, ki ga ima prodajalec s pošiljanjem - to pa lahko vsak po svoje vrednoti...

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
tut men je to čudn,ampak sem mu sam prevedu kokr piše. ne vem oa kako ma napisano v oglasu,bi ga mogu vidt. ampak moje napisano je samo prevod

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.