Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

motofix

Pripravnik
18. feb 2008
92
1
6
Ljubljana
Mam Paypal račun. Primary card mam MasterCard, zdej sem si nabavu še Viso za prejemanje. Je že verificirana, tako da že lahko poslujem. Zdej mi pa ni jasno sledeče: Prodam neki za 100 eur, plačajo mi z Paypalom, jest dobim denar na Paypal račun.Zahtevam withdraw money na mojo Visa kartico. OK. Poberejo svojo provizijo.Do tukaj vse jasno. Kako gre pa od tu naprej, kako jest teh 100 eur dobim v roke ali na moj TRR račun, to mi pa ni jasno. Če mi tole kdo razjasni , se mu že vnaprej zahvaljujem.

krneky

Pripravnik
10. jan 2008
149
1
18
Iz Hong Konga sem preko eBay naročil dva tekstilna izdelka v skupni vrednosti 50 funtov (poštnina je brezplačna), vendar sva se s prodajalcem dogovorila, da deklarira izdelka v vrednosti 12 €. Danes pa sem dobil na dom obvestilo o prispeli pisemski pošiljki, kjer piše, da jim naj pošljem "račun (v primeru, da gre za internetni nakup, nam posredujte vaše spletno naročilo oz. izpis dražbe - ebay)".
Kakšen račun imajo to v mislih, iz kod ga naj skopiram? Ali ga lahko "popravim", tako da spremenim tistih 50 funtov v 12 evrov (rad bi se izognil davkom)? Lahko gredo preverjat?

Hvala za pomoč.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
poslat jim moraš nek dokaz o nakupu. sam sem jim ponavadi dal izpisek iz paypala ali ebaya. ne vem kako misliš spremeniti račun iz 50 na 12? fotošopat ebay ali paypal izpisek?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.535
5.852
113
hm kako spremenim jezik na ebayu iz nemškega v angleški.
registriral sem se na nemškem. zdaj pa mi vedno vse mejle v nemščini pošilja. tut ko kupujem na angleški strani. ...

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
ne moreš,lahko pa greš na angleški ebay,se tam prijaviš in imaš svoj profil v angleščini. maile pa boš vedno dobival v nemščini.

staar

Zelenc'
10. jan 2009
3
0
1
Ker imam težave z obračunavanjem carine in DDV-ja ali celo zaplembo nekaterih pošiljk (kozmetika, športni copati...) iz Tajske in Kitajske s strani naše Carine me zanima, kako je z odprtjem poštnega predala v npr. Avstriji, kamor bi potem "preusmeril" pošiljke.... Kakšne zakone ima glede carin Avstrija in kakšen je postopek odprtja poštnega predala v npr. Celovcu??
Za morebitne informacije bi bil zeloo hvaležen...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.717
411
83
Kras
www.mtl.si
KSZ
Khm, zgolj v opozorilo.
Na PayPalu so dodali novo možnost ob plačilu, če je znesek v tuji valuti. In sicer lahko izbiraš, da ti PayPal preračuna v EUR in ti potem na kreditni odbijejo v EUR ali pa pustiš, da ti odbijejo v tuji valuti. Privzeta vrednost je preračun po tečaju PayPal-a in knjiženje v EUR na kreditno kartico. Seveda je tečaj PayPal-a občutno slabši kot na banki.
Tako da, ob plačilu je potrebno izbrati, da ti zaračunajo v originalni valuti.
Bitches.
jezen.gif

gregor

Fizikalc
31. jul 2007
399
35
28
Dolina hmelja
ksz..

Kam še lahko/moram prijavit nemškega prevaranta, ki mi noče poslat robe, dela se nekaj neumnega, vsakič mi odgovarja z vprašanjem npr "nisem še dobil denarja menda, ali pa mogoče tudi že, a lahko mal počakaš", kam si nakazal, koliko si nakazal, na kako ime, kak sklic. . Vleče se že dva meseca. Tudi ocene ki jih je med tem časom dobil, niso vzpodbudne.
Dispute na ebayu sem odprl.
Policija?
Denar sem že odpisal. Mogoče mu bom še podaril par centov, da mu sestavim pisemce na bančni izpisek.
evil.gif

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
KSZ
Khm, zgolj v opozorilo.
Na PayPalu so dodali novo možnost ob plačilu, če je znesek v tuji valuti. In sicer lahko izbiraš, da ti PayPal preračuna v EUR in ti potem na kreditni odbijejo v EUR ali pa pustiš, da ti odbijejo v tuji valuti. Privzeta vrednost je preračun po tečaju PayPal-a in knjiženje v EUR na kreditno kartico. Seveda je tečaj PayPal-a občutno slabši kot na banki.
Tako da, ob plačilu je potrebno izbrati, da ti zaračunajo v originalni valuti.
Bitches.
jezen.gif

Hvala, 5*

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
Ebay račun imam nastavljen na svoj domači naslov. Zdaj pa bi rad nekaj kupil in da mi pošljejo na en US naslov. Kako naj to izvedem?

rokyone

Pripravnik
18. nov 2008
38
0
6
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ebay račun imam nastavljen na svoj domači naslov. Zdaj pa bi rad nekaj kupil in da mi pošljejo na en US naslov. Kako naj to izvedem?

poglej na:

Home > My eBay > My Account > Addresses

mesetar

Zelenc'
3. sep 2007
19
0
1
na terenu
Mi lahko prosim nekdo razloži, kako se na ebay.de registriraš kot prodajalec. Pay-Pal imam, problrm pa se pojavi pri vpisu Kontonumer in Bankleitzahl..... Kaj naj vpišem v ti dve polji. Poskusil sem vse ožne kombinacije pa mi ne rata. Prosim pomoč, če je moj IBAN SI56000001000234567.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
@MTL: skoda da sem prepozno prebral, sem to opazil tudi sam in me je paypal antegnil za 1 € pri ceni 25 funtov, kar se mi zdi precej drago...prokleti cigani. Kaksno obvestilo bi mi tudi koristlo :D...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Kje pa to obkljukaš? sem nekaj gledal pa nisem našel.. kak print scrn bi mi koristi:)

Nazadnje urejeno:

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Citat:
Uporabnik GTI_Fan pravi:
S tem se nebi strinjal. Večini prodajalcev piše pri artiklu spodaj v tabeli za poštnino koliko bi prišla poštnina za dodatni artikel.
Če kupiš druge vrste artikel ni rečeno, da ti bo prodajalec dal popust, zato jih je potrebno pred vsakim takšnim nakupom povprašati, če kombinira stroške poštnine. Glede na to, da prodajalci od poštnine ne plačajo prispevka e-bayu ter da večina računa poštnino več, kot so dejanski stroški, je to, da ti računa 2x poštnino za 2 artikla čisto razumljivo - lahko ima stem večji profit kot od samega artikla. Nekateri sicer to vnaprej napišejo.
Enio prodajalci pa dejansko služijo samo s poštnino - ceno za artikel ima dumpinško, poštnino pa takšno, kot bi 3x okoli sveta pošiljal... Ko sešteješ, je pa cena ista, kot če bi kupil pri drugemu prodajalcu z normalno ceno artikla...
Skratka pred vsakršnim nakupom je potrebno pri prodajalcih, ki nimajo posebej napisano stroška pošiljanja v SLO, le-tega preveriti. Ko je enkrat nakup izveden se lahko on zmišljuje kolikor hoče za te stroške pošiljanja (no, še vedno v nekih realnih okvirih)... E-bay mu pri tem ne more praktično nič, ker stroški pošiljanja lahko poleg poštnine vsebujejo tudi material (škatla, papir, kuverta...) in delo, ki ga ima prodajalec s pošiljanjem - to pa lahko vsak po svoje vrednoti...
Kako pa recimo narediš to, da plačaš manj poštnine kot ti jo avtomatsko sistem določi?

Recimo primer: Pošljem prodajalcu mail, da bi kupil 3 različne izdelke od njega. Za vsakega ima poštnino recimo 5€. On mi reče, da če kupim vse tri naenkrat, da je poštnina za vse 10€. Ampak ko napravim nakup, mi sistem avtomatsko napravi poštnino 15€. Kako to spremenit, da plačam 10€, kot mi je prodajalec obljubil? Plačujem pa s PayPalom.
LP

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Torej, jaz potem samo zberem izdelke, kupim, plačam pa ne. Plačam pa potem ta invoice. A ne?
Pa hvala za info.
LP

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
najprej se zmeniš s prodajalcem,koliko je poštnina. ko jih kupiš,počakaš na invoice,ki ti ga pošlje in potem plačaš ta znesek,ki je gor.

gonilnik

gps navigator
23. jul 2007
651
8
18
50
Citat:
Uporabnik staar pravi:
Ker imam težave z obračunavanjem carine in DDV-ja ali celo zaplembo nekaterih pošiljk (kozmetika, športni copati...) iz Tajske in Kitajske s strani naše Carine me zanima, kako je z odprtjem poštnega predala v npr. Avstriji, kamor bi potem "preusmeril" pošiljke.... Kakšne zakone ima glede carin Avstrija in kakšen je postopek odprtja poštnega predala v npr. Celovcu??
Za morebitne informacije bi bil zeloo hvaležen...

V avstriji ne rabiš odpirati poštnega predala,ampak je dovolj da si na najbljižjo poštno banko v avstriji pošlješ artikel poštnoležeče.Tam te potem pošiljka čaka mesec dni,da jo zdigneš.Pa za vsako pošiljko plačaš 1 evro stroškov.
Kar se pa carine tiče pa sem skoraj siguren da če ni šlo mimo naših carinikov,tudi mimo avstrijskih ne bo šlo_Odprejo vsak paket in če je po njihovem vrednost večja moreš poslat račun ali izpisek bančni,če je kaj sumljivega pa gre koj na uničenje.
l.p.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.