Spletni nakupi e-BAY (2)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
v kontonummer napiš zadnjih sedem cifer računa,v bic svoj bic,potem pa spodaj v,ne vem točno kaj je že,nekaj takega kot tvoje sporočilo,pa napiši svoj cel iban.tako sem naredil sam in mi dela,kot se za gre.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ojoj.
Ko sem se uspešno prebil skozi registracijo in spisal oglas, mi program javlja, da oglasa ne morem poslati, ker:

Die Verwendung von aktiven Inhalten (d.h. Skriptsprachen wie Javascript oder Flash) in Artikelbeschreibungen, auf eBay Shop-Seiten und auf eBay Mich-Seiten ist grundsätzlich verboten.
Uporaba aktivnih vsebin (Javaskript ali Fleš) v opisih izdelkov je prepovedana.

Ker sem računalniški noob, mi ni jasno, kakšna skripta je lahko v tekstu: Prodajam fotoaparat ta-pa-ta, bla bla bla?

Ima še kdo voljo za kakšno pomoč?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Še jaz bi nekaj vprašal.. Gre se za en artikel iz ZDA, stane okoli 230$ + nekje 27$ poštnine, torej cca 257$ oz. cca 205€, če so moje kalkukacije pravilne.

Amerikanc mi je odpisal:
Citat:
Also, should you decide to purchase I will send your article out as a gift under $30 to save you money on customs. They will include a tracking number as well. I hope that helps!

To pali pri naših carinikih ali ni variante in naj na vsak način pribijem še nekje 25% za vse dajatve?

Če gor piše gift še raj odprejo (ker vejo koliko je ura) in če jim bo sumljivo ti bodo poslal, da jim pošlješ link od ebay nakupa.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Juhuhu!

Očitno je bil za težave kriv dre.k, imenovan Firefox, ki ima očitno vgrajene neke skripte, ki ebayu ne pašejo. Adijo pamet!

Ko sem ves obupan poskusil registracijo na e-bayu (kot prodajalec) še preko I. Explorerja, je šla registracija skozi popolnoma brez težav in e-bay ni niti slučajno jokal o kakšni zanj neprimerni skripti. Sedaj mi bodo poslali po pošti aktivacijsko kodo.

Skuril sem kakšne tri ure. Lisička, hebi se!
Upam, da bo moja izkušnja pomagala še komu...

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Kaj pa kaksna fora, recimo, da bi mi racun, skatlico in ostale papirje poslal cez par dni v drugi koverti. Artikel (soncna ocala) pa z etuijem v paketu nekaj dni prej? Bi to palilo? Ali tud to ne pride cez?

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Težko je karkoli odgovorit na taka vprašanja, ker cariniki naredijo pač kakor se jim zazdi. Recimo včasim mi za 26€ že računajo DDV, včasih mi za 40€ ne.
Loh pa pogledaš v prejšno ebay temo, tam piše veliko o tem.

megden

Zelenc'
20. feb 2009
16
0
1
Sem prebral kar veliko že o e-bayu in tudi že nekaj malenkosti kupil. Sedaj pa še eno vprašanje: Limit na kartici imam 400 EUR (VISA) in ga niti ne želim povečeti. Želel bi kupiti eno večjo stvar za npr. 800 EUR. Kako to lahko speljem, da bi šlo preko paypala in da ne bi povečal limita. A lahko npr. "položim" denar iz Vise na paypal in potem še naslednji mesec in ko se nabere dovolj pač kupim? Oziroma kako to speljem? Hvala!

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
polagat denarja v sloveniji ni mogoče.lahko ti ga položi drug a boš plačal provizijo,lahko pa rečeš nekomu, ki i ma večji limit,če ti plača,ti pa njemu nakažeš denar na račun.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik cunctator pravi:
polagat denarja v sloveniji ni mogoče.

men se tudi tako zdi ja, čeprov na wikiju drugače piše

Citat:

PayPal v Sloveniji

Na seznamu držav, ki podpirajo priljubljeni sistem plačevanja Paypal, se je pred kratkim nenapovedano pojavila tudi Slovenija. S članstvom v Evropski Uniji, si je pridobila članstvo tudi v sistemu Paypal. Tako tudi naš spletni nakupovalec samo enkrat vnese številko kreditne kartice in ne vsakemu prodajalcu posebej, saj transakcije potekajo preko zanesljivega posrednika kot je Paypal. Trenutno so v Sloveniji omogočeni samo nakupi oz. nakazovanje denarja. Za odprtje Paypal računa, pa je zaenkrat potrebno odpreti račun v eni izmed zahodnih držav. Podjetje Paypal išče banko, ki bo v Sloveniji izvajala njegove storitve. Ko jo bodo našli, bodo z njo sklenili pogodbo in takrat bo tudi pri nas v celoti zaživel ta plačilni sistem.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Dve stvari sem naročil preko ebay-a in obe sem dobil polomljene!! Za eno smo rešili in bodo poslali novo, za drugo pa še ne vem kako bo, ker je iz Amerike.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Fantje imam problem... Naročil sem neko baterijo. In tip mi je poslal napačno... Kako ukrepat? Feedbacke mu še nisem dal. Napisal sem mu mail in sedaj čakam na odgovor.. Kaj lahko naredim..??

Muzo

Pripravnik
10. sep 2007
268
0
16
Lahko upaš da se bosta dogovorila. Glede na to, da je njegova napaka, vztrajaj na tem, da ti plača poštnino za vračilo. Meni se je tako že uspelo dogovoriti, sicer kar prek telefona
smile-1.gif

tinkara73

Zelenc'
7. jun 2008
11
0
1
ENO VPRAŠANJE:
A kdo ve, če obstaja morda kakšen način pošiljanja zadev, kupljenih prek neta iz ZDA, pri katerem ne bi imela naša carina svojih prstov zraven?? Ali gredo avtomatsko vse pošiljke iz ZDA prek carine?

tinkara73

Zelenc'
7. jun 2008
11
0
1
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
mutni posli.press

kaj bi pa rada naročila iz zda, da naši cariniki tega nebi vidl ?
smile-1.gif

ma kakvi mutni posli... tiste čevle zarad mene tud če vidjo... sam odret me ni treba s carino vsakič

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.367
309
83
39
Ljubljana
A je to dost za bančno nakazilo?

Account owner: Uwe Gnuschke
Bank: Landessparkasse Oldenburg
IBAN: DE76280501000001693274