Spet bomo plačeval.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.710
3.951
113
Ljubljana
hmpg.net
1. US je ugotovilo, da so ga politiki usrali (to je ugotovilo že večkrat)
2. ECČP je ugotovilo, da so ga politiki usrali
3. V več temah ugotavljate(mo), da so ga politiki usrali (večkrat)

Ampak tukaj, pri čefurjih pa ne bomo popustili. To pa ne. To so pa politiki naredili kot smo želeli (NOT!)

Če je kdo, ki misli, da je kakšen "izbrisani":
- deloval proti osamosvojitvi Slovenije
- ni imel pravice, da bi zahteval status
- goljufa pri pridobivanju statusa
Ima enostavno nalogo. Z vsaj omejenim naborom dokazov to dotično osebo prijavi. Lahko anonimno. Enostavno in učinkovito.Število izbrisanih se bo rapidno zmanjšalo, enako bo z možnimi odškodninami, pa še čefurjev se boste znebili. Vse bo tako kot ste želeli.

Za tiste, ki ne vedo kako se to naredi nekaj napotkov:
Anonimni telefon 080 - 1200
http://www.policija.si/index.p...jave?format=pdf

Če pa nimate nič konkretnega za povedati na račun kogarkoli od teh, ki so bili nezakonito izbrisani, zakaj potem pljuvate? Zato ker gre za čefurje.

Potem povejte odkrito. Ne motijo vas izbrisani. Motijo vas čefurji, ste navadni rasisti.

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik capl pravi:
To bi lahko zdaj obrnili v svoj prid in še privarčevali.
Čim prej jim raztalamo odškodnine, kolker pač čejo in na podlagi tega jim ni treba dajat socijalnih transferjev lep čas.
ker ko niso upravičeni do pomoči, niso upravičeni do prav nobene, niti subvencijo stanarine, zavarovanja, enkratnih pomoči, občasnih plačil položnic in ne vem ka vse še, tak da iz teh naslovov lahko celo privarčujemo.
Zizajo nas tak al tak, sej zato so tu, ker dela je pri njih doma, zaradi konkurenčnosti, več kot pri nas.

pač vsem ki so bili na državni sisi.ali imeli neprofitno stanovanje ali kako drugo obliko socialne pomoči izračunati koliko so izmolzli in potem od te odškodnine odšteti.velika večina bi bila po tem še v minusu in bi morala državi še kakega tisočaka nakazati.da je 20.000 izbrisanih upravičenih do odškodnine je nebuloza.morda 5000 ostali so oportunisti in špekulanti ki so čakali kje se jim bo bolje izšlo

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/T9ZdqDbjkac" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zakaj se meša državljanstvo in dovoljenje za stalno prebivanje? A je to tako težko razumeti???

V bistvu sploh nima veze.

Če si je lahko Srb, živeč v Nemčiji, zrihtal slovensko državljanstvo (tu ima nepremičnino), bi si lahko tudi ubrisani, živeči tu, zrihtali dovoljenje...

ko boš dojel da državljanstvo in stalno prebivališče ni isto ti bo lažje.če imamo politike tako zabite da ne razumejo razlike ni čudno da bomo sedaj plačevali grehe za nazaj.če ti po domače povem.grem v anglijo in tam delam,živim in imam začasne dokumente ter stalno ali začasno bivališče še ne pomeni da imam tudi državljanstvo.pa tudi izbrisali me ne bodo.

Pa še kako te bodo izbrisali, če se spremeni zakonodaja, da rabiš kake nove dokumente, teb se jih pa ne bo dalo zrihtat.

Nisam znao tam ne pali...

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/T9ZdqDbjkac" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Zakaj se meša državljanstvo in dovoljenje za stalno prebivanje? A je to tako težko razumeti???

V bistvu sploh nima veze.

Če si je lahko Srb, živeč v Nemčiji, zrihtal slovensko državljanstvo (tu ima nepremičnino), bi si lahko tudi ubrisani, živeči tu, zrihtali dovoljenje...

ko boš dojel da državljanstvo in stalno prebivališče ni isto ti bo lažje.če imamo politike tako zabite da ne razumejo razlike ni čudno da bomo sedaj plačevali grehe za nazaj.če ti po domače povem.grem v anglijo in tam delam,živim in imam začasne dokumente ter stalno ali začasno bivališče še ne pomeni da imam tudi državljanstvo.pa tudi izbrisali me ne bodo.

Pa še kako te bodo izbrisali, če se spremeni zakonodaja, da rabiš kake nove dokumente, teb se jih pa ne bo dalo zrihtat.

Nisam znao tam ne pali...

a se je pri nas spremenila zakonodaja glede stalnega bivališča in začasnih dokumentov
ne-ne-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Pravovernik pravi:
Kaj ne vidiš, da je očitno hodil v posebno šolo?
uf-1.gif

Mogoče bo pomagalo, če si prebere ta link, saj pismen menda je, vsaj glede na to, kako smeti po forumu: http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/opis-izbrisa/
Čuj , ti genijalc , dej povej, ko si tolk brihtn......

kaj se bo dogajalo meni, rečmo, mi počasi poteče veljavnost vseh dokumentov, jst sem pa preveliko govno, da bi si jih podaljšal, al pa rečmo, da se enostavno ne strinjam, da je za njih potrebno nekaj plačat in zahtevam, da mi tudi sliko plača država.......
kašen bo moj status??????? bom dobil socijalno, se lahko zaposlim, lahko koristim zdravstvo, lahko študiram????????
....lahko zahtevam enkrat odškodnino za leta, ko sem bil prikrajšan vsega tega brez dokumentov???????
no, al pa naj bo izgovor, da sem bil prebutast, al pa še boljše ,,nisam znao,, , pa pustimo ob strani, da se za slovenske delavce, na sodišču držijo pravila ,, nepoznanje prava ne koristi ampak škodi,,

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:Čuj , ti genijalc , dej povej, ko si tolk brihtn......

kaj se bo dogajalo meni, rečmo, mi počasi poteče veljavnost vseh dokumentov, jst sem pa preveliko govno, da bi si jih podaljšal, al pa rečmo, da se enostavno ne strinjam, da je za njih potrebno nekaj plačat in zahtevam, da mi tudi sliko plača država.......
kašen bo moj status??????? bom dobil socijalno, se lahko zaposlim, lahko koristim zdravstvo, lahko študiram????????
....lahko zahtevam enkrat odškodnino za leta, ko sem bil prikrajšan vsega tega brez dokumentov???????
no, al pa naj bo izgovor, da sem bil prebutast, al pa še boljše ,,nisam znao,, , pa pustimo ob strani, da se za slovenske delavce, na sodišču držijo pravila ,, nepoznanje prava ne koristi ampak škodi,,

Mnogi izbrisani so ugotovili, da so jim izbrisali status ravno, ko so želeli PODALJŠAT svoje dokumente, ki so jim potekli oz. bili na tem, da potečejo! Ni fora v tem, da si niso želeli zamenjat dokumentov. Tebi se, denimo, (vsaj danes) ne bi zgodilo nič takega, kar bi bilo proti zakonu. In bi lahko dokumente spet dobil, ko bi pač plačal zanje in uredil ostale obveznosti. Izbrisani pa tega NISO MOGLI, čeprav so želeli, ker so bili preprosto izbrisani iz evidenc. In TU je tisti glavni problem, da ljudje kljub temu, da so pred izbrisom imeli stalno prebivališče pri nas, zaradi neustavne poteze države niso mogli več uredit osnovnih zadev.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
No, sedaj je tole šlo že preveč v detalje. V mislih sem imel kazensko ODGOVOROST (politične tak ne, ker so vedno ene in iste ovce ki enako volijo, leve in desne, da ne bo pomote) tistega, ki tak zakon sprejme. IN če se izkaže ,da je zakon slab naj tisti( skupina) plača-jo odškodnino. Če dotični mnimajo sredstev pa družina (zakonec, otroci, starši, bratje sestre....dokler se ne povrne škoda, ki je bila narejena s takšnim zakonom. Mi gre že pošteno na organ, da vedno moramo plačevat vsi, ko nekdo nekje nekaj zasere.
V primeru, da pa je zakon dober, jih pa nagradit.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Čuj, vsi dobro vemo, kaj vse so pisali in risali na pozive, da si naj uredijo status, ki so jim jih večkrat pošiljali domov,......
tak da si najdite druge konje in krave, ki vam verjamejo
mi samo vemo, da bomo na račun svojega preživetja izplačevali ta denar, drugače ne more bit, ker so nas prisilili in izbrisani bodo svoj denar dobili......
ne zastopim pa kaj bi še zraven radi, ....mogoče, da z veseljem plačamo
hysterical-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Mislim, da se bo večina tistih, ki mislijo, da bodo dobili bogate odškodnine, obrisala pod nosom. Čas pa teče in ni v prid 'izbrisanim' tik-tak, tik-tak...

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Mogoče bi bilo pošteno, da si priznaš, da je bil izbris hudo kršenje ustave, zakonov in človekovih pravic in da je edino pošteno in civilizirano, da se te krivice končno vsaj deloma popravi. Pa čeprav gre za "čefurje". Ne?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Pravovernik pravi:
Mogoče bi bilo pošteno, da si priznaš, da je bil izbris hudo kršenje ustave, zakonov in človekovih pravic in da je edino pošteno in civilizirano, da se te krivice končno vsaj deloma popravi. Pa čeprav gre za "čefurje". Ne?

Ne vem, če je sodišče zahtevalo da priznam, bom že moral, če pa ni, pa ne vem zakaj bi , naredil bom kar zahteva sodišče , to je, -plačal bom,.in to je to...dobiš lahko samo kar zahteva sodišče,
ka bi še rad zdaj nekaj gratis
confused-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Mislim, da se bo večina tistih, ki mislijo, da bodo dobili bogate odškodnine, obrisala pod nosom. Čas pa teče in ni v prid 'izbrisanim' tik-tak, tik-tak...
Mogoče jim bo pa trojka bogate odškodnine izplačala
tongue-1.gif

evil.gif

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Tu gre bolj za odnos do Slovenije
Sosed, priseljen iz Bosne, si je takrat, ko je bil čas za to, uredil papirje za bivanje v Sloveniji, sebi in celi družini in ni imel nobenih težav.

Pa zdaj njega vprašaj, kaj si misli o teh, ki bodo dobili odškodnine, raje ne napišem na forumu ..

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Sosed, priseljen iz Bosne, si je takrat, ko je bil čas za to, uredil papirje za bivanje v Sloveniji, sebi in celi družini in ni imel nobenih težav.

Pa zdaj njega vprašaj, kaj si misli o teh, ki bodo dobili odškodnine, raje ne napišem na forumu ..

Saj večina teh, ki so si uredili papirje, ne prenese 'izbrisancev'

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.132
11.220
113
a lahko en primer od teh 5000 otrok ko se niso mogli šolat?

poznam par primerov od sodelavcev, ki so imeli problem z dokumenti in statusom, pa so vse uredili brez izbrisa. Kako je to mogoče?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik uuu pravi:

Saj večina teh, ki so si uredili papirje, ne prenese 'izbrisancev'
Neprenašanje izbrisancev nima nobene podlage v nacijonalnosti, to so čista zavajanja njihovih agitatorjev ter slovenskih prislinjencev, ki si obetajo % od odškodnin
bonk.gif

Pravovernik

Pripravnik
17. maj 2013
281
0
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
a lahko en primer od teh 5000 otrok ko se niso mogli šolat?

Tu maš primer: http://www.mirovni-institut.si/izbrisani/kot-da-bi-sel-na-mount-everest/

Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
poznam par primerov od sodelavcev, ki so imeli problem z dokumenti in statusom, pa so vse uredili brez izbrisa. Kako je to mogoče?

Čisto lepo, imeli so dovolj znanja in tudi malo sreče, da jim niso zavrnili vloge. Nekateri pa iz tega ali onega razloga niso dobili državljanstva in so jih zatem nezakonito izbrisali iz registra.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
sprasujem se.gif
čudno,.....ko se govori o socijalnih pravicah, se pa kr dobro znajdejo, veliko bolj od Slovencev, ki ponavadi izvedo, raznorazne finte, kako socijalno okol prinest, ravno od njih,.....kdor hoče bit na tekočem o socijalnih transferjih, se mora družit s priseljenci, pa je zmagal