Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
a potem pa je kr šlo? čudežno..
kako sramoto?pač me ne boš prepričal da je par 10.000 folka predvsem zaradi svoje malomarnosti opravičeno do mojega denarja. Case closed.
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
a potem pa je kr šlo? čudežno..
kako sramoto?pač me ne boš prepričal da je par 10.000 folka predvsem zaradi svoje malomarnosti opravičeno do mojega denarja. Case closed.
Kakšni malomarnosti? Morda jim sploh ni kapnilo, da bi ne bili slo državljani; morda zavesno niso hoteli postati slo državljani; nekateri pa so morda res bili malomarni. Med 25K ljudi je verjetno kar nekaj različnih primerov.Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
pač me ne boš prepričal da je par 10.000 folka predvsem zaradi svoje malomarnosti opravičeno do mojega denarja. Case closed.
Dokument načeloma služi, kot vsako drugo potrdilo, za lažje izkazovanje nekih dejstev in ni sam sebi namen.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pa še kako te bodo izbrisali, če se spremeni zakonodaja, da rabiš kake nove dokumente, teb se jih pa ne bo dalo zrihtat.
Nisam znao tam ne pali...
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Ste slišali za Izbris part 2? http://www.zurnal24.si/izbris-poskus-stevilka-dve-clanek-192359
Bomo čez 20 let plačevali še za to???
To so spet neki mutibariči.
Poznam ljudi, ki so bili rojeni v Nemčiji, Franciji, Švici itn, pa niso in nimajo nobenih problemov s slovenskim državljanstvom. Pred leti se je edino malo zatikalo z obveznim služenjem vojaškega roka...
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Čuj , ti genijalc , dej povej, ko si tolk brihtn......
kaj se bo dogajalo meni, rečmo, mi počasi poteče veljavnost vseh dokumentov, jst sem pa preveliko govno, da bi si jih podaljšal, al pa rečmo, da se enostavno ne strinjam, da je za njih potrebno nekaj plačat in zahtevam, da mi tudi sliko plača država.......
kašen bo moj status??????? bom dobil socijalno, se lahko zaposlim, lahko koristim zdravstvo, lahko študiram????????
....lahko zahtevam enkrat odškodnino za leta, ko sem bil prikrajšan vsega tega brez dokumentov???????
no, al pa naj bo izgovor, da sem bil prebutast, al pa še boljše ,,nisam znao,, , pa pustimo ob strani, da se za slovenske delavce, na sodišču držijo pravila ,, nepoznanje prava ne koristi ampak škodi,,
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Ste slišali za Izbris part 2? http://www.zurnal24.si/izbris-poskus-stevilka-dve-clanek-192359
Bomo čez 20 let plačevali še za to???
To so spet neki mutibariči.
Poznam ljudi, ki so bili rojeni v Nemčiji, Franciji, Švici itn, pa niso in nimajo nobenih problemov s slovenskim državljanstvom. Pred leti se je edino malo zatikalo z obveznim služenjem vojaškega roka...
zanimivo
zakaj so potem imeli težave slovenci rojeni v bosni?
a so kužni al kaj?
so slabši ker ne govorijo slovenščino s francoskim naglasom ampak z bosanskim?
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
če maš stalno prebivališče imaš tudi dokumente, ker je nekje zavedeno.
a si ti kravakonj? so te benali?
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
No jaz pa poznam družino, del družine si je uredil status, del zaradi velikosrbskega ponosa ne, pa čeprav so ga pregovarjali, je pa leta 94 potem uredil, saj je videl da je šla Srbija v franže.
Citat:
Uporabnik Pravovernik pravi:
Nisi mi povedal, kaj se ti zdi o hipotetičnem primeru ZK. Si za teksas ali vladavino prava? Ker po tem, kar si nakracal, se zdi, da podpiraš samo kavbojske finte.
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Nisi mi povedal, kaj se ti zdi o hipotetičnem primeru ZK. Si za teksas ali vladavino prava? Ker po tem, kar si nakracal, se zdi, da podpiraš samo kavbojske finte.
Absolutno za vladavino prava. Sicer sem to na tem forumu že napisal pa vidim da je treba ponoviti.
VSE normalne države poznajo evidenco prebivalstva. Prebivalec neke države si lahko na dva načina:
1. Si njen državljan
2. Si tujec in imaš dovoljenje za bivanje
Turisti nas tule ne zanimajo.
Stalni izgovor prebrisanih - "stalni boravak" je lahko le POSLEDICA enega od prej navedenih dveh statusov. Lahko si seveda lastnik sto hiš, pa to ne pomeni nič - lahko si recimo kupiš hišo v ZDA ampak brez ustreznega dokumenta ne bo z bivanjem tam nič.
In kaj se je zgodilo ob osamosvojitvi?
V rojstnih listih smo vsi imeli dve postavki - državno in republiško državljanstvo. Republiško državljanstvo je takrat postalo THE DRŽAVLJANSTVO ker jugoslovanskega ni bilo več. Posledično so vsi priseljenci (po republiških državljanstvih) postali državljani Hrvaške, Srbije,... in s tem tujci v Republiki Sloveniji. Slovenija se je takrat tega zavedala, zato je postavila zelo ugodne pogoje za pridobitev slovenskega državljanstva. In glej, 180000 ljudi je sprejelo slovensko državljanstvo, ena desetina pa ne. Za svojo odločitev nosijo izključno svojo lastno odgovornost, žal pa nas je nesposobnost naše pravne države stala izgubljene tužbe v EU. Ja, izključno zanič pravniki ki jih je tja (namenoma?) poslala Slovenija je kriva za izgubljeno tožbo. Tako so prebrisani ogoljufali svoje sonarodnjake, ki so spoštovali pravno stanje v tistem času.
Če te zanima - Nemci in drugi, ki so takrat imeli dovoljenje za bivanje v Jugoslaviji, so lahko ostali - ker so imeli dovoljenje za bivanje...
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Absolutno za vladavino prava. Sicer sem to na tem forumu že napisal pa vidim da je treba ponoviti.
VSE normalne države poznajo evidenco prebivalstva. Prebivalec neke države si lahko na dva načina:
1. Si njen državljan
2. Si tujec in imaš dovoljenje za bivanje
Turisti nas tule ne zanimajo.
Stalni izgovor prebrisanih - "stalni boravak" je lahko le POSLEDICA enega od prej navedenih dveh statusov. Lahko si seveda lastnik sto hiš, pa to ne pomeni nič - lahko si recimo kupiš hišo v ZDA ampak brez ustreznega dokumenta ne bo z bivanjem tam nič.
In kaj se je zgodilo ob osamosvojitvi?
V rojstnih listih smo vsi imeli dve postavki - državno in republiško državljanstvo. Republiško državljanstvo je takrat postalo THE DRŽAVLJANSTVO ker jugoslovanskega ni bilo več. Posledično so vsi priseljenci (po republiških državljanstvih) postali državljani Hrvaške, Srbije,... in s tem tujci v Republiki Sloveniji. Slovenija se je takrat tega zavedala, zato je postavila zelo ugodne pogoje za pridobitev slovenskega državljanstva. In glej, 180000 ljudi je sprejelo slovensko državljanstvo, ena desetina pa ne. Za svojo odločitev nosijo izključno svojo lastno odgovornost, žal pa nas je nesposobnost naše pravne države stala izgubljene tužbe v EU. Ja, izključno zanič pravniki ki jih je tja (namenoma?) poslala Slovenija je kriva za izgubljeno tožbo. Tako so prebrisani ogoljufali svoje sonarodnjake, ki so spoštovali pravno stanje v tistem času.
Če te zanima - Nemci in drugi, ki so takrat imeli dovoljenje za bivanje v Jugoslaviji, so lahko ostali - ker so imeli dovoljenje za bivanje...