Spet bomo plačeval.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Hočem povedat, da se je dalo zrihtat vse, samo če je bila volja.

OK
sam še vedno nisi nič povedal
le lupetaš neumnosti in vlečeš ven primere, ki so popolnoma nepomembni
wink-1.gif

kdo vam pere možgane? mater ej!
bonk.gif

Izbrisane bi lahko rešili legalno in po zakonih v prvih mesecih po izbrisu...
tega so se zavedali tudi razni Bavčarji, Jajčeglavci...in ostala sodrga pa so se delali neumne.
Kaj so mislili? Verjetno "brigo moja pređi na drugoga" .
Zdaj so vsi izbrisani "mutibariæi" al kaj!? Peezdo mater so oni "mutibariči".
Mutibariči se zdaj smejijo in kopljejo v pokradenem denarju čakajoč na klovne iz slovenskega
pravosodja, da jih osvobodijo zaradi procesnih in pod. napak
jezen.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Čuj , ti genijalc , dej povej, ko si tolk brihtn......

kaj se bo dogajalo meni, rečmo, mi počasi poteče veljavnost vseh dokumentov, jst sem pa preveliko govno, da bi si jih podaljšal, al pa rečmo, da se enostavno ne strinjam, da je za njih potrebno nekaj plačat in zahtevam, da mi tudi sliko plača država.......
kašen bo moj status??????? bom dobil socijalno, se lahko zaposlim, lahko koristim zdravstvo, lahko študiram????????
....lahko zahtevam enkrat odškodnino za leta, ko sem bil prikrajšan vsega tega brez dokumentov???????
no, al pa naj bo izgovor, da sem bil prebutast, al pa še boljše ,,nisam znao,, , pa pustimo ob strani, da se za slovenske delavce, na sodišču držijo pravila ,, nepoznanje prava ne koristi ampak škodi,,

V resnici dokumenti sami ne vplivajo neposredno na tvoj status. Državljan si, ne glede na to. ali imaš potni list ali ne. Prebivališče imaš, pa če imaš osebno izkaznico ali ne. Celo dovoljenje za vožnjo z avtomobilom imaš, če imaš izpit (kot dokument) ali ne.

Zna biti prekršek, če kakega dokumenta nimaš (npr osebnega za vse, vozniškega za voznike...) ampak to ne vpliva na status in podobno. Se pa brez dokumenta težje uveljavlja naštete pravice, ker z veljavnim dokumentom izkazuješ dejstvo, zaradi katerega si upravičen.

Brez osebnega dokumenta ne moreš odpreti niti bančnega računa. Pa ti dovoljenje za stalno prebivanje nič ne pomaga. Osebna izkaznica ali potni list.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
ok...so špekulanti...lahko bi tudi sam osebno špekuliral pa mi dol visi za slo državljanstvo in še manj za to da so me izbrisali iz evidence stalnega prebivalstva od leta 1988 do 1992.
Tudi meni dol visi za tvoj izbris in državljanstvo
cool-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
kdo vam pere možgane? mater ej!
bonk.gif

Kdo neki? Jajčeglavec in njegova kamarila, ki že dvajset let iz svojih vernikov delajo bedake. Še po sodbi EU so se delali pametne in niso v letu dni naredili nič. Seveda ne bodo nič krivi, če nam bodo konec junija vsekali kako milijonsko kazen oz. bo sodišče samo določilo odškodnine. Takrat nas bo šele bolela glava.

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
še bo zanimivo

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Tule si na nekaj pozabil (in glej no glej je ravno to bistvo cele zgodbe na ES): tako pod točko 1 kot pod točko 2 imaš poleg tega, kar si omenil v obeh točkah, tudi stalno prebivališče v tej državi. V tem primeru pač v SLO.

Nisem pozabil, sem napisal, pa si spregledal:

stalno bivališče je POSLEDICA statusa - ali si državljan ali si tujec z dovoljenjem za bivanje. Če nimaš enega ali drugega, ne moreš biti prebivalec določene države. PIKA! 180000 ljudem je bilo to jasno, pa so bili mnogi med njimi z nedokončano osnovno šolo.

Anglež, ki je prej živel v Sloveniji je očitno imel dovoljenje za bivanje tujca, Srb pa ne ker ga ni potreboval. Ko pa je ob osamosvojitvi postal državljan tuje države v Sloveniji, bi si moral urediti ustrezne dokumente.
Se strinjam, da se je marsikomu zgodila krivica, predvsem tistim, ki sploh niso vedeli da nimajo ustreznih dokumentov. Zato bi morali takrat stvari urejati od primera do primera. Sedaj pa je najbolj naje,alo 180000 poštenih priseljencev ki so si uredili dokumente...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
No, dans zjutraj je bila po radiu tudi ena od teh 180.000, ki so zrihtali papirje. Rekla je da so jih bodoči izbrisani označevali za izdajalce, slovenske hlapce itd..., maltretiranju pa so bili podvrženi tudi v domačih krajih (recimo srbiji). Po njenih besedah je razumljivo da do papirjev niso mogli določeni iz področja BiH, da pa ni nobenega razloga za tiste iz srbije, saj se vanjo dalo potovati cel čas vojne.

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Tule si na nekaj pozabil (in glej no glej je ravno to bistvo cele zgodbe na ES): tako pod točko 1 kot pod točko 2 imaš poleg tega, kar si omenil v obeh točkah, tudi stalno prebivališče v tej državi. V tem primeru pač v SLO.

Nisem pozabil, sem napisal, pa si spregledal:

stalno bivališče je POSLEDICA statusa - ali si državljan ali si tujec z dovoljenjem za bivanje. Če nimaš enega ali drugega, ne moreš biti prebivalec določene države. PIKA! 180000 ljudem je bilo to jasno, pa so bili mnogi med njimi z nedokončano osnovno šolo.

Anglež, ki je prej živel v Sloveniji je očitno imel dovoljenje za bivanje tujca, Srb pa ne ker ga ni potreboval. Ko pa je ob osamosvojitvi postal državljan tuje države v Sloveniji, bi si moral urediti ustrezne dokumente.
Se strinjam, da se je marsikomu zgodila krivica, predvsem tistim, ki sploh niso vedeli da nimajo ustreznih dokumentov. Zato bi morali takrat stvari urejati od primera do primera. Sedaj pa je najbolj naje,alo 180000 poštenih priseljencev ki so si uredili dokumente...

zakaj lupaš na pamet???
nimaš pojma o statusu stalnega prebivališča v času YU!
zakaj si prepričan, da jih je 180000 poštenih?
meni je npr Sulejman z dvojnim državLanstvom ukradel nov kombi in speezdil v Veliko Kladušo

ostalo si seštej sam

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Je bila tudi moja soseda (bosanska Srbkinja) nekaj dni zelo pametna, potem je pa prvi možni dan letela urejat dokumentacijo. Če prav ima v Bosni hišo...

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
No, dans zjutraj je bila po radiu tudi ena od teh 180.000, ki so zrihtali papirje. Rekla je da so jih bodoči izbrisani označevali za izdajalce, slovenske hlapce itd..., maltretiranju pa so bili podvrženi tudi v domačih krajih (recimo srbiji). Po njenih besedah je razumljivo da do papirjev niso mogli določeni iz področja BiH, da pa ni nobenega razloga za tiste iz srbije, saj se vanjo dalo potovati cel čas vojne.

tudi to ne bo 100% držal vode.
prijatelj je imel žive drame z dokumenti za mamo, ker je rabil potrdila in ne vem še kaj iz Beograda
vse ok in prav če nebi tista stavba v kateri so imeli te dokumente bila zbombana iz strani NATO

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
kot nekateri na temu forumu zdaj
ko pa bo treba kljub lajanju odškodnine plačati bo vse tiho

a nebi smela imeti hiše v bosni al kaj?!

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
NATO je bombardiral Srbijo leta 1999, mi pa se pogovarjamo o prebrisanih iz 1991-1992

Zakaj ne bi smela imeti hiše??????? Zaradi mene jih ima lahko 100, moj stavek je letel na tisto da je nekatere skrbelo ker imajo hiše v svojih rodnih krajih.

Dokler človek živi po zakonih, me ne zanima, kaj je po narodnosti ali rasi. Če pa krši zakone, postranem nestrpen.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.062
6.255
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
NATO je bombardiral Srbijo leta 1999, mi pa se pogovarjamo o prebrisanih iz 1991-1992

Zakaj ne bi smela imeti hiše??????? Zaradi mene jih ima lahko 100, moj stavek je letel na tisto da je nekatere skrbelo ker imajo hiše v svojih rodnih krajih.

Dokler človek živi po zakonih, me ne zanima, kaj je po narodnosti ali rasi. Če pa krši zakone, postranem nestrpen.

aplauz.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
kot nekateri na temu forumu zdaj
ko pa bo treba kljub lajanju odškodnine plačati bo vse tiho

a nebi smela imeti hiše v bosni al kaj?!
ž
stupid-1.gif

prav tako nam je jasno, da moramo dajat socijalne takšnim, ki imajo hiše in posestva dol, socijalna jih pa ne more zaplenit, kot to delajo Slovencem,...
prav tako nam je jasno, da se nam po celem Balkanu režijo in se norčujejo, kakšni tepci smo, ker vsakemu vse damo, svojim pa jemljemo,......pravzaprav, najbolj se nam smejijo, ker smo postali manjšina
bonk.gif

sicer pa tud mi se že smejemo, ....deležni smo ekonomske diskriminacije, obtožujejo nas pa nestrpnosti
bonk.gif

jih boste s seboj v Bosno vzeli v svoje hiše
hysterical-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
noben ni bil izbrisan.

Imeli so čas, da se registrirajo tako kot vsi ostali, bili so pozvani, pa se niso vpisali.

Čigava je to krivda, če so sami tako malomarni, oportunistični, izdajatelski, _______ (vstavi po želji)?

Daj spirit, še enkrat preberi, človek ki je živel 70 let v Sloveniji je bil izbrisan.

Javil se je da si uredi papirje, pa se mu je uradnik za šalterjem samo režal.

Ni bil ne malomaren, ne opurtunističen, ne izdajateljski. 70 let je živel in delal v Sloveniji. Enostavno se ni imel od kje izbrisat da bi dobil slovenske papirje, čeprav jih je prej že imel.

Kaj ti ni jasno pri tem? Če so nategnili njega so nategnili verjetno še koga. Dopuščam pa možnost da si nekateri niso želeli zrihtati papirjev, pa če so imeli prav ali ne.

Okej, takemu naj se izplača 300 jurjev odškodnine. Vsem ostalim 24999 ubrisancem pa brco v rit in nagnat iz države, ker sigurno se niso vsem režali v ksiht ko so "poštenjaki" zaprosili za državljanstvo. Al res verjamete v božička, kristusa in v to da je vseh 25000 poštenjakarjev? Jaz ne.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:

zakaj si prepričan, da jih je 180000 poštenih?
meni je npr Sulejman z dvojnim državLanstvom ukradel nov kombi in speezdil v Veliko Kladušo

ostalo si seštej sam

Enmal imaš prav. Za mnoge kriminalce smo se že takrat spraševali, kako to, da so dobili naše državljanstvo. Na žalost je bilo potrebnih samo 500 SIT. Za cepljenje za psa pa sem takrat moral plačat 800...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Se strinjam, da se je marsikomu zgodila krivica, predvsem tistim, ki sploh niso vedeli da nimajo ustreznih dokumentov. Zato bi morali takrat stvari urejati od primera do primera.

Pa saj točno to trdim tudi jaz. Namesto, da so kar izbrisali, bi morali iti od primera do primera in stvari narediti po normalnih pravnih standardih (obvestit, postopke, roki, možnost pritožbe ipd).

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Če nas bo pa kdaj Avstrija na dražbi kupila, bom takoj vložil prošnje, prvi dan ko bo mogoče,
jst ne bom nič čakal in špekuliral