sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113
Samo ce je un dodatni stevcek vmes, drugace pa je celotna omejitev na omejitvi soglasja, ker se ne ve, koliko hisa sproti rabi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113
Prav popolnoma nic... Oziroma, zdaj se bo ocitno promoviralo to, kako se bo tole bolj splacalo, sploh ce bos se malo sam pomigal (slovenci imamo radi obcutek moznosti izboljšav) da se kaki predja z letnega netmeteringa, ki ga sploh ne morejo obrniti v svoj prid. Cim gres na sistem prepuscen variabilam, pa janez hitro kratko potegne in se seveda post festum pocuti nategnjnega.

Jaz se ne skinim z letnega netmeteringa, dokler me na silo dol ne vrzejo. Mi je vseeno koliko je tarif in po koliko ter koliko je omreznina. Samo pri prikljucni moci me lahko udarijo, ampak tako kot vse ostale. Temu se ne ognem v nobenem primeru.

Letos sem ze v plusu. Je pa res zadeva z rezervo, za grelec namesto TČ, ki ji je napovedana smrt bila ze pred leti ali pa EV. Kar prej pride.

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
225
84
28
Kako bo potekal obračun v primeru podrazitve med letom., seveda za netmetering, in da še nimaš pokritu, si več potrošil kot naredil

B81

22. jul 2007
36.933
10.500
113
Kako bo potekal obračun v primeru podrazitve med letom., seveda za netmetering, in da še nimaš pokritu, si več potrošil kot naredil
To mi ne gre skupaj. mi porabimo to, kar pridelamo. Če se poraba bajte ne poveča, kako bi lahko več potrošil? mi ne računamo eur, ampak kwh.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Sem včeraj gledal moje celice, ki so bile tako zaprašene, da so bile rumene namesto črne, ker je toliko cvetnega prahu v zraku te dni.
In sem spodnji dve vrsti celic zvečer temeljito opral z vodo.
Danes sem lahko primerjal razliko med tistimi, ki so čisto zapacane in med temi čistimi...
In prišel do sklepa, da razlike ni in da nima smisla pucat če je prah gor... Mogoče enkrat letno, za boljši filing... ;)

1652354450732.png

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113
eh, na kraj pameti mi ne pride, da bi šla gor pucat panele. oziroma, če bi to bil nek faktor silni, bi bilo to splošno znano, tako pa res najbolj radikalni šlaufajo in pridobijo tistih 7kwh/leto

• Haha
Reactions: jonny77