Aja, jaz sem te tudi narobe razumela.
Drugace je situacija prej drugacna. 2x na teden ali kolikokrat vrze reklame v kaselc. Takrat tudi obicna pisma prinese. Ne hodi posebej... Meni je sicer vseeno, kdor ima kaj nujnega poslje priporoceno, tisto pa panpotem prinese izvanredno.
Pošta (zaenkrat)dostavlja pisma vsak dan, reklame pa ob ponedeljkih, sredah in četrtkih. Pisma so razdeljena na prednostna in neprednostna. Prednostna pridejo naslednji dan, neprednostna v treh dneh. Razlog je v tem, da se ponoči v poštnih centrih obdela samo nujne pošiljke. Tudi priporočena pisma moraš doplačati za nalepko Prednostno, drugače ne bo naslednji dan. Manjše pakete dostavlja poštar v redni dostavi, večje pa poštar v paketni dostavi s kombijem.
Obeta pa se reorganizacija, kar najbrž pomeni še bolj redko dostavo in še večje nezadovoljstvo uporabnikov. Mislim predvsem na dostavo pisemskih pošiljk. Vse se sedaj stavi na dostavo paketov, ki še edini prinašajo(razen reklam) dobiček.
In še enkrat, vsa roba (pisma, reklame, paketi), ki prispejo na pošto, so dostavljena isti dan, pošta mora biti zvečer popolnoma prazna!!! Zato ne krivite poštarjev za zamude....