Zdaj ko tako gorijo, bodo še fejst zavarovanja dvignili za lastnike, se pravi +1 leto daljši ROI.
Razpisi v javnem sektorju, edino merilo najnižja cena, potem so pa rezne sončne s čangšlang komponentami, brez optimizatorjev, brez varnostnih funkcij.Gori kot bakla, pomoje je bilo delano v okviru energetske sanacije objektov, ponudnikov kar nekaj, verjetno je za win win situacijo.
In tudi država bi morala narediti red na področju požarnega varstva, ker to je sedaj postalo teksas.Razpisi v javnem sektorju, edino merilo najnižja cena, potem so pa rezne sončne s čangšlang komponentami, brez optimizatorjev, brez varnostnih funkcij.
Je pa poceni.
Zavarovalnice bi morale postavit ene standarde, kaj zavarujejo. Če ni tako, ni zavarovanja za objekt.
Pravi tipi imajo samo elektricno lojtroIn tudi država bi morala narediti red na področju požarnega varstva, ker to je sedaj postalo teksas.
Montira že vsak krovec, kateri ima hijap.
Prjatu pozabil si na pomemben faktor naši al še bolj naši al pa čist čist mojiRazpisi v javnem sektorju, edino merilo najnižja cena, potem so pa rezne sončne s čangšlang komponentami, brez optimizatorjev, brez varnostnih funkcij.
Je pa poceni.
Zavarovalnice bi morale postavit ene standarde, kaj zavarujejo. Če ni tako, ni zavarovanja za objekt.
Zdaj se le dajte zmenit katere firme so taprave in katere šalobajzerske. Prav tako se dajte isto zmenit za komponente Mater kaki bedni izgovori in ena sprenevedanja....
Favs? Kdo je kaj rekel o tem in kdo je s tem obremenjen? Kot drugo - čemu imate soglasja?
Se en revcek se je pofočkal... Bi pa ne bi... Gre se pa za faking SE, niti ne nekaj relevantnega v tem življenju...
Kulturna firma, ki je ima par t SE za seboj, dobri paneli in vsak svoj optimizator, razsmernik bo verjetno solaredge, dobra ozemljitev, drugega pa nimaš kaj...monterju rečeš samo, toliko glejte, da se ne bo vžgalo, to je to
Zakaj imamo soglasja? Zato ker nas nič niso stala, in ja, kakšno leto nazaj me je stvar še zanimala, sem bil potencialno zainteresiran, ko pa zdaj gledam kam gre vse skupaj sem vesel da nisem tako kot večina v evforiji zagrizel. Zato pa ravno, kot si napisala, faking SE in toliko zgodbe in potencialnega sranja za teh nekaj € prihranka na mesec.
Si kar sam sebi odgovoril zakaj prihaja do takih napak. Vsi iščejo trenutno najugodnejšo varianto, noben pa ne pomisli kaj bo čez 5 let, če bo kaj crknilo - firme in servisa pa že zdavnaj ne bo več. Zanimivo, pri avtomobilih se vsi izogibajo no-name proizvajalcev (beri kitajskih brez razvejane servisne mreže), pri SE pa nima veze kdo in kaj, samo da je najceneje.Ne bluzi ok? Jaz kot laik bom vedel, da je podizvajalec kateri je imel 14 dni šnelkursa meni vse to profesionalno zvezal in namontiral? Lokalni pijanček tukaj pri nas je za eno firmo ki postavlja SE celo nadzornik, vodja ekipe. Pred tem je bil zraven pri montaži morda 7-8 SE. V osnovi nima pojma o štromu, je mizar. Tako je to ja. Ko je sila in ni kadra, kar ga ni, je lahko vsak glavni in vodja. Da pa za resne firme ne montirajo posranci pa je navadna laž. Vsi montirajo za vse. Najboljše ti bo to še zmontirala kakšna majhna firma, ki se je odločila da bo to delala in ima stalno ekipo in ji je pomemben renome. Je*be se enemu velikanu če potencialno gre tu in tam kaj narobe. Pač moje mišljenje...
mene recimo moti, da se tak komplicira za kakšne nadstreške, lope in škarpe.... iskat soglajsa, projekte itd (beri plačaj plačaj čeprav je tvoje), za tiste ki ne želimo dat hudiča na streho.Zakaj imamo soglasja? Zato ker nas nič niso stala, in ja, kakšno leto nazaj me je stvar še zanimala, sem bil potencialno zainteresiran, ko pa zdaj gledam kam gre vse skupaj sem vesel da nisem tako kot večina v evforiji zagrizel. Zato pa ravno, kot si napisala, faking SE in toliko zgodbe in potencialnega sranja za teh nekaj € prihranka na mesec.
Ne ti ne bluzi ker nimas pojmaNe bluzi ok? Jaz kot laik bom vedel, da je podizvajalec kateri je imel 14 dni šnelkursa meni vse to profesionalno zvezal in namontiral? Lokalni pijanček tukaj pri nas je za eno firmo ki postavlja SE celo nadzornik, vodja ekipe. Pred tem je bil zraven pri montaži morda 7-8 SE. V osnovi nima pojma o štromu, je mizar. Tako je to ja. Ko je sila in ni kadra, kar ga ni, je lahko vsak glavni in vodja. Da pa za resne firme ne montirajo posranci pa je navadna laž. Vsi montirajo za vse. Najboljše ti bo to še zmontirala kakšna majhna firma, ki se je odločila da bo to delala in ima stalno ekipo in ji je pomemben renome. Je*be se enemu velikanu če potencialno gre tu in tam kaj narobe. Pač moje mišljenje...