Prednost je za tiste, ki so denar nasrali ali pa dobili for freeIn da si naprej plačal 10 ali 15 000 €vrov
Prednost je za tiste, ki so denar nasrali ali pa dobili for freeIn da si naprej plačal 10 ali 15 000 €vrov
Saj to je bila poanta mojega prvega posta v tej temi. Da je treba pogledat malo širšo sliko ne pa samo roi računat.Mal me čudi da sploh nisem pomislil na te zadeve, da je bolje kar 15 jurjev nekam vložit, kot pa se it čaranje s SE...
Jaz strogo ne jemljem iz omrežja elektrike, ki so jo proizvedle SE.Kakšna je to primerjava? Uporabniška izkušnja je enaka ali dobivam iz omrežja ali iz se. No dejansko je iz omrežja še malo boljša saj mi ni treba gledat flekastih panelov na strehi.
In kako ti to uspe?Jaz strogo ne jemljem iz omrežja elektrike, ki so jo proizvedle SE.
Še dobro, da niso bakreni.Raje sem dal denar v SE kot pa "NKBM".
Imam denar v neki NKBM, za katerega ne vem ce ga bom se kdaj videl. SE lahko gledam vsak dan na strehi.
Zlate palice pa so magnetne za cigo.magnete. panelov mi ne bodo s strehe dol sravfal.
Vsaj zaenkrat se ne.
Nič neenakopravnega. Bila je ugodnost, zdaj je ni več. Enako, kot ko se avto poceni (a bo tisti, ki ga je dražje kupil, šel na sodišče), ali ko ni ceč subvencij, ali ko ni več obratovalne podpore ...Za netmetering je zadeva itak že na sodišču, zaradi neenakopravne obravnave. Tak da bo verjetno le začasno takšno stanje.
ti podam eno trditev, za drek mešat.Saj to je najbolj žalostno, da že pri zlatu pade se. Sam če bi jim dal primer iz kripta ali s&p500 to bi šele v zrak skakal.
največja ugodnost je bila tista ki jo je ne-vem-katera janševa vlada na horuk ukinila: to je prodaja elektrike iz SE po tržnih cenah. In lastnikov elektrarn ni koštalo nič. Streho so dali, vse ostalo so zrihtali izvajalci, SE se odplačuje iz elektrike ki jo pridela, po določenih letih je njihova, tako nekako, podrobnosti ne poznam.Bila je ugodnost, zdaj je ni več
Zamenjaj besedo kripto z besedo zlato ali skad pa preberi še enkrat.ti podam eno trditev, za drek mešat.
Koliko kripto vlagateljev je v zadnjih 5 letih šlo v minus?
Koliko "vlagateljev" v SE je v zadnjih 5 letih, šlo v minus?
Razumeš point? Če vzameš 100 naključnih ljudi, ki so pred 5 leti vložili 10k v SE na streho, so danes vsi ali pa 99 njih v pozitivnem stanju.
Koliko od 100 vlagateljev v kripto pred 5 leti je danes na + ?
Ne, še kar ne razumeš. Ceno zlata ni nihče mogel predvideti 5 let nazaj. Tudi ti ne. Vsak ki je dal SE na streho, je pa vedel da bo čez x let na 0, in potem samo še na +.Zamenjaj besedo kripto z besedo zlato ali skad pa preberi še enkrat.
Te pa razumem kaj hočeš povedat, SE je za ljudi ki ne znajo vlagati.
Ja, kolk je takih v Sloveniji?No če si pred 5 leti kupil bitcoin in nisi delal nič si tudi v velikem +++
Nekaj zagotovo, se pa bojim da bo vec tistih "opecenih" kot tistih bogatih.Ja, kolk je takih v Sloveniji?
Zlate ploščice kupiš.Radi reda oziroma firbca... Ko se govori o zlatu tu na Alterji, je to vedno v obliki fizicnega zlata?
Itak da se da predvideti. Cena zlata gre na dolgi rok gor že stoletja. Zajeb je edino če kupiš na kakšni špici potem lahko malo čakaš oz. imaš nižji donos (če si naprimer kupoval l. 2012).Ne, še kar ne razumeš. Ceno zlata ni nihče mogel predvideti 5 let nazaj. Tudi ti ne. Vsak ki je dal SE na streho, je pa vedel da bo čez x let na 0, in potem samo še na +.
Lepo je bit sedaj pameten, ko je cena zlata znana. Ampak 5 let nazaj je ni mogel nihče predvidit. Tako kot jo sedaj ne moreš za 5 let naprej.
To je tvoja spremenljivka, govoriš o sreči, spletu okoliščin, kovidu, finančni krizi, vojni, katere nihče ni predvidel. Lahko se ti je le usralo, po domače povedano. Medtem ko je bila investicija v SE pretty much 99% uspeh. Razen v izjemnih primerih, recimo tistih 4. SE katere so pogorele, pa še tam je zavarovanje.