Počakej, da pride trenutek, ko jih bo treba reciklirat.
Ne ne, to imajo po "pogodbi" plačano. Zraven tega jih menda celo na veliko odkupujejo, te stolčene in izrabljene panele.
Počakej, da pride trenutek, ko jih bo treba reciklirat.
Potrgaš aluminij, nastaviš ciganom, ostane kolaček stekla, 2mx1mx30cm. Kaj misliš kam ga bom dal? Tudi če ga doživljensko pustim na podstrešju je big deal.Počakej, da pride trenutek, ko jih bo treba reciklirat.
No eni imajo to plačano(druga stvar je, če bo takrat firma še obstajala).Ne ne, to imajo po "pogodbi" plačano. Zraven tega jih menda celo na veliko odkupujejo, te stolčene in izrabljene panele.
No eni imajo to plačano(druga stvar je, če bo takrat firma še obstajala).
Znucane panele se pa tudi odkupuje, za določene zadeve.
Recimo meni bi ustrezali za kakšen hobi projekt. Ali pa B klasa novih.
No eni imajo to plačano(druga stvar je, če bo takrat firma še obstajala).
Hja, če ga prodaš pa 10€, je bolje, kot nula.Ja, in v panelih je zagotovo neka hudo redka snov/kovina zarad katere bodo stare panele čez 20 let kradli iz streh. Če ga boš takrat prodal, boš gospod. Prava dolgoročna naložba na strehi
Kaj bodo tebi kradli, je pa druga zgodba.
A se še kje dobijo paneli, ki se lahko uporabijo tudi kot streha? Proizvajalec je očitno bil Bisol.Ja saj, zaradi tega pa če bomo mi slučajno dajali gor panele bodo kupljeni pri veliki renomirani firmi in ne pri eni izmed 1000-ih Sol-ov d.o.o.. razlike v skupni ceni je na koncu ravno 500€.
Če bi še prišel v letni net metering (torej oddal vlogo še letos) potem abslutno ja. Brez (vloga po 31.12.2023) pa je malo bolj kompliciran izračun.Razmisljam o SE. Hisa montazna 1990, nova okna, streha, fasada, visokotemp. toplotna, skratka vse obnovljeno. Poloznica za november 150€. Po ulici jih je kar nekaj, hvalijo itak vsi. It v to ali ne? Priblizen steosek?
Razpis za subvencije bo cca marca, na Borzenu, bodo tudi za tiste, ki bodo vmes postavili (pa ne skrbi, težko boš imel do marca postavljeno).Ne bom se zakreditiral. Dobim drug teden ogled pa da vidimo. Samo kot berem subvencije ni več?
Zdele ko bo konc lušnega bo večina teh instant firm, ki so zrasle v zadnjih par letih lepo tole zaprlo in bo pogodba za ritko obrisat.Ne ne, to imajo po "pogodbi" plačano. Zraven tega jih menda celo na veliko odkupujejo, te stolčene in izrabljene panele.
Točno tako in se nimaš za rešitelja sveta kot par mandeljcev tu gor. Ti sam upaj da bo te norije čimprej konc, pa boš še dolg žel pridelek s strehe.Kot velik porabnik el. energije sem postavil SE z netmeteringom izključno zato, ker se mi izplača. To, da pa omrežje zaradi tega trpi pa me v resnici sploh ne zanima. Po trenutnih cenah elektrike bo v 4 letih odplačana.
Tako kot nekateri na tem forumu že sedaj vedo, da netmetering ne bo dolgo za nas, ki ga imamo tako jaz upam prav, da bo še dolgo.
Izkoriščam pač tisto, kar mi država omogoča in ponuja.
No ne tako hitro.Zdele ko bo konc lušnega bo večina teh instant firm, ki so zrasle v zadnjih par letih lepo tole zaprlo in bo pogodba za ritko obrisat.
Če boš imel kje shranjeno kakšno črtico, boš zihr imel nekaj belega tisti dan.Mater ti si z vsem seznanjen. Kaj pa 27 28? Aja, za božič bo sneg?
Kolega šel na SC, bom počakal par mesecev, da vidim kako mu bo šlo.In prodajalca elektrike lahko poljubno menjaš, ni vpliva na soglasje in letni netmeternig,m kajne ?
Ga pa verjento ne moreš menjati na poljubni dan v letu ? ali pač ?
Kako je sploh obračunano prvih 12 mesecev ko vstopiš s SE v letni netmetering ? so na položnici 0,00€ za energijo ?
Potem 13.mesec se preračuna in pošljejo poračun za nazaj, če si premalo pridelal ? Dajo celo na obroke, al striktno "udri plačaj vse v enem mesecu" ? in potem
naprej nek mesečni predujem kwh, kolko si imel manjka prejšnje leto ?
Je na SunCotract kej bolj zakomplicirano preiti sredi leta (če imaš letni netmetering) kot na druge prodajalce ?