Pol se bomo pa grel z vinčkom,hladil pa samo s piromčaki, da se tudi HEPu pocedijo sline za SLO in NEMškimi cenami kWh
Pol se bomo pa grel z vinčkom,hladil pa samo s piromčaki, da se tudi HEPu pocedijo sline za SLO in NEMškimi cenami kWh
pogoji niso odvisni od soglasja, ampak kdaj ga uveljaviš. ne razumem, zakaj bi kolega čakal z vlogo ?Jaz jo že imam, sprašujem, ker se je en znanec nekaj zanimal za to in me je zanimalo kakšni so pogoji.
Sej. Zato se odda čimprej. Potem imaš itak 2 leti časa, da spacaš zadevo.pogoji niso odvisni od soglasja, ampak kdaj ga uveljaviš. ne razumem, zakaj bi kolega čakal. na kaj ?
Znancu so ze lani odobril mesecni netmetering.Jaz jo že imam, sprašujem, ker se je en znanec nekaj zanimal za to in me je zanimalo kakšni so pogoji.
Torej kaj je minimum od minimuma, ki ga moraš zahtevat ? Vsak panel priklopljen na valjanec v zemljo (valjanec skupen s hišo in napravami v njej) ?Po preiskavi je bilo rečeno da udar strele. Prej slaba izvedba solarne kar je pa pri nas stalna praksa. Pravilne in ustrezne ozemljitve glede nato kaj se dela dvomim da ima pri nas 20% solarnih elektrarn (tistih na individualnih hišah in gospodarskih poslopjih).
Torej kaj je minimum od minimuma, ki ga moraš zahtevat ? Vsak panel priklopljen na valjanec v zemljo (valjanec skupen s hišo in napravami v njej) ?
Obvezno še 1m strelovoda na najvišjem delu SE in priklopljeno na valjenec ? Kako drugače rešen strelovod ? Zanašč brez strelovoda ? Hvala vaša mnenja
Hvala, a naj prosim nekdo bolj po domače razloži.
Valjanca imam v zemlji dovolj, 3x 100m. Kam je priklopljen sedaj, ne vem - bom poklical električarja ki je delal.
A vi ko pišete o "ozemljitvi" mislite na ta valjanec, ali na oni električno linijo v omaricah (ali je, če je pravilno zvezano, to itak eno in isto) ?
Torej, kam naj zahtevam da vsak panel priklopijo : valjanec (ki ga pripeljem iz zemlje na streho) ali ozemljitveni kabel omaric ?
Je treba nad (kolikšno višino dam) najvišji panel, potegnit še kako "anteno", da bo služila kot strelovod in ta strelovod priklopit kam: na valjanec, ali ozemljitev omaric.
Če ima kdo kake fotke pravilne postavitve, bi blo pa dbest
Nekaj si moraš biti na jasnem, eno je strelovod eno pa ozemljitev. Tega ljudje ne razumejo pa tudi marsikateri električar ne.Valjanec imam pripeljan tudi do UPN plinske cisterne v zemlji, a ne connectanga nanj. Zdej ne vem al so pozabili, ali je zanalašč tako.
Je dobro priklopit cisterno na valjanec ? Sedaj ko sem brez strelovoda.
Kaj pa če bo strelovod, potem pa bolje da absolutno ne valjanca na cisterno ?
Dej nehej se smešit.To kaj imamo za strelovod (alu) na strehah je za direktni udar samo za zadostitev papirjev.
Se stopi kot sveča in ne pride do zemlje.
Valjanec oni ta debeli s katerim več nihče noče delat je edino pravo
Tu sem ti dal "smeška", zaslužiš si pa še dva "palca gor" ampak jih ne znam nalimati.Dej nehej se smešit.
Đoni Alter strokovnjak za strelovode v polnem zamahu.
Torej naj montira še cisterno s kurilcem?Baje, da valjancu dobro dene, da je namazan s kurilnim oljem, tako da najboljše da ga kar skozi cisterno spraviš.
No upam, da ne boš zares..
Kot je že nekdo omenil je razlika med ozemljitvijo konstrukcije SE na strehi in med morebitnim strelovodom, katerega imaš/nimaš na strehi.Valjanec imam pripeljan tudi do UPN plinske cisterne v zemlji, a ne connectanga nanj. Zdej ne vem al so pozabili, ali je zanalašč tako.
Je dobro priklopit cisterno na valjanec ? Sedaj ko sem brez strelovoda.
Kaj pa če bo strelovod, potem pa bolje da absolutno ne valjanca na cisterno ?