Ja recimo da delam viške na blef... Pač SE proizvede več, kot pa porabimo.Ja zlahti pa vikend pa malo manj kot skupaj iti v to pa da se jim znotraj tega sporazuma sezide...
Delati viske za prodajo kar na blef - so kje kupci, ki gredo na suncontract tudi kar na blef, ker bo itak nekdo nekaj prodajal, ce ne pa... Glej cenik...
Trenutno se to najbrž dejasnko splača... Ali najdeš na suncontractu nekoga, ki ti ugodno proda elektriko ali pa pač plačaš štrom po državno regulirani ceni...so kje kupci, ki gredo na suncontract tudi kar na blef, ker bo itak nekdo nekaj prodajal, ce ne pa... Glej cenik...
Pa se tebi zdi, da tale sistem, ki ga prodaja Sonce energija dolgoročno pije vodo?Ja recimo da delam viške na blef... Pač SE proizvede več, kot pa porabimo.
Ampak a me to kaj stane? Ne. A sem kaj na slabšem če prenesem vse viške v leto 2023 in nato v 2024. Tudi ne.
A je verjetnost da bo štrom drugo leto konkretno dražji kot je letos? Da in to zelo velika...
Jaz sem se spotaknila od tole "matematiko". Drugace imam jaz zdaj vec od petrola kot sonca. Tam bi senkala, ce bi imela komu, pa da bi ga pokrivala, da ga ne zafrknem. Zdaj pa nekaj dobim...Jaz bom počakal da bo cena kWh enih 50centov, pa bom potem prodal enih 10MHh viškov in tako skrajšal čas povrnitve investicije za precej let...
Močnejši paneli = večji paneli + - par W- so imeli najmočnejše panele - torej jih mam na strehi manj (pa že zdej je streha polna)
Mene bo prišlo točno 60€ za 11,3 kW vrednost 15.000 €, odgovornost 50.000 € - đenerali.A je res zavarovanje sončne elektrarne za 4 mesečne položnice elektrike ?
Jaz plačujem preko geni 4,03 € na mesec. 8,3kW SE.A je res zavarovanje sončne elektrarne za 4 mesečne položnice elektrike ?
Ja.. mas prav - moc panela je pogojena z velikostjo.. teh 30 zdej mi je razpored ok (nc ne “seka” ven) ce bi jih mel 32/34 - bi blo pa najbrz tud okMočnejši paneli = večji paneli + - par W
15€ GraweA je res zavarovanje sončne elektrarne za 4 mesečne položnice elektrike ?
Pazi kake nestandardne mere panelov ob morebitni menjavi cez leta.Ja.. mas prav - moc panela je pogojena z velikostjo.. teh 30 zdej mi je razpored ok (nc ne “seka” ven) ce bi jih mel 32/34 - bi blo pa najbrz tud ok
zavarovanje - teiglav mislim da ima zdej soncno ze pri hisi.. lani nekih 130€/leto