A ekosklad imaš odobreno subvencijo?11KW elektrarna me bo stala 12.917 € minus EKO sklad cca 1.800 € = 11.117 €
Ta cena je za sedanje čase super ugodna, torej so ti jo pomladi zablokirali ali si dal kak avans?
A ekosklad imaš odobreno subvencijo?11KW elektrarna me bo stala 12.917 € minus EKO sklad cca 1.800 € = 11.117 €
Ce je vlozil preden so ukinili …Kaki ekosklad? Ni več...
Najugodnejsega primerljivega?To finto z brezobrestnim financiranjem sem ze videl pri geniju. Sam problem je, da je bila ponudba visja 30% od najugodnejsega ponudnika.
Velja enako za 8kw in 9kw?Upostevaj da je cca 11kw elektratna cenejsa od 10(odvisno od moci panelov, 28 jih mora biti pri SE)
Zaradi tega ker prideta dva panela na optimizator lahko
Si ti ziher v te cifre, ker komot daš gor 8kW elektrarno in potem te cifre nimajo smisla. Enako velja če imaš ta velike panele po 500+W.To so zahteve masinerije. Hja... Ne vem. Odkar ima solaredge razsmernike od 16K na gor s temi pogoji. Lahko 2 panela na 1 optimizator, optimizatorjev mora biti najmanj 14. In po domace se je potem govorilo o 11kW iz zgoraj omenjenij razlogov.
Pri solaredgu od vedno45 panelov 310W Kyoto Solar, 2019.
Ta meja 28 je po novem ali od vedno?
11 je max za 3x20AČakaj, ti govoriš o zahtevah razsmernika in ne SODO-a?!
Od dva/tri mesece nazaj je izbira razsmernikov precej večja. Da pa vsi enako ponujajo pa je logično, saj imamo vsi navzgor omejeno priključno moč - 11kW je pač uradni maksimum.
11 je max po uredbi za samooskrbo.11 je max za 3x20A
13.6 je max za 3x25A (max gospodinjska tarifa)
34? kw je max za MPO (3x63A)
Visje netmering ni možen, moras iti na druge sheme (px3 itd al kaj so ze oznake)
V oktobru bi se naj odprl novi poziv. Upam, da se bo to zgodilo.Kaki ekosklad? Ni več...