sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.518
113
Tole je hoja na robu. Ponudnik se je s tvojim podpisom zagarantiral, da je investitor seznanjen in da bo doplačal razliko DDV.

Jaz sem seznanjena, da moram napajati izkljucno hišo, kjer zivim, s to izjavo. In tudi jo. Drugace razlika ni moje breme.

Ko sem dobila tole v podpis, sem v bistvu pomislila, da ce temu ni tako, ali ne bi bilo bolje, da mi ne bi dali podpisati takele izjave. Prej sem dobivala vedno take klavzule, kot je pripel Schime in "bomo ze nekaj, saj itak nobeden ne gleda". Takrat bi mi morali dati malo drugacno za podpisati, ce bi hoteli, da jaz doplacam razliko, ker izvajalec "ni opazil", da je vmes na drugo streho stopil.

Jaz mislim, da je enkrat bila neka p* okoli tega, so pridobili kako uradno tolmačenje ali je bila ugotovitev kaksnega nadzora taka. je sla kopija tega med ponudniki okoli in to drzijo v rokah, ce bi slučajno kdo kaj rekel.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.014
837
113
Tole kaksen DDV obracunajo je pomoje v domeni izvajalca - ta drobni tisk je en sam blef.. on DDV tudi odvede naprej drzavi. Ima tud moznost/dolznost, da preveri stanovanjsko povrsino v uradnih evidencah. Meni je parketar to preveril - pa je bilo parketa za “dva jurja” ne pa SE za 15k

• Všeč mi je
Reactions: Jabe

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A slučajno sedaj poteka pri Ekoskladu kakšno financiranje/kreditiranje teh sončnih elektrarn? Če ne, kako pa je pri ponudnikih? A ponudniki te kredite kaj urejajo. So tudi starši rekli da bi jih zanimalo če bi se zadeva dobila na obroke....

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.014
837
113
A slučajno sedaj poteka pri Ekoskladu kakšno financiranje/kreditiranje teh sončnih elektrarn? Če ne, kako pa je pri ponudnikih? A ponudniki te kredite kaj urejajo. So tudi starši rekli da bi jih zanimalo če bi se zadeva dobila na obroke....
Najblizji "obrokom" je Gen-i..
ne dajo kredita - imajo pa obroke .. v obroku cca 200€ na 7 let je omreznina + "obrok".. pa nekaj je pologa.. (ne me vprasat kaj in kako - ker je info iz druge roke)
pri majhnih ponudnikih "kredita" ne bos dobil.. ekosklad je bil pa lani preko Saopaolo banke (ugodnejsi komercialni kredit) - na koncu sem rešil z svojo lastno banko (manj "papirjev")

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Ne zamerite vprašanju, ker nisem vsega bral.. te dni sem dobil soglasje od Elektro za 8,8kW elektrarno in sedaj bo potrebno izbrati dobavitelja.
Ali so velike razlike med dobavitelji panelov in kateri je trenutno best buy? Edino kar želim je, da so paneli popolnoma črni, tudi brez vmesnih srebrnih robov..

Hvala!!!
Jabe a nisi ti strokovnjakinja za črne panele? Pomagaj mal če se pa zanima za njih.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.860
6.518
113
Saj sem svoje povedala. Ma slikico, ce je to to, potem tezav ni, ce ne, pa ve samo, katerih ne. Ce je iz okolice Kranja, mu pa lahko povem, pri kom naj potrka, pa vprasa. Jaz zal nisem....

AvtoFun
Misli prikljucno moc, tisti fix strošek...

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun in ncnifrej
5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
A to imate take sončne elektrarne, kot tale nesrečnež, katere celice mu delajo na polno tudi ponoči?

Pišeš neumnosti! Agregat v avtodomu in sončne celice na strehi hiše verjetno nimajo nič skupnega! Dejansko "nabijaš"

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.934
2.636
113
Saj sem svoje povedala. Ma slikico, ce je to to, potem tezav ni, ce ne, pa ve samo, katerih ne. Ce je iz okolice Kranja, mu pa lahko povem, pri kom naj potrka, pa vprasa. Jaz zal nisem....
OK Bisolovih nebi še enkrat kupila. Katere pa bi? daj napiši, vem da imaš naštudirano.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Za kredit je najbolj ugodno preko GenI ja ker je brezobrestni. Zato pa verjetno večina vzame pri njih in imajo tako čakalno vrsto. Zajema pa vse kar se obroka tiče ( kar je že bilo zapisano). Plus je tudi, da je v obroku zavarovanje in servisi.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.004
3.697
113
Za kredit je najbolj ugodno preko GenI ja ker je brezobrestni. Zato pa verjetno večina vzame pri njih in imajo tako čakalno vrsto. Zajema pa vse kar se obroka tiče ( kar je že bilo zapisano). Plus je tudi, da je v obroku zavarovanje in servisi.
Ko primerjaš financiranje prideš na isto cifro kot pri plačilu z "gotovino" (z vključenim zavarovanjem in servisi).
Inflacijskih tveganj menda niso vključili v to sedem letno financiranje.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
Jabe, daj povej prosim v čem je fora - si kakšne panele konkretno predlagala ali odsvetovala.
Tule je preko 100 strani in preden najdem pravi post bo trajalo :)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.162
2.472
113
EkoSklad ima kredite za MikroSE v višini 100% investicije. Nerodno je, da moraš zaprosit za kredit mnogo pred investicijo - meni so obljubili obravnavo v dva do treh mesecih. Pred koriščenjem kredita ne smeš izvajat investicije, niti ne smeš plačat avansa (razen če je to dogovor z izvajalcem, da ti ga potem vrne), ker gre celotna vrednost na račun izvajalca.
Obrestna mera je Euribor + 1,3%.

PS: razlika med najugodnejšim ponudnikom brez kreditiranja in Gen-i z "brezobrestnim kreditom" je skoraj 1/4 investicije.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in ncnifrej

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.453
3.552
113
A to imate take sončne elektrarne, kot tale nesrečnež, katere celice mu delajo na polno tudi ponoči?

Pišeš neumnosti! Agregat v avtodomu in sončne celice na strehi hiše verjetno nimajo nič skupnega! Dejansko "nabijaš"

Od kdaj je agregat sončna elektrarna ?

Se posipam s pepelom.
Članek so spremenili, prvotno je bilo napisano, da je bila napaka na sončnih panelih. Ob osmi uri zvečer je sončni panel samo okras in ne povzroča požara.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Pri nas smo imeli (no ja, še par dni je časa) brezobrestno financiranje (kredit) ... Zdaj bo še, ampak ne več breoobrestno.