To bi tudi mene zanimalo.Od kdaj je sprememba pri DDV?
nič več, ker sem to vedno povedala v vseh letih, kar sem spremljala ponudbe. Vedno sem povedala, da gre nekaj na garažo in vedno so mi rekli, da bo tisti del 22%, lani pa vsi po vrsti, da temu ni več tako. Da pa mora SE, ki je montirana na pomožne objekte "napajati" hišo. Podpišeš tudi neko izjavo, da je temu res tako. Kdaj točno pa so začeli tako tolmačiti, pa ne vem.
izjava:
Spodaj podpisan-a Štefka Štefančič izjavljam, da bom napravo za samooskrbo z električno energijo z izrabo sončne energije postavil-a na stanovanjski objekt, ki je namenjen za trajno bivanje in da uporabna površina tega objekta ne presega 250 m2 v primeru enostanovanjske stavbe ali 120 m2 v večstanovanjski stavbi. Naprava bo postavljena na ali ob stanovanjskem objektu na naslovu Štefkina ulica 1 ali na pripadajočih objektih tega stanovanjskega objekta. Proizvedena električna energija se bo porabljala za potrebe tega stanovanjskega objekta. V primeru, de se bo naknadno ugotovilo, da ti podatki niso točni in da nisem upravičen do znižanega 9,5 % DDV , bom poravnal-a razliko do 22% DDV.
Torej, če temu ni tako, to ni moj problem, moj problem in doplačilo je samo če sem se izmislila, da gre ta elektrika v bajto, kar se pa nisem.
Kaj storiti, če streha vendarle ni primerna za namestitev sončne elektrarne?
Pri neustreznem naklonu strehe bo treba za enako moč vgraditi ustrezno večje število modulov. Če strešna površina ni dovolj velika, je module dovoljeno vgraditi tudi na druge strehe, a se vgradnja v tem primeru podraži, saj bo davek na dodano vrednost obračunan po višji, 22-odstotni stopnji, namesto po 9,5-odstotni, ki velja za vgradnjo na streho lastne nepremičnine. Sončna elektrarna se sicer lahko namesti tudi na talne površine. Tudi v tem primeru bo obračunana višja stopnja davka na dodano vrednost, odreči pa se bo treba tudi nepovratnim sredstvom Eko sklada.
Tole je hoja na robu. Ponudnik se je s tvojim podpisom zagarantiral, da je investitor seznanjen in da bo doplačal razliko DDV.
Najblizji "obrokom" je Gen-i..A slučajno sedaj poteka pri Ekoskladu kakšno financiranje/kreditiranje teh sončnih elektrarn? Če ne, kako pa je pri ponudnikih? A ponudniki te kredite kaj urejajo. So tudi starši rekli da bi jih zanimalo če bi se zadeva dobila na obroke....
Jabe a nisi ti strokovnjakinja za črne panele? Pomagaj mal če se pa zanima za njih.Ne zamerite vprašanju, ker nisem vsega bral.. te dni sem dobil soglasje od Elektro za 8,8kW elektrarno in sedaj bo potrebno izbrati dobavitelja.
Ali so velike razlike med dobavitelji panelov in kateri je trenutno best buy? Edino kar želim je, da so paneli popolnoma črni, tudi brez vmesnih srebrnih robov..
Hvala!!!
Pišeš neumnosti! Agregat v avtodomu in sončne celice na strehi hiše verjetno nimajo nič skupnega! Dejansko "nabijaš"A to imate take sončne elektrarne, kot tale nesrečnež, katere celice mu delajo na polno tudi ponoči?
VIDEO, FOTO: Avstrijskemu državljanu v avtokampu v Lendavi zgorel avtodom - Lendavainfo.com
Nekaj minut čez 20.00 uro včeraj zvečer so lendavski prostovoljni gasilci prejeli obvestilo o požaru v avtokampu Thermal Resorta Lendava vlendavainfo.com
OK Bisolovih nebi še enkrat kupila. Katere pa bi? daj napiši, vem da imaš naštudirano.Saj sem svoje povedala. Ma slikico, ce je to to, potem tezav ni, ce ne, pa ve samo, katerih ne. Ce je iz okolice Kranja, mu pa lahko povem, pri kom naj potrka, pa vprasa. Jaz zal nisem....
Moj lapsus ja.. hvala JabeSaj sem svoje povedala. Ma slikico, ce je to to, potem tezav ni, ce ne, pa ve samo, katerih ne. Ce je iz okolice Kranja, mu pa lahko povem, pri kom naj potrka, pa vprasa. Jaz zal nisem....
AvtoFun
Misli prikljucno moc, tisti fix strošek...
Ko primerjaš financiranje prideš na isto cifro kot pri plačilu z "gotovino" (z vključenim zavarovanjem in servisi).Za kredit je najbolj ugodno preko GenI ja ker je brezobrestni. Zato pa verjetno večina vzame pri njih in imajo tako čakalno vrsto. Zajema pa vse kar se obroka tiče ( kar je že bilo zapisano). Plus je tudi, da je v obroku zavarovanje in servisi.