nič več, ker sem to vedno povedala v vseh letih, kar sem spremljala ponudbe. Vedno sem povedala, da gre nekaj na garažo in vedno so mi rekli, da bo tisti del 22%, lani pa vsi po vrsti, da temu ni več tako. Da pa mora SE, ki je montirana na pomožne objekte "napajati" hišo. Podpišeš tudi neko izjavo, da je temu res tako. Kdaj točno pa so začeli tako tolmačiti, pa ne vem.
izjava:
Spodaj podpisan-a Štefka Štefančič izjavljam, da bom napravo za samooskrbo z električno energijo z izrabo sončne energije postavil-a na stanovanjski objekt, ki je namenjen za trajno bivanje in da uporabna površina tega objekta ne presega 250 m2 v primeru enostanovanjske stavbe ali 120 m2 v večstanovanjski stavbi. Naprava bo postavljena na ali ob stanovanjskem objektu na naslovu Štefkina ulica 1 ali na pripadajočih objektih tega stanovanjskega objekta. Proizvedena električna energija se bo porabljala za potrebe tega stanovanjskega objekta. V primeru, de se bo naknadno ugotovilo, da ti podatki niso točni in da nisem upravičen do znižanega 9,5 % DDV , bom poravnal-a razliko do 22% DDV.
Torej, če temu ni tako, to ni moj problem, moj problem in doplačilo je samo če sem se izmislila, da gre ta elektrika v bajto, kar se pa nisem.
BTW: moja 13,5 skoraj na Z je v septembru dosedaj naredila 1080kWh.