EkoSklad ima kredite za MikroSE v višini 100% investicije. Nerodno je, da moraš zaprosit za kredit mnogo pred investicijo - meni so obljubili obravnavo v dva do treh mesecih. Pred koriščenjem kredita ne smeš izvajat investicije, niti ne smeš plačat avansa (razen če je to dogovor z izvajalcem, da ti ga potem vrne), ker gre celotna vrednost na račun izvajalca.A slučajno sedaj poteka pri Ekoskladu kakšno financiranje/kreditiranje teh sončnih elektrarn? Če ne, kako pa je pri ponudnikih? A ponudniki te kredite kaj urejajo. So tudi starši rekli da bi jih zanimalo če bi se zadeva dobila na obroke....
Dejansko ne prebereš in nabijaš v prazno.Pišeš neumnosti! Agregat v avtodomu in sončne celice na strehi hiše verjetno nimajo nič skupnega! Dejansko "nabijaš"
A to imate take sončne elektrarne, kot tale nesrečnež, katere celice mu delajo na polno tudi ponoči?
VIDEO, FOTO: Avstrijskemu državljanu v avtokampu v Lendavi zgorel avtodom - Lendavainfo.com
Nekaj minut čez 20.00 uro včeraj zvečer so lendavski prostovoljni gasilci prejeli obvestilo o požaru v avtokampu Thermal Resorta Lendava vlendavainfo.com
Pišeš neumnosti! Agregat v avtodomu in sončne celice na strehi hiše verjetno nimajo nič skupnega! Dejansko "nabijaš"
Od kdaj je agregat sončna elektrarna ?
Pri nas smo imeli (no ja, še par dni je časa) brezobrestno financiranje (kredit) ... Zdaj bo še, ampak ne več breoobrestno.A slučajno sedaj poteka pri Ekoskladu kakšno financiranje/kreditiranje teh sončnih elektrarn? Če ne, kako pa je pri ponudnikih? A ponudniki te kredite kaj urejajo. So tudi starši rekli da bi jih zanimalo če bi se zadeva dobila na obroke....
Lahko so čisto črni (mi imamo npr od Trine full black, nekaj takega https://www.trinasolar.com/eu-en/product/VERTEX-S-DE09R05), ampak to pomeni par % nižjo moč od klasike, ker se jih "zatemni" z dodatno folijo. Ena vmesna varianta je black frame, ampak da se te srebrne vezave v samem panelu pa pač malo bolj vidi - je pa izkoristek boljši.Ne zamerite vprašanju, ker nisem vsega bral.. te dni sem dobil soglasje od Elektro za 8,8kW elektrarno in sedaj bo potrebno izbrati dobavitelja.
Ali so velike razlike med dobavitelji panelov in kateri je trenutno best buy? Edino kar želim je, da so paneli popolnoma črni, tudi brez vmesnih srebrnih robov..
Hvala!!!
Ja, je napaljen kot pravi prodajalc.Porsche über alles
Znanec je cca 14 dni nazaj oddal sam vlogo - še ne vem "updejta".. Ni dodal ne predračuna, ne izvajalca.. če mu rata dobit soglasje - bo imel proste roke pri izbiri izvajalca.. kao logikaSe pravi, moraš že za oddajo vloge imeti izvajalca? Sem bil prepiračan da oddaš samo zgornjo vlogo na elektro....
ok, potem dejansko rabiš izvajalcaPredračuna ne rabiš, rabiš pa enopolno shemo SE naprave in priključitve.
Saj drugače ti ne morejo odobriti, če ne vedo kaj. Na teh shemah je itak vse napisano - koliko katerih modulov, kateri razsmernik,...