Snajper skrita kamera...jaz jih nalomim majkemi

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Je treba biti previden z nasiljem. Recimo če pedofil nadleguje tvojo 11 letno hčer in ga mahneš, mu boš plačal 6080 evrov odškodnine.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Meni se ne zdi nič pretirana. Minimalno, ravno toliko, da ga je ustavil in da ob tem ni tvegal, da ga ustavljeni napade (ker je glede na to, da je par sekund prej že nekoga napadel, čisto uporavičeno pričakovati). Če bi ga manj, bi lahko pobegnil ali udaril nazaj. Tako je pač počakal na tleh. Pohvalno in dobro odmerjeno. Če jih nočeš fasat, pač ne napadaš ljudi na ulici.

Ne gre se, kaj ti ali jaz misliva, jaz sem izpostavljal nepravilnost po zakonu, ki je oz. naj bi bilo ogledalo vrednot naše širše družbe. Če jih sprejmemo, potem jih je potrebno spoštovati, ali pa plačevati za napake.

Primer; ko sta se dva spravila na enga, oba pijana, žrtev pa profi v borilnih veščinah, eden napadalec umre, drugi komaj preživi. Na sodišču vprašajo kakšni so bili ti udarci v tem, sicer silobranu. Ugotovljeno je bilo, da za preživelega napadalca so bili udarci nesorazmerni za silobran, saj so bili smrtonosni udarci, za umrlega napadalca so pa napadenemu naprtili umor, ker se je moral zavedati resnosti udarcev, silobran, skrajna sila, zmota in ne vem kaj še je bilo tu izključeno.

Torej nauk je, vi kar ustavljajte lopove z nogami, palicami, pištolami, ... vendar potem tudi odgovarjate za svoja dejanja.
cheer.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Navedel si profi pretepača.

Kako hudiča pa naj jaz vem, kdaj je moj udarec smrtonosn, če še žive duše nism nikol udaru?????
Če me pa kdo napade in gre za moj življenje, bom pa pač mahal okol kolkr bom lahko. Če bi en udarec slučajno bil total KO, jaz ne morem pomagat.
grin1.gif

Nisem pa primitivc, da bi brcal v glavo na tleh ležečega, nezavestnega, to je pa že drugo in je prav da se šteje kot kaznivo dejanje.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Navedel si profi pretepača.

Kako hudiča pa naj jaz vem, kdaj je moj udarec smrtonosn, če še žive duše nism nikol udaru?????

Če me pa kdo napade in gre za moj življenje, bom pa pač mahal okol kolkr bom lahko. Če bi en udarec slučajno bil total KO, jaz ne morem pomagat.
grin1.gif

Na sodišču bi šli v detajle, kjer bi se skušalo narest rekonstrukcijo, gledala bi se sorazmernost tvojih udarcev in istočasnost odvračanja napada, če izpolniš oba pogoja si nedolžen, sicer gre za prekoračeni silobran oz. v tem primeru uboj, ker nisi profi.

Če se vrnem nazaj na posnetek, tam ni šlo za napad na osebo, ki je potem ta napad odvrnila, temveč za t.i. "državljansko aretacijo", storilca KD, ki skuša pobegniti. Slednje ne zajema nobenih udarcev itd, razen, če bi se napadalec obrnil z napadom proti tebi, ti bi pa odvračal napad, potem nastopi pojem silobrana in njegove posebnosti.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jop, v tem primeru o silobranu ne gre govoriti, lahko bi šlo le za prekoračen silobran, ki zmanjša krivdo, je pa ne izključuje.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Čeprav se mi zdi, da gre tu za namišljeni (putativni) silobran. Dečko bi namreč lahko predvideval, da je nepridiprav nekoga udaril, mu iztrgal torbico, ga porinil ... in potem zbežal, kar je dokaj pogosta praksa, on pa je na podlagi tega refleksno odreagiral. Jaz mislim, da mu krivde tu ne moremo očitati.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Putativna skrajna sila, se opravičujem!

Ni se potrebno opravičevat.
smirk-1.gif

Skrajna sila pomeni istočasno nezakrivljeno odvračanje nevarnosti od sebe ali koga drugega, tu pa nevarnosti ni bilo, saj je "napadalec" že bežal. To bi veljalo, če bi se pridružil in pomagal žrtvi, med samim napadom.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, samo vseeno ne moremo govoriti o nezakrivljenosti nevarnosti, če pa se jo je še dalo preprečiti, dokler storilca fizično ne bi mogel več obvladati. Pri tatvini je več teorij, po eni je tatvina zakrivljena že, ko ima tat stvar v svoji posesti, po drugi pa šele, ko je stvar spravljena na varno mesto. Tako da tukaj neka luknja obstaja.
wink-1.gif

Lahko bi šlo tudi za dejansko zmoto in sicer za zmoto o vzročni zvezi.

Drugega ne vidim. Za kaj pa gre po tvoji logiki?
wink-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Mah napačno sem pisal, tole zgoraj opisuje pojem Samopomoči.

Skrajna sila je podobna, le da je dodano (če se prav spomnim) da sila s katero se odvrača nevarnost ne sme biti večja od škode, ki je grozila. Skrajne sile vsekakor ni tu.

Ja, imaš prav glede tatvine, ampak tu ni šlo za tatvino, temveč rop, ker je bil element prisile.

Po moji logiki je napisano že prej, državljanska pravica zadržati ga na mestu, ala požigalec varianta, "smo ga zadržaLi do njihovega prihoda" :)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.425
5.661
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
grin1.gif

Najprej morm
shocked-1.gif

Pomojem če bi se ti šlo za življenje bi ti delil KO-je s svojim glasom...bi vse naglas na topu pir povabu .....bi vsi žešæi takoj pomrl uspodi
grin1.gif

Pomojem da premagaš potem tud Čak Norisa v KOjih z enim udarcem...oziroma z udarci besed
grin1.gif

Sam tole gre pa pri tej priči v podpis
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Povzročitev lažje/hujše telesne poškodbe z olajševalno okoliščino, ker je želel pomagat.

3. letnik, študiram pravo, kot nekakšen hobi je, namreč diplomo in dobro službo že imam.
cheer.gif