Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Meni se ne zdi nič pretirana. Minimalno, ravno toliko, da ga je ustavil in da ob tem ni tvegal, da ga ustavljeni napade (ker je glede na to, da je par sekund prej že nekoga napadel, čisto uporavičeno pričakovati). Če bi ga manj, bi lahko pobegnil ali udaril nazaj. Tako je pač počakal na tleh. Pohvalno in dobro odmerjeno. Če jih nočeš fasat, pač ne napadaš ljudi na ulici.
Ne gre se, kaj ti ali jaz misliva, jaz sem izpostavljal nepravilnost po zakonu, ki je oz. naj bi bilo ogledalo vrednot naše širše družbe. Če jih sprejmemo, potem jih je potrebno spoštovati, ali pa plačevati za napake.
Primer; ko sta se dva spravila na enga, oba pijana, žrtev pa profi v borilnih veščinah, eden napadalec umre, drugi komaj preživi. Na sodišču vprašajo kakšni so bili ti udarci v tem, sicer silobranu. Ugotovljeno je bilo, da za preživelega napadalca so bili udarci nesorazmerni za silobran, saj so bili smrtonosni udarci, za umrlega napadalca so pa napadenemu naprtili umor, ker se je moral zavedati resnosti udarcev, silobran, skrajna sila, zmota in ne vem kaj še je bilo tu izključeno.
Torej nauk je, vi kar ustavljajte lopove z nogami, palicami, pištolami, ... vendar potem tudi odgovarjate za svoja dejanja.