Krivi si samo reševalci in še enkrat samo reševalci. In to samo zato, ker ga niso potegnili ven. Zdravega, poškodovanega ali pa mrtvega. Zato si bili tam!! Za poškodbe oz. posledice samega skoka, organizator ne odgovarja. So pač skakalci podpisali izjave, da skačejo na lastno odgovornost. Drugo je pa, kako je organizator poskrbel za varnost. Po mojem, se v tako kalno reko ne bi smelo skakati. Enostavno skačeš v neznano. Obstaja možnost, da je po reki kaj priplavalo in je Andrej zadel. Videti pa niso mogli iz mostu, kaj plava po vodi. Obstaja slika, tik pred vstopom v vodo. Andrej je imel še roke razširjene cca 30cm. Vemo pa, da bi morale biti skupaj, ker naj bi roke "razbile" vodo. Če tega ne narediš, treščiš z glavo in je boleče že na manjših višinah. Z 20 metrov, pa so (tako strokovnjaki opisujejo) možnosti poškodb zelo velike. Bosanci so pokazali na posnetku tudi, da ko je Andrej zadnjič dal roko iz vide (minimalno) se je cca 3-4m od njega še nekaj pokazalo iz vode. Sam sem gledal večkrat in to se je res v tisti sekundi od izstopa iv vstopa nazaj v vodo premaknilo v smeri kjer je Andrej zadnjič pokazal roko. kaj bi bilo to, je variant več. kakšna veja ali nekaj kar bi lahko priplavalo po vodi. Omenjajo celo neke some, ki naj bi bili tudi nekaj metrski v Drini. Riba načeloma beži od hrupa. Ampak se tudi vrne. Osebno se mi to zdi malo verjetno, da bi celo som poskusil kot hrano človeka. Če je pa priplaval pod mestom doskoka je pa možno, da bi ga zadel. Mislim pa, da je slednje samo neka varianta, ki bi se lahko zgodila res po spletu naključja. Recimo tako, da se še nikoli ni, zdaj je bilo pa prvič. Ampak tudi če je bilo, je to nemogoče dokazati, ker Andreja ni več.
Reševalci niso naredili niti ene stvari pravilno. Vsaj ne vidim je. Potapljačev s popolno opremo sploh ni bilo. (kisik, maska, plavutke, potapljaška obleka). Tisti, ki naj bi to bili, so bili v čolnih. Morali bi biti v vodi. Bili so predaleč. Njihova izjava, da imajo pravilo da skačejo po 5 sekundah, ko skakalca ni iz vode je neumnost. Od kod jim to. (potapljač mora biti na nekaj metrov od doskokov v vodo in takoj zaplavati proti skakalci in to pod vodo, ne glede če je z njim vse OK. Pod vodo namreč potapljač takoj opazi, če je vse OK. Pri izhodu iz vode pa naj bi skakalec dal znak z dvignjenim palcem, da je z njim vse OK.
Tisti poizkusi" reševalca", ko naj bi se skušal potopiti z rešilnim jopičem so res trago-komični. Celo zdi se mi, da je v nekem trenutku pomagal iz vode "reševalcu", ki je imej kisikovo bombo na hrbtu. Kpt da bi že sami sebe reševali.
Mislim, da so krivi organizatorji tolko, da ne bi smeli skakati v tako motno reko. (zgoraj opisani vzrok) In tudi skakalci bi lahko rekli da ni varno skakati v reko, kjer ne vidim kaj je vse lahko v njej.
Za mogočo napako v skoku je kriv Andrej.
Da ga pa niso iz vode lešili, je pa za nekaj let zapora!
Je pa zanimivo prebrati bosanske komentarje na you tube. Reševalcem so prehebali vso familijo za 300 let naprej