Slovenec skočil z mosta in utonil

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Ne upa nihce napisati, da so nesposobni resevalci. Tole ni resevanje pa da me tolces z lopato po glavi. Pri reki, ki ima tako hiter tok in skacejo v sredino... potapljaci pa na hladnem pivu ob obrezju reke. To ni normalno. Nesposobnost organizacije, pri tem pa se poraja vprasanje, ce so sploh usposobljeni za resevanje.
Flegma balkanski duh.

Ce mene vprasas, si je zlomil hrbtenico. Poizkusal je dvigniti levico, splavati na povrsje in mu ni uspelo. Pri kapi/infarktu nimas casa plavati na povrsje.

Se strinjam.
Še sedaj ne vem ali truplo imajo ali ne?

Nazadnje urejeno:

luciano

Guru
3. okt 2011
1.859
887
113
MB
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Ne upa nihce napisati, da so nesposobni resevalci. Tole ni resevanje pa da me tolces z lopato po glavi. Pri reki, ki ima tako hiter tok in skacejo v sredino... potapljaci pa na hladnem pivu ob obrezju reke. To ni normalno. Nesposobnost organizacije, pri tem pa se poraja vprasanje, ce so sploh usposobljeni za resevanje.
Flegma balkanski duh.
467716-post_slo.gif

Potapljači bi morali biti v vodi, ne pa na čolnu, čoln pa malo bližje.

Saj se vidi kako so se obotavljali. Takoj se mora reševat, razen, če jim pokaže da je vse v redu.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Zdej sem gledal posnetek od blizu....
A ni nenavadno ko pride ven iz vode, zamahne z levico (da kretnjo, ki zgleda kot da je zadovoljen z skokom), v istisekundi pa kot da bi ga nekaj noter potegnilo....ne vem, mogoče se mi samo dozdeva.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Malce preveč pljuska naredi v vodo, lahko ga je zalomilo ob skoku in se še sam ni zavedal da ima poškodbo hrbtenice. Ko se dvigne in stegne roko ga pa paralizira.

Sicer komentiranje varnosti je tako tako, pri nas recimo skoki v Kanalu ob Soči so zadnja leta potapljači v vodi pa še to ker so se ravno javili iz društva da malce pomagajo. Most na Soči pri skokih pa ni videt kakšne posebne varnosti (čoln in na njem potapljači kot v tem primeru), je pa tudi res da je razlika ali imaš deročo vodo ali pa jezero. V konkretnem primeru ima reka kar velik tok in dvomim da bi lahko potapljači bili na mestu, čolna (2) sta pa tudi v zavetju kje ni toka ker se bližje doskočišču enostavno nebi mogla obdržat.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kolikor sem jaz sinoči gledal posnetek (ne vem, kateri posnetek je to bil, ko jih je sedaj že toliko različnih objavljenih) , je bil potapljač nekaj metrov zraven in v vodi.
Je pa potem takoj pripeljal čoln in je drugi potapljač skočil noter, samo par sekund po krizi - pa ga ni več našel !
shocked-1.gif
To je čudno.

Da pa izgleda kot da bi drugi čoln povozil samo mesto skoka, pa verjamem, da je samo perspektiva. Pri vodi je takoj ta občutek, že če v živo opazuješ, kaj šele takole preko amaterskega posnetka.
tongue-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Recimo tale posnetek je dosti približan:

V cca. 10 sec lahko opazovalec ugotovi da je nekaj narobe, pri 18. sec ima nesrečnik še roko iz vode, pri 22. sec je potapljač iz čolna v vodi v neposredni bližini in v 25. sekundi oba čolna na mestu potopa.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Tudi jaz bi rekel, da ga je pod vodo uvilo in zlomilo hrbtenico... žalostno.
Če mu je zjebalo hrbtenico, potem je najbrž bolje, da je utonil, kot da bi ga rešili.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Flegma balkanski duh.

Ce mene vprasas, si je zlomil hrbtenico. Poizkusal je dvigniti levico, splavati na povrsje in mu ni uspelo. Pri kapi/infarktu nimas casa plavati na povrsje.

Se strinjam.
Še sedaj ne vem ali truplo imajo ali ne?

ne

http://www.24ur.com/novice/crn...va-druzina.html

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Baje je bil obtožen posilstva in bi moral v zapor, tako da obstaja verjetnost da je zglumil...

Nazadnje uredil moderator:

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Docela neprimerno frajarjenje nekaterih. Za najmanj 7-dnevni ban!

matofill

Guru
18. sep 2008
3.703
772
113
Ma tu je bilo nekaj drugega ... adrenalinski šok ali nekaj takega, ker da je prišel ven potem pa kar potonil ....... ????

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
komentar sotekmovalca na YT:

mladen cvetkovic2 hours ago
Jebem li im sve da im jebem, ja sam sakao sa tim cvekom i gledao sve sa mosta, nikakav som nikakav potres mozga, decko je izgubio vazduh, sto se desava cesto kod Tradicionalnih Visinskih Skokova vodu, i ronilac debeli trut , koji je trebao ako ne u vodi, trebao je biti spreman za izvaditi coveka iz vode nije imao masku na glavi kada se Andrej borio za zivot i ispustao poslednje atome kiseonika i na pitanje od nadleznih sto nije uskocio na vreme, debeli trut je rekao da se u drini ne vidi prst pred okom, covek koji je vozio camac je bio predaleko i na to sto se nije primakao Andreju i time omogucio svom kolegi debelom trutu da odradi svoj posao kako treba rekao je da je mogao otkinuti glavu Andreju elisom motora.Svi sa mosta kao i kamere su zabelezile ovaj dogadjaj cak i 2 drona su bila u vazduhu sve vreme, Andrej mu je prosao ispod nogu bukvalno zato sto trut debeli nije zaronio na vreme iako je imao dosta vremena dok se on borio za zivot.
Juce smo izgubili velikog prijatelja, skakaca, coveka vratili smo se jedan manje i dalje ne verujemo sta se desilo.
Voleo bih da vdim tu licencu verovatno covek ima na stotine zarona ali u bazenu DEBELI TRUTE DA BOG DA TEBE TAKO SPASAVAO NEKI TVOJ KOLEGA.

ANDREJ BEUC RIP, UVEK CES BITI SA NAMA.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Tistle posnetek na blizu je se hujs jao, Resevalci so bli res nepripravljeni, pa kva tip z bombo na hrbtu brez maske caka na colnu, pa gleda, kako plavalc pod gladino zginja. Predn mu je svanulo, je blo ze prepozn, pa od vseh en skoc v vodo pomagat, po ne vem kolkm cajtu, pa se drug. Eh ja, drama.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Matej Šetina: Morda so reševalci Andreja celo povozili z motorjem

»Meril sem čas, reševalci so potrebovali približno deset sekund, da so prišli do skakalca, kar je po moji oceni precej velika napaka.« Ko si je Šetina podrobno ogledoval posnetke nesreče, je komentiral, da je nesrečnega Andreja morda celo z motorjem povozil reševalni čoln, kot je razvidno iz videa. »Reševalec bi moral biti v tem primeru že v vodi, ta človek pa je bil pol minute ali celo minuto prepozen.«

Sekunde, ki so v nesrečnih slučajih ključnega pomena, so odločile tudi o usodi Andreja. Šetina je bil oster tudi do opreme reševalcev. »Ne vem, zakaj imajo na sebi rešilne jopiče, saj so vendar v neoprenu.« Dodaja, da bi se tako opremljeni težko potopili. »Morali bi imeti neoprensko obleko, masko in plavutke,« je zatrdil in pristavil, da so zadevo očitno jemali z levo roko. 

Slovenski potapljači še čakajo na uradno povabilo. Ko bo do njega prišlo, se bodo organizirali in pomagali najti Andreja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ampak res, že vseskozi sem se spraševal, kako da so reševalci na čolnu v jopičih?
confused-1.gif

Saj ne moreš čisto nič narediti - kaj šele reševati, ko si pa v jopiču
rolleyes-1.gif

In navsezadnje in tudi bistveno - kako se mu je izmuznil, dežurnemu potapljaču namreč, saj sta bila na dveh metrih skupaj . ??

... Jaše Čiro preko Drine, ...