Si.mobil gradi najsodobnejše mobilno omrežje

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Si.mobil pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj pa je s termami Dobrna, ki še vedno niso pokrite s signalom, pa čeprav je oddajnik čisto blizu (vendar na drugi strani hriba)?

Terme Dobrna so malo posebna lokacija, saj se med našo bazno in termami nahaja hrib, zato je tam pokritost z našim signalom res malo slabša. Tvoj komentar smo poslali tehnikom, situacije se zavedajo in že iščejo najprimernejšo rešitev.

Naj obesijo bazno na Hotel Vita pa ciao Mitzi...

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
L.P. Upam da boste sedaj bolj prisotni na forumu, za razna vprašanja , itd , kot do sedaj . Hvala .

Bomo.
zmaga.gif

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik spanspan pravi:
prosil bi za pojasnilo - 7 km zračne linije severno od mb, je povsem enak signal kot prej, včeraj sem se peljal proti mb in komaj v kamnici je bil 3g, verjetno bo takšno stanje ostalo, ali je še kaj možnosti?

Maribor in njegova okolica nista bila del trenutnih nadgradenj, zato tudi nisi opazil sprememb. Ti pa lahko povemo, da na področju, ki ga omenjaš, v kratkem (do konca leta) načrtujemo krepke izpoljšave. Najprej predvsem GSM signal, kasneje pa tudi UMTS.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Si.mobil pravi:
Citat:
Uporabnik spanspan pravi:
prosil bi za pojasnilo - 7 km zračne linije severno od mb, je povsem enak signal kot prej, včeraj sem se peljal proti mb in komaj v kamnici je bil 3g, verjetno bo takšno stanje ostalo, ali je še kaj možnosti?

Maribor in njegova okolica nista bila del trenutnih nadgradenj, zato tudi nisi opazil sprememb. Ti pa lahko povemo, da na področju, ki ga omenjaš, v kratkem (do konca leta) načrtujemo krepke izpoljšave. Najprej predvsem GSM signal, kasneje pa tudi UMTS.

Zakaj se je pa zdaj začelo dogajat ponekod kjer so bile nadgradnje da je še slabše kot je bilo ? Prej mi nikoli se ni dogajalo pri polnem signalu številka ni dosegljiva pa smsi o zgrešenosti od nadgradnje naprej pa zdaj že parkrat ?

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Ko je neka bazna postaja nadgrajena, jo je treba na koncu še optimizirat. Optimizacijo smo že začeli izvajat na vseh nadgrajenih postajah (trajala bo do konca novembra), do takrat pa še vedno lahko prihaja do občasnih motenj. Lahko nam pa na ZS pošlješ svoj naslov, da natančno preverimo, zakaj pri tebi prihaja do teh motenj. Ali SMSe o nedosegljivosti dobivaš ne glede na to, kje si, ali smo v SG in okolici?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Pač Si.mobil kot kaže ne bo imel hibridnega delovanja UMTS 900/2100 pač pa na bazni samo UMTS 900 (podeželje) ali UMTS 2100 (mesta).

pri Tušmobilu med Ljubljano, ki je UMTS 900/2100 in naprimer Novi mestom kjer so bazne UMTS 2100 v centru mesta in na Trški Gori (UMTS 900) se vidi velika prednost, da je v mestih UMTS 900/2100. UMTS 900 v mestih je zelo dober za pokrivanje tistih področjih, kjer UMTS 2100 ne seže (kleti, dvigala, ...). Pričakujem da tudi bazne v Novem mestu postanejo hibridne UMTS 900/2100. Ker v Novem mestu ni enaka UMTS izkušnja, kot je v Ljubljani (v LJ je možno dati telefon na UMTS only za popolno izkušnjo, celo boljšo kot pri GSM).

UMTS 2100 only v mestih je velika napaka. Govorim iz lastnih izkušenj, vsaj UMTS 900 uporabljam že 2 leti.

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sem od te bazne postaje - antene oddaljen cca 250 metrov . Imam katerikoli gsm , nokia - symbian , android - huawei x5 , WM 6.5.3 garmin asus M10 , mi vedno preklaplja med 3G in gsm , pa gledam direkt tja .To sprobano prej pri meni in sedaj od mame sim kartica in gsm tudi , jaz sem na TM - Tušmobilu sedaj , je tudi gor zraven in je full boljše .Če bi bilo saj od Si.mobila gor UMTS900/2100 sigurno nebi tolikokrat preklapljalo .

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
To kar vi zahtevate od Simobil-a, je to, da ga želite spraviti, do tega, da zamenja celotno svoje omrežje, to pa je malo verjetno. Saj menda res, ne verjamte, da se je operater lotil zamenjave omrežja? Trenutno se nadomeščajo zastarele bazne postaje in na določenih mestih, kjer je pač možno do postavljajo UMTS,kjer bi mogel biti že postavljen pred leti, pa ni bil, kot le na papirju, pač niso, trenutna konfiguracija pa bo še lep čas predstavljala težavo, ker se je v preteklosti preveč krat pokrivalo v ad hoc načinu.

Lp.

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik jozo pravi:
Zanima me kako je z nadgradnjo bazne postaje v Tišini??bo kmalu nadgrajena na UMTS??

Bazna postaja v Tišini v tem valu ni bila nadgrajena na UMTS, najverjetneje bo na vrsto za to prišla naslednje leto.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Danes sem med potjo na avtocesti iz Kranja proti Ljubljani nekajkrat preveril hitrost... Meritve so bile narejene v avtu... pri hitrosti nad 100 km/h
smile-1.gif
Celo sredi Sentviskega predora je bila hitrost downloada preko 4mbps ... :thumbsup:

Sem meritve "nalepil" in oznacil mesta, kakor jih je zabelezil program Speedtest

20111107-nexch6xaui65mf6q5hhhajmmf2.jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa Vodice, kjer je UMTS tudi znanstvena fantastika?

Zdaj imas pa kar dobro hitrost... pa se ne bos nic pohvalil
grims-1.gif

Merjeno danes na AC, ko sem se peljal mimo odcepa za Vodice... v avtu... pri >100km/h
zmaga.gif
...

Operater: Si.mobil
Telefon: iPhone 4s
165123354.png

165123896.png

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Samo je še to DALEČ do njihove napovedi za omrežje : DL 21 MB/s in UL 5.76 MB/s . Naj se realno napiše od kolk do kolk , pa ne bo noben nič , pisal , rekel .

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nope. Meni je sedaj v hiši začel iPhone popolnoma izgubljati signal (no celular network) ali pa zelo slab E. Čeprav se mi je nekajkrat uspel povezati na 3G...
Sem pa oddaljen 384m zračne linije od anten na pošti sredi vasi (ampak so to očitno Mobitelove). Te iz Povodja pa so že predaleč očitno.

Aparat je v redu, po tujini lovi 3G b.p.

Nazadnje urejeno: