Si.mobil gradi najsodobnejše mobilno omrežje

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Meni je celo noč ful nihal signal, pa v Ormožu nič ni bilo predvideno. Danes pa se kolega sploh ni mogel povezat v omrežje (GSM ali UMTS), lahko pa se je na hrvaško omrežje. Je dal potem SIM v drug telefon, pa je bilo ok.

Mene tudi zajebava. Kaže mi dovolj signala, ampak sem nedosegljiv. Dobim potem čez čas sporočilo o zgrešenih klicih. Zdaj mam en starejši telefon, je pa v redu.

nepot

Pripravnik
2. sep 2007
646
0
16
Beer City/Knežje mesto
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Mobilkom ima poštimano omrežje.

Mobilkoma ni več
tongue-1.gif

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
kaj je sedaj - "do novembra bo cela štajerska pokrita z umts-om", gledam telefon in vidim samo 3 črtice edge, nahajam pa se v osrčju štajerske

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
kzs

Živjo,

Po dolgem času se vam ponovno javljamo. Tema je bila odprta za primere obveščanja in podajanja odgovorov, ki jih niste dobili, zato se vam ob tej priložnosti za neodzivnost iskreno opravičujemo in obljubljamo poboljšanje.
Prebrali smo vse vaše komentarje in bomo na nekatere v naslednjih postih tudi odgovorili, če vas pa še karkoli zanima, vprašajte. Zdaj bomo (čisto zares) tu.
wink-1.gif
Veseli bomo vsakega speedtesta, pohvale, kritike,...glede omrežja. Če želite, da vam glede katere od lokacij natančno odgovorimo, nam na ZS pošljite naslov, mi pa bomo situacijo preverili in vam odgovorili kakor hitro bomo lahko.

Še krajša osvežitev glede nadgradenj. Z njimi smo zaključili prejšnji teden, a delo še zdaleč ni končano. Ogromno dela je sedaj potrebno posvetiti optimizaciji na delu povsem na novo postavljenega omrežja. Zato lahko do konca tega meseca ponekod še vedno prihaja do občasnih motenj v omrežju, a bo naša ekipa tehnikov skrbela, da boste to občutili v najmanjši možni meri.

In še enkrat - vsak vaš komentar je zelo dobrodošel!

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik Ajax pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Kako ste kaj sedaj zadovoljni uporabniki po tej nadgradnji omrežja do sedaj ?

Nezadovoljen!

Najsodobnejše(?), najkvalitetnejše???!
Dejstva:
-premalo baznih postaj,
-nepravilno umeščene bazne postaje v prostor,
-nepravilno skonfigurirano radijsko dostopovno omrežje.

Dejstvo, da se moj telefon povezuje na 30 km oddaljeno postajo, medtem ko jih ima v okolici "malo morje", govori v prid zgoraj navedenim trditvam.
Primer 1: Bevče (vas pri Velenju, ~535 mnv), telefon se poveže na bazno postajo Kalobje (vas nad Šentjurjem, ~623 mnv)!!?? Zračna razdalja: 28,4 km
Primer 2: Vače (kraj nad Litijo, ~515 mnv), telefon se poveže na bazno postajo, ki se nahaja na RTV stolpu nad Žuženberkom (~593 mnv)!!?? Zračna razdalja: 38,7 km!!!
Ko se telefon poveže na tako oddaljeno postajo signal sicer imam (zelo slab), nisem pa dosegljiv. Isti trenutek dobim sporočilo o zgrešenem klicu. Zakaj?
Bazna postaja oddaja z nekajkrat večjo močjo kot je maksimalna oddajna moč mobilnega telefona. Bazna postaja ga zato brez problema doseže, mu signalizira klic, mobilni telefon pa bazne postaje s svojimi 2W moči enostavno ne doseže! Rezultat: "Številka trenutno ni dosegljiva"!

Pohvalno je, da gradite energetsko varčno omrežje, a kaj to pomaga meni, če mi zaradi nenehnega preklapljanja in povezovanja na 30 km oddaljene bazne postaje scuza baterijo. Če se sprehodim iz kuhinje v dnevno, telefon zamenja tri! (3) bazne postaje. Da o sevanju ne govorim.

Marsikje je zdaj namesto signala EDGE signal UMTS. Razen na Vačah. Ni mi jasno zakaj niste nadgradili baznih postaj nad Litijo, ki pokrivajo tudi Vače.
Nasploh je jakost signala na prostem, izven mest, zelo slaba (-90dBm). V stavbah pa pade na -100dBm oz. še manj. Tisti zemljevid pokritosti, ki ga imate na spletnih straneh, je pa itak čisto zavajanje!

Pa lep pozdrav!

Živjo!

Ti odpišemo kar po dejstvih

- premalo baznih postaj Zavedati se moraš, da bazne postaje ne moremo postaviti kjerkoli in kadarkoli si tega zaželimo. Postavitev bazne postaje (pa ne iz tehničnega vidika) ni tako enostavna kot se zdi na prvi pogled. Eden takih primerov so tudi Bevče, kjer ojačitve zaenkrat niso mogoče (zaradi prej omenjenih razlogov), se pa situacije zelo dobro zavedamo in jo tudi skušamo čim prej rešiti.

- nepravilno umeščene bazne postaje v prostor, Ni vsaka lokacija primerna za postavitev bazne postaje, sploh pa ne za nadgradnjo z UMTS-om (tu ciljamo predvsem na visoko ležeče lokacije - pod to dejstvo spada razlog zakaj bazne postaje nad Vačami niso bile nadgrajene z UMTS).

- nepravilno skonfigurirano radijsko dostopovno omrežje. Odgovor na to dejstvo je delno obrazložen spodaj, delno pa z odgovoroma na prvo in drugo dejstvo.

Glede Vač...tehnik, ki nam je pomagal pri odgovorih, se tam veliko zadržuje, tako da je iz osebnih izkušenj povedal, da tam signal lovi s postaj RTV Litija Sitarjevec (nad Litijo) in Ostrež (med Litijo in Zagorjem) - tam še nikoli ni zaznal Žužemberka. Lahko nam pa javiš točno lokacijo kraja, kjer opažaš slab signal, pa preverimo, če oz. zakaj je pri tebi situacija res tako drugačna kot pri njemu.

Marsikdaj pa k slabšemu signalu pripomoreju tudi novi mobilni telefoni, ki imajo precej šibek radijski del...nikakor pa ne valimo vse krivde na to, samo izpostavljamo možne razloge za slabši signal.

Nazadnje urejeno:

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Dvomim, da so bile tam že hibridne... Antene so gor iste (na zunaj) že od 1999 za 2G...

Ponovno pa sprašujem v čem je vic: Pred nagradnjo je za oznako signala pisalo 3.5G, zdaj po nadgradnji pa samo 3G... 3.5G izpiše šele ob vzpostavitvi povezave. Prej je vedno pisalo 3.5G pa če je bila povezava vzpostavljena ali ne...

Načeloma je ta številka odvisna ali od tvojega mobilnega telefona ali od konfiguracije UMTS omrežja z naše strani. Razlika je med UMTS2100 in UMTS900, a s tvojega stališča ni važno, na čemu "kampiraš", temveč je važno, da imaš nastavljen maksimum pri vzpostavljeni podatkovni seji (medtem ko pa npr. ne brskaš po spletu, je aparat v stanju pripravljenosti, ne pa on full speed).

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa je s termami Dobrna, ki še vedno niso pokrite s signalom, pa čeprav je oddajnik čisto blizu (vendar na drugi strani hriba)?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odgovori so bolj pregledni, če citirajo vprašanje. Posebej če se je med njima nabralo drugih sporočil.

memberx

Pripravnik
8. feb 2009
118
0
16
Citat:
Uporabnik spanspan pravi:
kaj je sedaj - "do novembra bo cela štajerska pokrita z umts-om", gledam telefon in vidim samo 3 črtice edge, nahajam pa se v osrčju štajerske

jaz pa imam po novem poln 3g signal
wink-1.gif

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
prosil bi za pojasnilo - 7 km zračne linije severno od mb, je povsem enak signal kot prej, včeraj sem se peljal proti mb in komaj v kamnici je bil 3g, verjetno bo takšno stanje ostalo, ali je še kaj možnosti?

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj pa je s termami Dobrna, ki še vedno niso pokrite s signalom, pa čeprav je oddajnik čisto blizu (vendar na drugi strani hriba)?

Terme Dobrna so malo posebna lokacija, saj se med našo bazno in termami nahaja hrib, zato je tam pokritost z našim signalom res malo slabša. Tvoj komentar smo poslali tehnikom, situacije se zavedajo in že iščejo najprimernejšo rešitev.