Si.mobil gradi najsodobnejše mobilno omrežje

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Samo je še to DALEČ do njihove napovedi za omrežje : DL 21 MB/s in UL 5.76 MB/s . Naj se realno napiše od kolk do kolk , pa ne bo noben nič , pisal , rekel .

DL 21 mbps nima noben operater zaenkrat... Vsaj ne na omembe vrednem podrocju
smile-1.gif
... In za to hitrost potrebujes terminalno opremo, ki podpira HSPA+ ... iPhone 4 podpira do 5,7 mbps v downloadu... iPhone 4s pa do 14 mbps

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Ma sej ne zameriš, ampak se je samo ponujalo v komentar
wink-1.gif

Kljub temu lahko tudi sam potrdim zelo soliden prenos
podatkov v S! omrežju po celotni Ljubljani.

lp,mpix

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Bi se dalo kako uredit, da imajo uporabniki po defaultu IZKLJUČENO tajnico?
Imam med znanci kar nekaj novih naročnikov Si.mobila in je skrajno nadležno če je na nedosegljivem območju (roko na srce, nekaj opazne razlike je odkar niso več na M@) ali če se ne oglasi takoj, ker se potem vedno oglasi odzivnik, meni zaračuna minuto klica, sporočil pa itak nihče ne posluša... Oziroma bi morali bit klici, če se oglasi odzivnik, brezplačni.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kot si sam ugotovil, za tak klic plačaš, prav tako bo prejemnik tudi plačal (razen če ima paket z zastonj klic v SiMobilpvp omrežje in ni v tujini).

Torej je odgovor žal jasen.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Sedaj pa tudi jaz verjamem vsem, ki pravijo, da so nedosegljivi. Kadar sem povezan na 3G omrežje sem večkrat kljub odličnem signalu nedosegljiv. Ali pa ko hočem opraviti klic, mi napiše napaka v povezavi. Ko preklopim na 2G pa klic brez problema opravim, pa tudi nedosegljivosti ni. Simobil še bo treba gradit
grims-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kaj je Si.mobil za letos zaključil z nadgradnjo svojega omrežja ? Kako pa kaj kaže na optimalne nastavitve UMTS900 ? Kdaj so plani za drugo leto ? Kdaj se začne nova nadgradnja omrežja - ZAHODNI del Slovenije ? Pa lahko bi šlo v tej smeri UMTS900/2100 .Pa že tolikokrat prežvečeno , tudi LJ bi lahko dobili UMTS900 , ker v notranjosti stanovanja ali hiše preklaplja med 3G in gsm - jem . Sej vem da se trudite , ko bo omrežje tako kot treba , boste veliko pridobili na pohvalah in uporabnikih . HVALA .

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Sokol pravi:
Sedaj pa tudi jaz verjamem vsem, ki pravijo, da so nedosegljivi. Kadar sem povezan na 3G omrežje sem večkrat kljub odličnem signalu nedosegljiv. Ali pa ko hočem opraviti klic, mi napiše napaka v povezavi. Ko preklopim na 2G pa klic brez problema opravim, pa tudi nedosegljivosti ni. Simobil še bo treba gradit
grims-1.gif
To je klasika pri Simobilu v primeru, da poteka kak prenos podatkov (kar je v trenutni dobi povsem običajno), tudi recimo pošiljanje sms-a pomeni nedosegljivost v tistem trenutku. Pri ostalih operaterjih (trenutno sem na Mobitelu in Tušmobilu) nimam teh težav.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Kaj je Si.mobil za letos zaključil z nadgradnjo svojega omrežja ? Kako pa kaj kaže na optimalne nastavitve UMTS900 ? Kdaj so plani za drugo leto ? Kdaj se začne nova nadgradnja omrežja - ZAHODNI del Slovenije ? Pa lahko bi šlo v tej smeri UMTS900/2100 .Pa že tolikokrat prežvečeno , tudi LJ bi lahko dobili UMTS900 , ker v notranjosti stanovanja ali hiše preklaplja med 3G in gsm - jem . Sej vem da se trudite , ko bo omrežje tako kot treba , boste veliko pridobili na pohvalah in uporabnikih . HVALA .
Ne. / Se dela. / So in bodo. / Ni točno znano, spomladi.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem tudi mogu vrečt na 2G, ker zadnja dva dni nevem če nisem dobil najmanj 5 SMS-ov o nedosegljivost... Ne vem kak šment je zdaj to. Menda ni nova bazna postaja že v okvari ?
shocked-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
do konec meseca bojo delal še "optimizacijo" tko da je vrjetno to povezano z nedosegljivostjo na 3G...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Opažam (od začetka meseca) da se moja japka stalno pritožuje, da je izgubila omrežje... Potem sledi preklop na 2G, pa obvestilo pa nazaj na 3G in tako žmigavec...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Moja japka se sredi Ljubljane v ugodnih razmerah dobrega 3G signala med pogovorom
redno preklaplja na 2G že vsaj tri ali štiri mesece. Morda ne bi opazil, če ne bi telefona
odlagal blizu zvočnikov in redno poslušal motnje še nekaj časa po koncu pogovora.
Htc-jeva androidna mašina nima te navade oziroma je nisem opazil.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Sedaj me ne rabi nihče napadati, ampak: Mogoče je delno kriviti tudi Japko?
Sam namreč opažam, da mi signal lovi slabše kot BB Bold ali Samsung Galaxy R.

In ja, tudi z bumperjem in v desni roki
smile-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Težko rečem, da bi lovil slabše. Na 2G omrežju v drugi kleti deluje natančno do
enake točke, kot 9700. Mislim pa, da japka prej ugotovi šibkejši 3G signal in raje
preklaplja na 2G. S to navado najbrž tudi varčuje energijo, sploh, če to počne med
pogovorom.
Za 3G signal so Nokie... XM5800 je bila zakon, je prenašala podatke po 3G tudi
tam, kjer drugi aparati niso našli 3G omrežja.

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Ne. / Se dela. / So in bodo. / Ni točno znano, spomladi.

Za letos so se nadgradnje zaključile, izvaja se samo še optimizacija omrežja. Kaj/kje/kdaj se bo nadgrajevalo naslednje leto, bomo pravočasno javili in uporabnike o morebitnih motnjah tudi obveščali.
V večjih mestih trenutno zaradi prenaseljenosti še ne bomo uvajali UMTS900. Dejstvo je, da zaradi določenih omejitev UMTS900/UMTS2100 ne moremo vključevati na isti lokaciji, UMTS 2100 pa ne moremo kar tako odstraniti in namesto njega vključiti UMTS900, ker trenutno 80% uporabniških terminalov ne podpira UMTS900.

Res je, trudimo se, a nekatere stvari vzamejo malo več časa za uresničitev. Verjemi, vse, kar omenjaš, imamo v mislih.
zmaga.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Kdaj se pa predvideva dokončen zaključek vseh optimizacij ? Sem bil prisiljen dat na 2G iz 3G, ker sem bil prepogosto nedosegljiv pri polnem signalu...