Si.mobil gradi najsodobnejše mobilno omrežje

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
novembra je simobil obljubil veliko izboljšanje signala v okolici mb do konca leta, sedaj pa je 5 dni do konca leta in seveda nobenih sprememb, celo v obrobnih delih mb ni 3g signala

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Ravno zaradi teh problemov z nedosegljivostjo kolegov ki so pri Simobilu se nisem odločil za prestop k Simobilu.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
690
65
28
Ljubljana
Jaz osebno pa imam dobro izkusno z nadgradno omrezja...

Pred posodobitvijo sem celo spraseval ce se bo signal v nasi vasi Peč pri Grosuplu kej popravil, ker sem imel samo GPRS (imeli tudi vsi ostali operaterji z tardecimi na celu) in so mi celo rekli da kej vec kot EDGE ne bo, sedaj pa imam tri crtice HSDPA (speedtest pokaze 1,6Mbps download in 1,5 upload) tko da od mene samo pohvale,kar se pa nedoseglivosti tice pa sem imel do sedaj v 6 leti samo parkrat problem...

TgT

Pripravnik
1. okt 2007
30
0
6
Slov.Konjice
A se kaj dogaja z omrežjem? Zadnji teden imam nonstop samo črtico ali dve, pred tem pa vedno vse črtice, v hiši občasno celo izgubim signal?! Lokacija - Konjice

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Da tako je . Sem od Smelta oddaljen cca 200 metrov zračne pa prekljaplja med 3G in 2G .Od nokie do blackberry do androida .Samo UMTS900 jih malo reši v mestih saj za LJ .

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Da tako je . Sem od Smelta oddaljen cca 200 metrov zračne pa prekljaplja med 3G in 2G .Od nokie do blackberry do androida .Samo UMTS900 jih malo reši v mestih saj za LJ .

Tudi meni v zadnjem času opazno občasno prekinja pogovore, okolica Smelta, Litostroja, Brda, TR3... tudi hitrosti prenosa nihajo oziroma so manjše. Signal 2.5G je pa sedaj v nekaterih kleteh, kjer ga prej ni bilo. Prekinitev pogovora je brez glasovnega obvestila o prekinitvi. Prav tako pri uporabi različnih aparatov...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
KSZ.

Dobil sem podatek, da so težave tudi v Črni na Koroškem. Med pogovorom kar naprej izpada signal in posledično se prekinja zveza. Tudi ko jaz govorim s tisto osebo naju kar naprej prekine... Oba sva na simobilu.

Edit: Pravkar sem govoril z osebo. V 2 minutah je zvezo 3x prekinilo !!! Ob prekinitvi pri njemu izpiše NAPAKA V POVEZAVI.

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
KSZ.

Dobil sem podatek, da so težave tudi v Črni na Koroškem. Med pogovorom kar naprej izpada signal in posledično se prekinja zveza. Tudi ko jaz govorim s tisto osebo naju kar naprej prekine... Oba sva na simobilu.

Edit: Pravkar sem govoril z osebo. V 2 minutah je zvezo 3x prekinilo !!! Ob prekinitvi pri njemu izpiše NAPAKA V POVEZAVI.

Po naših podatkih tam ni nobenih motenj. Super bi bilo, če nam javiš/ta svojo lokacijo, da preverimo kaj bi lahko bil razlog. In kateri telefon uporabljata.

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:

Tudi meni v zadnjem času opazno občasno prekinja pogovore, okolica Smelta, Litostroja, Brda, TR3... tudi hitrosti prenosa nihajo oziroma so manjše. Signal 2.5G je pa sedaj v nekaterih kleteh, kjer ga prej ni bilo. Prekinitev pogovora je brez glasovnega obvestila o prekinitvi. Prav tako pri uporabi različnih aparatov...

Kako dolgo pa traja ta "v zadnjem času"?

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik TgT pravi:
A se kaj dogaja z omrežjem? Zadnji teden imam nonstop samo črtico ali dve, pred tem pa vedno vse črtice, v hiši občasno celo izgubim signal?! Lokacija - Konjice

Imaš še vedno težave?

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
@S!:
Tezave sem opazil v drugi polovici januarja, ko sem imel nekaj več klicev, kot običajno. V temu mesecu nisem opazil težav. Edino hitrost prenosa redko preseže 2 Mb DL, kjer je včasih delovala z občutno višjimi hitrostmi. Ali ste res omejili največjo hitrost prenosa, kot je bilo to že nekje omenjeno, ali se je le povečalo število uporabnikov?
Sicer sem pa povsem zadovljen uporabnik, sploh po nadgradnjah baznih postaj. Ker sem uspel prepričati v uporabo vaših storitev še nekaj pogostih sogovornikov, bom imel kmalu bolj verodostojno mnenje o delovanju omrežja.

lp
Mpix

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Hvala za odziv . Od približno septembra 2011 dalje .Smer od Smelta proti Orionu . Ali ima lahko kaj vmes , antena od mobitela ki je na poštni poslovalnici gor , je pa umts2100 .Hvala .Je pa ta del na vašem zemljevidu pokritosti svetlo zelen ostalo pa temno zelen po umts pokritosti .Imam tudi tušmobil free40 naročniški ,TM ima tudi anteno gor na smeltu pa vedno zabija signal prez preklapljanja včasih je H včasih H+ , pa nima veze kje se nahajam po stanovanju ali zunaj stavbe okolica Smelta

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
KSZ.

Tudi Podvelka je ista žalost kot je bila...
confused-1.gif

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
@S!:
Tezave sem opazil v drugi polovici januarja, ko sem imel nekaj več klicev, kot običajno. V temu mesecu nisem opazil težav. Edino hitrost prenosa redko preseže 2 Mb DL, kjer je včasih delovala z občutno višjimi hitrostmi. Ali ste res omejili največjo hitrost prenosa, kot je bilo to že nekje omenjeno, ali se je le povečalo število uporabnikov?
Sicer sem pa povsem zadovljen uporabnik, sploh po nadgradnjah baznih postaj. Ker sem uspel prepričati v uporabo vaših storitev še nekaj pogostih sogovornikov, bom imel kmalu bolj verodostojno mnenje o delovanju omrežja.

lp
Mpix

Nikakor ne omejujemo hitrosti. Je pa dejstvo, da se število uporabnikov pametnih telefonov povečuje z izjemno hitrostjo, kar se pozna pri obremenjenosti baznih postaj. Seveda pa že razmišljamo o prihodnjih rešitvah, a te stvari ne gredo tako hitro.
Na pa veseli, da si zadovoljen uporabnik, za to se bomo trudili še naprej!
zmaga.gif

Si.mobil

uradni profil
9. avg 2011
35
0
6
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Hvala za odziv . Od približno septembra 2011 dalje .Smer od Smelta proti Orionu . Ali ima lahko kaj vmes , antena od mobitela ki je na poštni poslovalnici gor , je pa umts2100 .Hvala .Je pa ta del na vašem zemljevidu pokritosti svetlo zelen ostalo pa temno zelen po umts pokritosti .Imam tudi tušmobil free40 naročniški ,TM ima tudi anteno gor na smeltu pa vedno zabija signal prez preklapljanja včasih je H včasih H+ , pa nima veze kje se nahajam po stanovanju ali zunaj stavbe okolica Smelta

Obstaja možnost, da se nahajaš na stičišču več baznih postaj in zato prihaja do motenj (ker se "tepejo" med sabo). Se pravi motnje opažaš samo na tej lokaciji ali tudi drugje?

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Od Smelta pa do Oriona skoz od septembra , drugje je vredu v mojem primeru.Na pošti je ena antena od mobitela umts2100 pa na AMZS je ena antena tudi od mobitela . Naslednja od Si.mobila je na poslovni Merkatorja in pa pri stadion Olimpije .

Nazadnje urejeno: