Si.mobil gradi najsodobnejše mobilno omrežje

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
@DreamDesign: Prosim ne bluzi preveč v oblakih.... ker imam občutek, da nisi iz tehnične stroke.

Sej smo že pred časom mel podobne debate, pa od takrat ni še nič napredoval.
Še vedno iste neumnosti klati!

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Kako ste kaj sedaj zadovoljni uporabniki po tej nadgradnji omrežja do sedaj ?

Kot sem gledal na mojem področju je zdaj 3G celo po nekaterih vukojebinah...

Ajax

Zelenc'
23. jul 2007
14
0
1
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Kako ste kaj sedaj zadovoljni uporabniki po tej nadgradnji omrežja do sedaj ?

Nezadovoljen!

Najsodobnejše(?), najkvalitetnejše???!
Dejstva:
-premalo baznih postaj,
-nepravilno umeščene bazne postaje v prostor,
-nepravilno skonfigurirano radijsko dostopovno omrežje.

Dejstvo, da se moj telefon povezuje na 30 km oddaljeno postajo, medtem ko jih ima v okolici "malo morje", govori v prid zgoraj navedenim trditvam.
Primer 1: Bevče (vas pri Velenju, ~535 mnv), telefon se poveže na bazno postajo Kalobje (vas nad Šentjurjem, ~623 mnv)!!?? Zračna razdalja: 28,4 km
Primer 2: Vače (kraj nad Litijo, ~515 mnv), telefon se poveže na bazno postajo, ki se nahaja na RTV stolpu nad Žuženberkom (~593 mnv)!!?? Zračna razdalja: 38,7 km!!!
Ko se telefon poveže na tako oddaljeno postajo signal sicer imam (zelo slab), nisem pa dosegljiv. Isti trenutek dobim sporočilo o zgrešenem klicu. Zakaj?
Bazna postaja oddaja z nekajkrat večjo močjo kot je maksimalna oddajna moč mobilnega telefona. Bazna postaja ga zato brez problema doseže, mu signalizira klic, mobilni telefon pa bazne postaje s svojimi 2W moči enostavno ne doseže! Rezultat: "Številka trenutno ni dosegljiva"!

Pohvalno je, da gradite energetsko varčno omrežje, a kaj to pomaga meni, če mi zaradi nenehnega preklapljanja in povezovanja na 30 km oddaljene bazne postaje scuza baterijo. Če se sprehodim iz kuhinje v dnevno, telefon zamenja tri! (3) bazne postaje. Da o sevanju ne govorim.

Marsikje je zdaj namesto signala EDGE signal UMTS. Razen na Vačah. Ni mi jasno zakaj niste nadgradili baznih postaj nad Litijo, ki pokrivajo tudi Vače.
Nasploh je jakost signala na prostem, izven mest, zelo slaba (-90dBm). V stavbah pa pade na -100dBm oz. še manj. Tisti zemljevid pokritosti, ki ga imate na spletnih straneh, je pa itak čisto zavajanje!

Pa lep pozdrav!

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kako veš na katero bazno postajo se telefon poveže?

Simobil prikazuje lokacijsko informacijo. Vklopiš v nastavitvah telefona.

Edit: Meni je pa od nadgradnje naprej začelo to delat, kar so prej drugi opisovali, da sem kljub polnemu signalu nedosegljiv...

Nazadnje urejeno:

Ajax

Zelenc'
23. jul 2007
14
0
1
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kako veš na katero bazno postajo se telefon poveže?

Ob priklopu si telefon in bazna postaja izmenjata določene informacije, med drugim tudi Cell ID in LAC. Te informacije potem lahko vidiš na več načinov. Na Galaxy S imam programček GSM signal monitoring, določene info pa lahko vidim tudi preko servisnega menija (*#0011#). Kje se bazna nahaja pa lahko preverim preko apek-a oz. preko aplikacije na spletni dreamdesign.si.

Je pa stara nokia 6600 za meritve na gsm omrežju zakon. Tam pa lahko vidim npr. tudi time slot ki ga zasedem ob vzpostavitvi zveze ali pa kako daleč stran od bazne postaje se nahajam
smile-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Zakaj noben od Si.mobilovcev ne odgovarja v tej temi ?

poglej,.. nekateri imamo tudi še druge obveznosti, poleg prostovoljnega spremljanja foruma in pomoči uporabnikom,..
Če so vprašanja na temo akcij, naročniških razmerij, prepaida lahko pomagam, za ostalo pa se obrnite h komu, ki je bolj kompetenten za te odgovore,..
vprašanja tipa zakaj niste nadgradili te in te bazne postaje nima veze,.. taka je bila pač odločitev in ko pride na vrsto bo nadgrajena,..

l.p. b

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ti si itak že pohvaljen z vseh stvari , Me zanima , zakaj po nadgradnji še vedno omrežje neodzivno ali pa slabše od prejšnega ?

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:

poglej,.. nekateri imamo tudi še druge obveznosti, poleg prostovoljnega spremljanja foruma in pomoči uporabnikom,..

Borovnica, poglej, kdo je odprl to temo. Če se je nekdo že javil, da bo SiMobilov uradnik, naj vsake toliko pokaže vsaj kanček zanimanja, ne pa, da je napisal 9 (DEVET) postov.
Nikakor to ni letelo nate, verjemi. Lahko pa samoiniciativno tistega, ki je napisal 9 (DEVET) postov, kje na hodniku pošlješ u vražju m... in mu poveš, da se tak odnos ne spodobi.