SCT - ad acta

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Lahko si naredi alter, kdo pa ve kdo je on ?
Ja, in potem so sodstvo in odvetniki mrzli in popolnoma nemočni proti vrhunski tehnologiji skrivanja prek alterjev.
hysterical-1.gif

Je 100x bolje, da ti franci na piru v bifeju vse našteje, bo bolje za njega.

ne, tudi to ni dobro. zakaj? pomagalo ne bo, vsi te gledajo grdo itd.

ni tega pol elta, ko je bil članek na to temo tudi tukaj..in..je kdo ukrepal..je kdo od mnozice, ki ve, je videla kaj naredil. je kdo zaspecal soseda..

ne..slovneci gledajo svoj prag in obrekujejo v prazno. jajc za kaj resnega pa ni.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.367
7.099
113
pri taščici
Doctorz;
Ti pa zapises in pod svojim nicko iz domacega naslonjaca objavis.
In kaj se bo potem zgodilo?
Malo poglej v murgle k Dimicevi. Sem skoraj preprican da ni veliko zneska od tistih 300+ krede dobilo dobaviteljev in izvajalcev. Dobili so najbrz na drugem drzavnem projektu na nacin kot ga je softi opisal.(vecje priznane kolicine, slabsi materiali, dodatni aneksi za dela ki so sicer bila v osnovni pogodbi....).
So tudi meni nekoc nadzorni pod prste gledal in vem kaksne prijemi so prijeli da je malo manj gledal.(je spraseval za ugodnega malarja, keramicarja.... Seveda je bil tisti na gradbiscu cenejsi tudi od kitajca. Samo kljuc od flata smo morali dobiti, zelje, ostalo je bila nasa skrb. In najbrz zelo podobno je bilo pri Dimic.
Seveda je to laufalo na drzavnih objektih, oziroma objektih kjer so bile vecje firme pretezno v drzavni lasti. Pri privat investitorju sem velikokrat jebal jeza.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejmo pogledat kako se to dela..konkretno bomo prskočili

delajo delavci..in se dela..in se ve da se dela..in to je javno..in potem pride afera...in..

jaz kot naročnik nisem bil zadovoljen z delom, zato sem ugovarjal obračunu in zapisniku
ti kot direktor firme si pa moje ugovore vzel za..verodostojne, s težo..in mi pač nisi izdal računa.

in tko zadeva pade na sodiscu preden reces keks. ampak..ne bi pa apdlo negsospodarno ravnanje..ker ti kot direktor nisi vzel vsaj 100e kazni vodji gradbisca..sam to pa nima nben za terjat, tozit..in ce bi bil kdo..ja nista se se usedla in dogovorila za sankcije..ga bos odpustil ne bo vec vosja..bo dobil nogo, pa novo delo..visji vodja.

da je azdeva se bolj smesna.
lastnik gradbene firme je svoji firmi anrocil grandjo hise za lastne potrebe. fizicna oseba je bila anrocnik del pri firmi aktere je ta fizicna oseba lastnik. na koncu se pritozi na kvaliteto dela in sams ebi ne izda racuna..oskoduje firmo..je pac svojo..ampak..pridejo nazaj ddv..pa se kaka zadeva.

in tos edaj jaz tuhtam
parcela, stroji so, 5 bosancev ali civsatov, delaj, zavrnem palcilo, une nazenem, ni penzije, ni prispevkov..ni nic..pozidajo v 3 mesecih..se prej..stanejo me..5*700*3mes=10k..pa še to sem predolg čas apa preveč ljudi računal.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kaj ste vsi tako usrani, ni čudno da je slovenija v takem stanju kot je. Zakaj pa nebi napisal? Kdo mu pa lahko kaj dokaže, če bi že res hotel?

WTF ?!?!

In da Hanzi, jaz tudi napišem ali povem če mi kaj ne paše
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj dokaze.

če bo ansal sosedova ančka je gradila zastno

bo sosedova ančka to dokazala..da je napisal anmreč

on pa ne bo nikol, d aje gradila zastonj

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.798
2
38
50
LJ
Saj to je bilo za pričakovati. So že v osnovni računici udarili mimo. Tudi človek iz CPM, ki je delal ponudbo, je letel že naslednji dan, ko je DARS ponudbo sprejel. Verjetno so že v osnovi računali, da podizvajalcev ne bodo poplačali.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.367
7.099
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Saj to je bilo za pričakovati. So že v osnovni računici udarili mimo. Tudi človek iz CPM, ki je delal ponudbo, je letel že naslednji dan, ko je DARS ponudbo sprejel. Verjetno so že v osnovi računali, da podizvajalcev ne bodo poplačali.
pa saj tako ni samo cpm delal
ponudbe pa najbrž ni samo en delal, čeprav je bil samo en podpisan pod njo in je na koncu izpadel kot "krivec" ki pa je delal po navodilih nadrejenih- kot jaz

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.367
7.099
113
pri taščici
softii: 7200 nas je letos ostalo brez služb. povsod so gnila jaca, tudi v sct seveda.
Sem imel sošolca, sodelavca ki je do malice naredil več kot "bosanci" skupaj z nadurami.
ker ga "niso" mogli plačat dovolj dobro je šel "po svoje"
in najbrž ni edini ki je tako naredil.
Če se boš zmenil za plačilo po urah , potem si ga lahko "najebal" ... pri kvaliteti jih boš že držal

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ta posel je bil prevzet na prošnjo Darsa.... dodatna plačila so bila napovedana in pogojevana, da to sploh prevzamejo. Sicer pa se DARS obnaša koruptivno in DDC pa slabo pripravlja projekte

praksa od SCT-ja..... Roko roko umije....
Z Šentviškim predorom so večne težave in padli protipožarni omet je plunk v morje.... Da o kakšnih vnovčenih bančnih garancijah lahko le sanjamo......

pa gre za eden dražjih gradnj v EU po kilometru....

In Zidar hoče ponovno pridobivat posle... to je možno le pri nas...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
SCT je večinoma delal tudi po projektu slabo.....

DDC in DARS pa sploh nebi smela poslovati z njim. Vseskozi sta vedela, da dela v večini z podizvajalci preko hčerinskih družb in da ti ne dobivajo plačil in posledično slabo delajo........

To kar danes DARS pravi, da ni kriv za neplačila ni res..... dobro so vedeli in da lopov Zidar dela preko hčerinskih družb le z namenom tega, da ustreza vnaprej dogovorjenim razpisnim pogojem, da more imeti družba katera se prijavlja na razpis plačane vse obveznosti do prvega kolena podizvajalcev..

IN ŠE DANES NISO TO SPREMENILI.... To prakso je Zidar izvajal povsod po Balkanu, le v Črni Gori mu je spodletelo, ko so podizvajalci z orožjem stražili sct-jeve stroje, da so bili plačani...

Protesti podizvajalcev so pa upravičeni in država je za tako početje soodgovorna, celo več Zidarju kljub morju neplačil in odvajanja DDV-ja ter očitnih nepravilnosti, še vedno omogočajo, da deluje kot pravna oseba...

Zidar je navadn kriminalc dolžen je vspovsod, dobaviteljem, podizvajalcem, lastnim delavcem ni odvajal DDV-ja.....
Tak človek dobi doživljensko v neki pravni državi in mu poberejo vse kar se je nekoč pisalo na Zidar...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mojster..zdej pa še enkrat preberi

zidar je delal zase..za svoj žep..delal je kapitalistično..in zase

kaj pa ddc ekipa, dars ekipa..delajo za 'državo'

povedano drugače. če privatnik oškoduje državo..razumem
če državni uslužbenec..ne razumem

zidarja odrežeš in nej se j..JU pa kaj..bo kazensko odgovarjala. bo kdo kdaj kaj plačal..pa čeprav je črno na belem koliko $$$ se je okoristil samo na enem projektu. in te pičke delajo še danes. ljubo je pač zamenjal položaj mal.

oz spet. privat klinika ti lahko naredi slabso uslugo, da zasluzi jurja več na posegu
drzavna si tega ne sme privoscit

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Naj te popravim, zidar ni delal kapitalistično, ampak mafijsko.......
kapitalist plača, stiska do konca ampak plača... ne da ne plača....

Glede DDC-ja in DARSA se pa strinjam oni... Ni pa vmešanan samo DDC in DARS, tudi DURS in DRSC...

Vsi ti organi so to omogočili..... in ja še danes sedijo na dobro plačanih stolčkih, vendar rabijo še ekstra stimulacijo. Zaradi zgodovine Šantova Pepa z priimkom Zidar še kar kruli na prostosti...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
e..bistvo..

mafijsko, kapitalisticno, debilisticno..pretakal je miljone v svoje žepe..in dal delo 3k svojim delavcem

državna golazen pa ni imeli bajne koristi..po 10, 100k, ampak jih je bilo stotine..pa sluzbe niso dal nobenmu..

in zidar je vzemal drzavi..dajal sebi..in se sam palceval

drzavni so placani od drzave, ki so ji jemali mnogo prevec.

pa ves kako se branijo. vpogledi v racune, dokumente, ki so jacne narave so nemogoci. ko le dosezes, se zgovorijo, d ajih ni..ke rposle ni zakljucen..ni fakturirano..placnao je pa avansno.

in potem smo tam..ko direktor gradbene firme dela sebi hiso. vse dela z denarjem od firme, davki se odbijajo, prispevki ne palcuejo..to 50% off. in ko pride cas prevzema palca 10%..al pa nic..ker dela niso kvalitetno opravljena. ampak vseli pa se.
hisa za 100kl, ga je stala 100k firminega denarja..kar bi bilo 200k lastnega. 100k popusi drzava.

in..potem je dimiceva..k tud zivi v bajti, ki je ni placala vegradu..ke erni bilo kvalitetno..baje

kaj bi jim delal..verjetno ves..sva ze imela debate...bi jim pa delal z veseljem..