SCT - ad acta

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik franci pravi:
Tudi moraš razumet, da je SCT vedno za mešanje asfalta dobival drugorazredni bitumen, ker je edini uvoznik za SLO pač nesposoben (Petrol). Zato asfalt tudi prej propade.

Hopla, postoj, ne na pamet...

Ker sem nekaj let nazaj sam osebno postavljal testerje asfalta in tudi izvajla klaibracije, ti lahko povem, da so vzorci, ki so mi jih takrat tiščali noter, bili kar lepo NAD zahtevanimi standardi. Pa ne govorimo o vzorcih, katerih poreklo je nezanano, ampak o vzorcih, ki s(m)o jih vzeli iz tovornjaka, namenjenega na cesto. Priznam pa, da med njimi ni bilo SCT-jevih. Torej v Sloveniji se DA dobit zelo kvaliteten asfalt, ki ustreza najvišjim normam.
Razlog, zakaj je nekje zanič asfalt, raje poišči drugje...

I

Izbrisan uporabnik 474

Priznam, da ne poznam postopkov, ampak po moje - naročnik naroči recepturo asfalta, "mešalec" mu jo more zmešat in predložit testni izpis.

1.) Ali naročnik nalašč naroči slabši asfalt?
2.) Ali naročnik naroči dober asfalt, dobi slabi, "mešalec" priredi rezultate?
3.) NAročnik in "mešalec" se zmenita o asfaltu, naročnik malo podmaže mešalca, da mu da ta izvide boljšega asfalta. Plačajo dragega, dobijo poceni, razliko pa v žep...

Ti si asfalter, ti meni povej, kakšna je praksa.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vse je kontrolirano..le vprašanje je kdo.

naročnik in mešalec..pol pol profita
naročnik in nadzornik
mešalec in nadzornik
mešalec naročnik nadzornik

recimo..dela se..neki med blagovico in trojanami. izračuna se volumen betona...maherji to delajo na par% natančno..mamo tudi sw za te zadeve. betonira se zvezno, brez vmesnega strjevanja..to pomeni..3000, 5000..mnogo tisoč kubikov v šusu..hruške stojijo ena za drugo in stresajo, nove so skoz na poti..

nekdo tebi ljub v blizini gradi bajto..pripravi vs epotrebno, ti prbijes par mesalcev se cez..betonaza se zakljuci..mesalci viska se preusmerijo.. al pa se preumserijo ze v samem šprocesu..nben ne opazi da manjka na cilju..nben en steje na obeh koncih..in na tak ancin, ko vidis, d azamnjuje, narocis se..zapres projekt in prijatelje..

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Zidar je zato da je podjetje pripeljal v propad imel lansko placo samo slab milioncek €.
Najvecje refernce SCT pa so zamenjave diskov pri pridobivanju poslov ( vse mine mirno in SCT se naprej ropa drzavo...)
Izredno lepa referencaje tudi mafijsko dogovarjanje o gradnji mega letaliskega stolpa na Brniku.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
poldo..cenim tvoj prispevek forumu

ampak..povsod so dogovori..ne vem kje jih ti ne vidis
in sct je delal posle, ki jih drugi ne bi nikoli.. drugi sloveski..d ane bo pomote

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
ksz...

nisem vsega bral...

Kaj pomeni sesutje SCT-ja za cene stanovanj? Ali se bi mogla tudi NLB, da bi prišlo do kakega vpliva?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.567
113
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Zidar je zato da je podjetje pripeljal v propad imel lansko placo samo slab milioncek €.
In kam je dal ves ta denar?
confused-1.gif

Zadnjih 30 let je bolj ali manj neprekinjeno delal, na dopuste ni hodil, ...

Poglej tudi z druge strani: plačati je moral ogromno davka, tako da imajo študentje, upokojenci, brezposelni ... korist od njegove visoke plače.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.472
7.619
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Zidar je zato da je podjetje pripeljal v propad imel lansko placo samo slab milioncek .
In kam je dal ves ta denar?
confused-1.gif

Zadnjih 30 let je bolj ali manj neprekinjeno delal, na dopuste ni hodil, ...

Poglej tudi z druge strani: plačati je moral ogromno davka, tako da imajo študentje, upokojenci, brezposelni ... korist od njegove visoke plače.

Kam ga je dal? Tip ima doma kisikovo sobo kjer diha cisti kisik. Itd. Lej s clovekom sem bil veckrat na vecerjah, bil zraven pri zanimivih (povsem cloveskih, nic mafijskega ali poslovnega) pogovorih. In clovek zna uzivat. Ne nasedat na floskule o 80 urnem delovnem tednu itd. Ce si lastnik take firme itak delas skoz. Ampak tudi uzivas skoz.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.804
278
83
Največja slovenska vas
Citat:
Tudi plače so bile v SCT zelo različne. Okoli sto ljudi je imelo individualne pogodbe in prejemalo plačo v višini 15.000 evrov bruto na mesec, pri čemer ti sedaj zahtevajo enormne zneske kot prednostne terjatve. Teh je iz naslova individualnih pogodb za več milijonov evrov.

Vir: Bivša prisilna upraviteljica SCT Marija Magdalena Šantl

Še prepozn so razhajkal bando lopovsko, kakšni krediti, kakšna pomoč... Zaplenit odgovornim še tisto kar imajo, ter razdeliti med delavce in njihove družine.

Brigajo te reference, če je podjetje nesposobno poslovati in plačevati VSE zaposlene, ne le 100 "zaslužnih". Ob takih slučajih mi nehote misli zbežijo proti Golemu otoku, razbijanju kamna, suhemu kruhu in vodi....

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.371
91
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
obvoznica..bs - jarse je bila spuscena v promet kljub neustreznemu asfaltu..slabi izvedbi..ampak..je to kriv sct?
Ne, privi so politiki, ker je bilo treba rezat trakove pred volitvami, pa četdi na račun kvalitete.

Toliko o iskanju krivca...... Kdo pa voli politika?
grin1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik franci pravi:
No, danes je dejansko SCT šel v stečaj, bi pa nekaj napisal o delu, ki sem ga opravljal preko pogodbenega podjetja, ki je bilo podizvajalec SCT. Verjetno imate mnogi tu glede SCT žalostilen besednjak. Temu lahko pritrdim, hkrati pa ga delno zanikam. Namreč SCT nikoli v 'tej naši' nebi mogel obstajati, če nebi gradili za politike, klerike,... Že samo dejstvo, da se je DDC preimenoval v DRI nekaj pove. Prav tako ni res, da je gradbeni lobi od AC programa dobil 2 milijardi € extra. Tu zadaj je politika, njeni podmladki, župani & U name it in jasno lobiji vseh vrst. Nabasal sem na vse, nikoli pa nisem delal v njihovo korist. Sem tudi zavračal beton, vendar smo ga sporazumno poslali h kakšnemu lokalcu, ki mu je bilo za kvaliteto vseeno. Nikoli ga pa (betona) nisem zavrnil za gradnjo nekega 'nadzornega', čeprav je bilo mnogo pritiskov name.

Dokler bodo ti 'evergreen' politiki pri nas na čelu, bomo mi luzerji. Enostavno se jim 'hebe' za nas, gledajo le na lastne oz koristi za sorodnike. In tu so vsi SD, LDS, Zares,SDS, SLS...

Sicer pa, na cesto bo 'letelo' 760 SCT-jevcev, posredno pa še kakih 10k ljudi. SCT dokapitalizirat je za banke 'mission impossible', bo pa potrebno vsem tem ljudem dati socialo + banke dokapitalizirati (+nagraditi njihove šefe). Upam, da ste pripravljeni.

BTW: tudi jaz bom na zavodu čez cca 3 tedne.

PS: Za časa največjega gospodarskega booma, je moja plača stagnirala, kljub JJ-evim trditvam, da se standard dviga (v bistvu so bile plače praktično fix-ne, dvigovale so se pa cene). Ampak ta bumbar je to govoril le za svoje, nikoli za delavce, kot sem jaz in mnogi drugi.

Kar se SCT-ja tiče, pa sedaj izlijte srž.

Glede na to, da si bil malo bolj pri koritu in da si itak dobil odpoved bi lahko napisal komu in kje ste zgradili zastonj hiše, vikende........
cheer.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Da ga potem še kdo toži zaradi klevetanja? In to takšen, ki je pri vseh teh zgodbah verjetno našparal še za kakega dobrega odvetnika? Yeah, right.
ne-ne-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Lahko si naredi alter, kdo pa ve kdo je on ?

Sicer mi je pa žal za izgubo službe. Konec koncev je zaradi kradenja sam izgubil službo, tako da res nebi bilo slabo če bi naredil en spisek
smile-1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.567
113
Avtomontaža, Industrija usnja Vrhnika, Litostroj, LTH, MIP, MURA, Mehano, Prevent, Rog, Steklarska Nova, TAM, Tomos, Vegrad, ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Lahko si naredi alter, kdo pa ve kdo je on ?
Ja, in potem so sodstvo in odvetniki mrzli in popolnoma nemočni proti vrhunski tehnologiji skrivanja prek alterjev.
hysterical-1.gif

Je 100x bolje, da ti franci na piru v bifeju vse našteje, bo bolje za njega.