Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Motiš me ti pa tvoji narekovaji, pa misel, da je od 80€ pa do 140€ na koncert upravičena cena za avtorske pravice, pa moti me tvoje zagovarjanje SAZASA, pravtako me moti, da se ti ne da ubit v bučo, da SAZAS škoduje ravno tistim, katere naj bi ščitil, da krade denar, da je monopolist, da je California po točkah vredna toliko kot najboljši JAZZ glasbeniki na svetu, moti me, da SAZAS sploh obstaja in, da lse še najdejo kje pacienti, ki ga zagovarjajo, moti me da me prepričuješ, da bo ena metallica vidla denar, ki ga bo sazas vzel enemu kmetu z gostilno veliko 2x2 metra, ker se je njegov sovaščan naučil nothing else matters in ga je zaigral pred publiko...pa še kaj me moti...
Zdaj pa pričakujem enega tistga tvojega debilnega smeškota, ki se rola po tleh, gospod Matjaž Zupan aka MZ Hektor...Če pa nisi to, si pa SAZASov špijun, že to dosti pove o tej golazni smrdljivi.
Morda pa ti vseeno malo preveč pričakuješ. Sicer nimam nič proti temu, če poveš, kaj te pri nekomu moti, bi pa normalno pričakoval, da si dovzeten tudi za kakšno drugo mnenje. Če nisi opazil, so bile moje replike v podobnem ali bolj normalnem tonu od tvojega pisanja, pa si me kljub temu napadal z neko wannabe avtoritativnostjo, zahteval nižanje tona pisanja in podobno.
Narekovaji, ki jih uporabljam, so zato, ker gre v glavnem za citate. Kaj so citati in kaj je njihov namen, ti je menda jasno. Ne vem, v čem je problem, če nekoga citiram - s tem pač med drugim pokažem, da gre za izjavo ali stališče nekoga drugega.
Glede tarife za koncerte, ki naj bi po tvojem mnenju znašale neprimernih 80 - 140 €, pa pač povej, koliko bi morale znašati, da bi bile primerne in to ustrezno argumentiraj. Za zgled izpostavljaš delovanje SAZASu podobnih organizacij v tujini. Torej, kot sem že spraševal, napiši, kakšne so tarife v tujini. Če tega ne veš, potem ne razumem, kako lahko zatrjuješ, da tuje organizacije poslujejo toliko bolj "kul".
Če SAZAS "krade denar", potem napiši, kako ga krade, ker to tudi mene zanima.
Da je zakonsko monopolist moti tudi mene, kar sem že zdavnaj izrazil tudi v neki drugi temi. Res ne vem, od kje zdaj tebi, da ga zagovarjam.
Kaj si mislil s tistim, da je California točkovana toliko kot najboljši JAZZ glasbeniki na svetu pa tudi ne vem. Menda tuji glasbeniki ne dobijo od SAZAS ničesar (tako tudi ti zatrjuješ), kar po logiki pomeni, da so točkovani z ničlo. Kje potem pridobi California? Razen seveda, če si mislil, da so najboljši JAZZ glasbeniki na svetu slovenski glasbeniki?
Pa še v zvezi z Metallico: ponovno bom izpostavil tvoj argument s tujino. Povej mi, ali bo neka tuja organizacija v tuji državi tamkajšnjemu kmetu z lokalom 2x2 metra zaračunala avtorske pravice, če bo v njem njegov sovaščan pred publiko zaigral Nothing else matters? Če ja, koliko bo znašala tarfa in ali bo Metallica od tega videla denar?