SAZAS vs. Zavod IPF

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik safet_susic pravi:
Citat:
Uporabnik MarkoM pravi:
....seveda pa je najbolje, da svoja dela avtor prijavi v tujini.....vsaj dokler se ne sprosti konkurenca na tem področju pri nas....potem bo spoznal tudi ostale razsežnosti Sazas-a o katerih se zaenkrat še molči....ampak, moj zapis ima itak napovedano nadaljevanje....
Zakaj pa je za avtorja najbolje, da delo prijavi v tujini? Kaj s tem dejansko (tudi ali zlasti v materialnem smislu) pridobi?

očitno delujejo tuje organizacije tako, da pobran denar spravijo do avtorja, čeprav ima spet sazas prste vmes, ampak verjetno ob pošiljanju denarja pošljejo tudi kako obvestilo avtorju, da so že dali denar naprej

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
To razumem. Ampak delo pri tuji organizaciji lahko avtor prijavi v primeru, da je tudi član te tuje organizacije. Kot Madonna na primer. Ampak slednja menda, tako nekateri v tej debati zatrjujejo, iz Slovenije ne dobi "nič pa pika". Kako bo potem lahko ta slovenski avtor na boljšem?
confused-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.311
830
113
O SAZASU žal ni nič. Kdo so lastniki, njihov letni pormet in dobiček,....

Je pa nekaj podatkov o ZAMP. Zadeva je doo, ki dela denar iz nič oz. mešanjem dreka.

Osnovni finančni podatki
Čisti prihodki od prodaje 163.671 EUR
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja 11.502 EUR
Vir: AJPES - podatkovna baza letnih poročil 2008

Podatki o subjektu ZAMP Avtorska družba d.o.o., matična številka: 5147573000

osnovni podatki o subjektu družbeniki in poslovni deleži osebe, pooblaščene za zastopanje člani organa nadzora skupščinski
sklepi razno sprememba družbene pogodbe / statuta

POSLOVNI DELEŽI

zap. št. deleža: 12508
osnovni vložek: 3.500,96 EUR
delež v odstotku ali ulomku: 17,6034%
imetniki: zap.št. družbenika420662, PERUŠEK ANDREJA

zap. št. deleža: 12509
osnovni vložek: 3.238,77 EUR
delež v odstotku ali ulomku: 16,2851%
imetniki: zap.št. družbenika420663, RETELJ NATAŠA

zap. št. deleža: 12510
osnovni vložek: 4.898,67 EUR
delež v odstotku ali ulomku: 24,6313%
imetniki: zap.št. družbenika420664, ŠOBAR NADA

zap. št. deleža: 12511
osnovni vložek: 2.311,78 EUR
delež v odstotku ali ulomku: 11,6240%
imetniki: zap.št. družbenika420665, KOPAČ JOŽE

zap. št. deleža: 12512
osnovni vložek: 5.937,82 EUR
delež v odstotku ali ulomku: 29,8563%
imetniki: zap.št. družbenika420666, KOGOVŠEK FRANC

Predlagam vam, da ustanovite eno podobno agencijo za mešanje dreka. Sem pa opazil, da ni podatkov o letnih poročili društev in klubov, kar SAZAS je. Če ima kdo možnost naj pogleda v bizi.si ali ibon. Na Ajpesu pravijo, da je treba to posebej zahtevat.

lp

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Se pravi, da če imaš lokal in v njem vrtiš glasbo iz radia, moraš za to plačevati:
1. Prispevek za RTV naročnino
2. Prispevek SAZAS-u
3. Prispevek ZAMP
4. Prispevek Zavodu IPF
jezen.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
To razumem. Ampak delo pri tuji organizaciji lahko avtor prijavi v primeru, da je tudi član te tuje organizacije. Kot Madonna na primer. Ampak slednja menda, tako nekateri v tej debati zatrjujejo, iz Slovenije ne dobi "nič pa pika". Kako bo potem lahko ta slovenski avtor na boljšem?
confused-1.gif

ker so druge organizacije dosti bolj transparentne in fer v svojem poslovanju?

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Se pravi, da če imaš lokal in v njem vrtiš glasbo iz radia, moraš za to plačevati:
1. Prispevek za RTV naročnino
2. Prispevek SAZAS-u
3. Prispevek ZAMP
4. Prispevek Zavodu IPF
jezen.gif

Verjetno ja. Ker pa si se že razburjal, da si dobil pismo, s katerim ti hoče še iPF kasirati za predvajanje glasbe (če sem prav razumel), pa nam končno že povej, koliko ti zaračunavajo vsi ti "zajedalci".

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
confused-1.gif

ker so druge organizacije dosti bolj transparentne in fer v svojem poslovanju?

Pa so res? Pa tudi če so, denar bodo najprej morale dobiti od SAZASa, ta pa menda tujim članom oz. za tuje člane, kot je na primer Madonna, ničesar ne izplačuje. Kako bodo sedaj te tuje organizacije transparentno in fer razdelila sredstva, ki jih sploh ne bodo prejele?
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Motiš me ti pa tvoji narekovaji, pa misel, da je od 80€ pa do 140€ na koncert upravičena cena za avtorske pravice, pa moti me tvoje zagovarjanje SAZASA, pravtako me moti, da se ti ne da ubit v bučo, da SAZAS škoduje ravno tistim, katere naj bi ščitil, da krade denar, da je monopolist, da je California po točkah vredna toliko kot najboljši JAZZ glasbeniki na svetu, moti me, da SAZAS sploh obstaja in, da lse še najdejo kje pacienti, ki ga zagovarjajo, moti me da me prepričuješ, da bo ena metallica vidla denar, ki ga bo sazas vzel enemu kmetu z gostilno veliko 2x2 metra, ker se je njegov sovaščan naučil nothing else matters in ga je zaigral pred publiko...pa še kaj me moti...

Zdaj pa pričakujem enega tistga tvojega debilnega smeškota, ki se rola po tleh, gospod Matjaž Zupan aka MZ Hektor...Če pa nisi to, si pa SAZASov špijun, že to dosti pove o tej golazni smrdljivi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Motiš me ti pa tvoji narekovaji, pa misel, da je od 80€ pa do 140€ na koncert upravičena cena za avtorske pravice, pa moti me tvoje zagovarjanje SAZASA, pravtako me moti, da se ti ne da ubit v bučo, da SAZAS škoduje ravno tistim, katere naj bi ščitil, da krade denar, da je monopolist, da je California po točkah vredna toliko kot najboljši JAZZ glasbeniki na svetu, moti me, da SAZAS sploh obstaja in, da lse še najdejo kje pacienti, ki ga zagovarjajo, moti me da me prepričuješ, da bo ena metallica vidla denar, ki ga bo sazas vzel enemu kmetu z gostilno veliko 2x2 metra, ker se je njegov sovaščan naučil nothing else matters in ga je zaigral pred publiko...pa še kaj me moti...

Zdaj pa pričakujem enega tistga tvojega debilnega smeškota, ki se rola po tleh, gospod Matjaž Zupan aka MZ Hektor...Če pa nisi to, si pa SAZASov špijun, že to dosti pove o tej golazni smrdljivi.
467716-post_slo.gif

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Morda pa ti vseeno malo preveč pričakuješ. Sicer nimam nič proti temu, če poveš, kaj te pri nekomu moti, bi pa normalno pričakoval, da si dovzeten tudi za kakšno drugo mnenje. Če nisi opazil, so bile moje replike v podobnem ali bolj normalnem tonu od tvojega pisanja, pa si me kljub temu napadal z neko wannabe avtoritativnostjo, zahteval nižanje tona pisanja in podobno.
Narekovaji, ki jih uporabljam, so zato, ker gre v glavnem za citate. Kaj so citati in kaj je njihov namen, ti je menda jasno. Ne vem, v čem je problem, če nekoga citiram - s tem pač med drugim pokažem, da gre za izjavo ali stališče nekoga drugega.

Glede tarife za koncerte, ki naj bi po tvojem mnenju znašale neprimernih 80 - 140 €, pa pač povej, koliko bi morale znašati, da bi bile primerne in to ustrezno argumentiraj. Za zgled izpostavljaš delovanje SAZASu podobnih organizacij v tujini. Torej, kot sem že spraševal, napiši, kakšne so tarife v tujini. Če tega ne veš, potem ne razumem, kako lahko zatrjuješ, da tuje organizacije poslujejo toliko bolj "kul".
Če SAZAS "krade denar", potem napiši, kako ga krade, ker to tudi mene zanima.
Da je zakonsko monopolist moti tudi mene, kar sem že zdavnaj izrazil tudi v neki drugi temi. Res ne vem, od kje zdaj tebi, da ga zagovarjam.
Kaj si mislil s tistim, da je California točkovana toliko kot najboljši JAZZ glasbeniki na svetu pa tudi ne vem. Menda tuji glasbeniki ne dobijo od SAZAS ničesar (tako tudi ti zatrjuješ), kar po logiki pomeni, da so točkovani z ničlo. Kje potem pridobi California? Razen seveda, če si mislil, da so najboljši JAZZ glasbeniki na svetu slovenski glasbeniki?
confused-1.gif

Pa še v zvezi z Metallico: ponovno bom izpostavil tvoj argument s tujino. Povej mi, ali bo neka tuja organizacija v tuji državi tamkajšnjemu kmetu z lokalom 2x2 metra zaračunala avtorske pravice, če bo v njem njegov sovaščan pred publiko zaigral Nothing else matters? Če ja, koliko bo znašala tarfa in ali bo Metallica od tega videla denar?

safet_susic

Pripravnik
10. avg 2008
288
0
16
Hehe, se mi je kar zdelo, da bo odgovor v takšnem stilu. Ko se govori o "enem pubu", ki je prejel račun za 140€, me mora to v pogovorih še kako brigat, ko pa bi končno rad izvedel domnevno informacijo iz prve roke, se me pa naenkrat ne tiče
bonk.gif

Važno, da baje nekaj kradejo...