Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
No ja, saj meni se zdi, da je tako, pa se vedno najdejo nekateri, ki trdijo drugače.
Ja jaz trdim, da je drugače, s tem, da se tebi samo nekaj zdi, jaz sem pa v svoje trditve zelo prepričan.
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
No ja, saj meni se zdi, da je tako, pa se vedno najdejo nekateri, ki trdijo drugače.
Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
Kolikor jaz vem, NAJ BI se nekateri slovenski bendi registrirali pri nemškem "SAZASu", ker nočejo imeti opravka s slovenskim. Obstaja kakšna možnost, da to dejansko drži?
Avseniki so že desetletja registrirani pri GEMA (verjetno od SOKOJa niso dobili dovolj zaslužka iz tujine) ... http://www.gema.de/en/Citat:
Uporabnik suicidal pravi:
Kolikor jaz vem, NAJ BI se nekateri slovenski bendi registrirali pri nemškem "SAZASu", ker nočejo imeti opravka s slovenskim. Obstaja kakšna možnost, da to dejansko drži?
Citat:
Kaj to pomeni, da si imel en koncert? Kakšen koncert? Kdo ga je imel? Kaj se je na tem koncertu izvajalo? Kdo je bil organizator?
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Saj ni zaračunal zaradi 90% glasbe, ki ni bila registrirana, ampak zaradi onih 10%, ki je bila (in ni bila njihova).
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Nekaj si omenjal neko prijavo dogodka...Čemu bi bilo to potrebno?
Ti res ne razumeš...kaj ima on huiča za prijavljat sazasu, če pa igra band zastonj, poleg tega pa igra svoje komade, že v štartu so pa rekli, da niso registrirani avtorji pri sazasu. Pa ja me ne boš zdaj prepričeval, da v tem primeru sazas ne bi poslal položnice??
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Daj zdaj še raloži kako lahko nekdo naredi playlisto vnaprej? V teoriji se to da, v praksi pa žal ne, to si lahko privoščijo veliki bandi, ne pa neki one man bandi s sintisajzerji. Mi lahko še poveš kakšna naj bi bila realna cena za plačilo avtorskih pravic?Če nekdo igra madonno, bo potem sazas madonni ta denar nakazal?
Oproščen plačila avtorskih pravic?? Daj se nehaj smešit, to je SAZAS, račun dobiš tako ali drugače pa pika. Ti pravim, da pejt mal forume brat, pa boš presenečen.
Primer:
Siddharta naredi acoustic koncert v enm pubu, igrajo svoj komade, lastnik jih plača za to 2000€. S tem je plačal vse njihov avtorske pravice in vse kar to zajema, SAZAS pa nato izstavi račun lastniku oz. arganizatorju v vrednosti od 100-200€. Zakaj že?
Evo ti kaj je SAZAS:
Zdaj zakon od nas zahteva tudi nekatere ne prav razumne zadeve, kot je ta, da vojnim veteranom pošljemo račun za petje slovenske himne
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Še tole, sem si sposodil iz enega drugega foruma, da mi ne boš pameti solil:
"Kolega pravkar dobil račun za 139€ od SAZASa, ker je bil na prijavnem obrazcu za en koncert naveden kot organizator. Sicer je bil naveden tudi kot avtor in izvajalec pri vsakem komadu (ker je špilal lastne komade), ampak to SAZAS nič ne briga. Organizator mora plačat avtorju (seveda preko njih) in so mu zdaj lepo poslali račun."
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Če nekdo igra madonno, bo potem sazas madonni ta denar nakazal?