Definitivno se se odločil za nakup Samsunga serije D, vendar kocka še ni padla, saj se ne morem odločiti ali naj vzamem serijo 7 ali 8. Prav tako imam iste pomisleke kot Zefran, saj so recimo modeli za nemški trg občutno cenejši od tistih, ki jih npr, ponuja BB. UE40D7080 1160 € -> UE40D7000 1450 € in UE40D8090 1320 € -> UE40D8000 1550 €. Če primerjam še cene 46" pa so razlike še večje: UE46D7090 1560 € -> UE46D7000 1800 € in UE46D8090 1640 € -> UE46D8000 1900-2200€. Če prav zastopim Makyjeve zadnje odgovore, naj bi TV za nemški trg tudi v slo normalno lovil vse programe (DVB-C Telemach) in kot kaže naj bi tudi SLO aplikacije delovale. Če vse to drži in z nakupom nemškega modela nisem ničesar prikrajšan, je izbira lažja in se bom odločil za nemški model serije 8. Kljub vsemu prosim vas, strokovnjake, da mi odgovorite še na nekaj mojih dilem:
1. Kako je z micro dimmingom v seriji 8 za EU? Menda naj bi imeli v EU modeli serije 8 enak micro dimming kot EU serija 7, medtem, ko imajo v USA microdimming + ?
2. Kako je z uveljavljanjem 2 letne garancije v SLO, če kupim nemški model (pri slo trgovcu)?
3. Največja dilema - Ker sem prostorsko omejen bom TV gledal z 2m razdalje. Ker bom večinoma gledal HD material (preko TV kanalov pa veliko športa) razmišljam celo od 46" diagonali. Zavedam se, da bi bilo gledanje SD kanalov z 2m na 46" bolj kot ne bruh, zanima pa me kako se obnesjo HD vsebine (predvsem pri daljšem gledanju TV-ja s te razdalje)? Ko se v trgovini postavim pred 46" ekran se mi z razdalje 2m zdi vse čisto OK in se mi zdi 40" premajhen, bojim pa se, da se lahko ta občutek v domačem okolju spremeni.
4. Če je odgovor na točko 3. v prid 46", kaj je bolje - vzeti 46" serije 7 ali za praktično isti znesek 40" serije 8?
Vnaprej hvala za vaše izčrpne odgovore.
1. Kako je z micro dimmingom v seriji 8 za EU? Menda naj bi imeli v EU modeli serije 8 enak micro dimming kot EU serija 7, medtem, ko imajo v USA microdimming + ?
2. Kako je z uveljavljanjem 2 letne garancije v SLO, če kupim nemški model (pri slo trgovcu)?
3. Največja dilema - Ker sem prostorsko omejen bom TV gledal z 2m razdalje. Ker bom večinoma gledal HD material (preko TV kanalov pa veliko športa) razmišljam celo od 46" diagonali. Zavedam se, da bi bilo gledanje SD kanalov z 2m na 46" bolj kot ne bruh, zanima pa me kako se obnesjo HD vsebine (predvsem pri daljšem gledanju TV-ja s te razdalje)? Ko se v trgovini postavim pred 46" ekran se mi z razdalje 2m zdi vse čisto OK in se mi zdi 40" premajhen, bojim pa se, da se lahko ta občutek v domačem okolju spremeni.
4. Če je odgovor na točko 3. v prid 46", kaj je bolje - vzeti 46" serije 7 ali za praktično isti znesek 40" serije 8?
Vnaprej hvala za vaše izčrpne odgovore.