Samsung Galaxy Note III

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ok, hvala za info. Čakam, da pride ROM za mobitel, ker imam mojega kupljenega na mobitelu oz. telekomu, če smo natančni
smile-1.gif

Upam, da bo kmalu
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Na slo-android berem, da kitkat ne prinaša nič dobrega.
- omejitev uporabe SD kartice (samo stock app-i lahko pišejo gor), baje tudi exploer programi ne delajo
- ne delajo neoriginalni "pametni" ovitki (s view z okečnom ali ko se odklene, ko ga odpreš)

Informacij po spletu so različnem, obstajajo že neki workaroundi, baje tudi že google dela neke updejte ...

Zanima me, kakšne imate vi izkušnje? Najbolj me zanima vse okol uporabe sd kartice.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Nč tazga Samsung pač forsira uporabo stock aplikacij,romov in ostale original opreme.Potem je vseeno,če bi dal ven telefon brez sd kartice kot to že delajo več ali manj pri LG,HTC...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik pitastrudl pravi:
custom rom gor flikneš , pa adijo ;D
Ravno to hočejo preprečit.
Toda s takim delovanjem,posebej pri telefonih višjega cenovnega razreda bodo samo odgnali tiste bolj zahtevne uporabnike.
Uporabnik,ki da za telefon 500-600€ ali več pričakuje brezhibno delovanje telefona ne pa zatikanje že pri osnovnih operacijah.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Se strinjam, da bodo odgnali uporabnike.

To mi je itak zanimivo, da se pri večini proizvajalcev dogaja, da najprej podpirajo razvijalce, customizacijo, custom rome, ko pa postanejo veliki pa se še gredo samo omejvanja in pozabijo na vse skupaj.

Če se prav spomin je bilo za vsakim S modelom slabše kar se tiče nalaganja romov, vedno več bloatwara dajo gor...
Je pa bila v Koreji izdana sodba, ki daje uporabniku možnost, da v neki meri odstrani te aplikacije.
Če dam soliden znesek za telefon pričakujem, da lahko na njemu počnem kar želim, da ne omenjam, da želim odstraniti aplikacije, ki jih ne želim in ne uporabljam.

Resnično me zanima aj je s tem omejevanjem je razlog samo to da želijo čimbolj privezati uporabnika in želja po zaslužku ali dejansko nastaja poslovna škoda zaradi custom romov v smislu uničenja telefonov - v kar dvomim.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Fora je v tem da uporabniki želijo vse več svobode pri upravljanju svojega telefona potem pa se najdejo neizkušeni uporabniki ki telefon z posegom v strojno opremo "pokvarijo"potem pa želijo uveljavljat garancijo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.974
6.148
113
Strinjam se da bi recimo proizvajalec onemogočil recimo overclocanje, to se mi zdi edini razlog da bi garancija odpovedala, za vse ostale modifikacije roma pa se tudi sam ne strinjam, zakaj jih uporabnik nebi smel naredit...

Drugače pa pazite fantje pri nalaganju custom romov. Note 3 ima namreč hardwerske varovalke, ki pregorijo ob nalaganju custom roma. Sicer ne vem če je že trenutno kak workaround, a pred kratkim ko sem imel ta telefon v rokah se še ni dalo temu ognit (tega je kak mesec-dva nazaj).

pitastrudl

Pripravnik
13. jan 2014
40
0
6
Ljubljana
Obišči stran
na xda so večkrat omenjali, da so jim resetiral knox counterje na samsung centrih v 10ih minutah, IMEI jim je ostal isti, se pravi da je možnost, da ni to v HWju(efuse) ampak v bootloaderju. Vglavnem neumna poteza samsunga. Na s4 so pogruntali da se baje nahaja knox v eMMc particiji, ki naj bi bila dosegljiva z novim JTAGom, ampak zaenkrat še ni napredka....

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Mi lahko nekdo pove, če je kakšna razlika med telefonom, kupljenim v Sloveniji in kupljenim v tujini (npr. Nemčija, Švedska, Nizozemska,...)?
Kako je z updatei in vsem ostalim? Tnx...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Telefoni kupljeni v tujini imajo gor drug software-rom.Imam S4 kupljenega v Nemčiji.Tudi kar se kvalitete tiče lahko rečem da so boljši.K nam na Balkan še vedno pošiljajo B robo.Updejti so hitrejši.Tako da če imaš možnost priporočam nakup v Nemčiji.Toda pazi da ni ponaredek,ker tega je pa v tujini še več kot pri nas.Za Garancijo je pa odvisno od znamke,vseh(LG)baje da ne upoštevajo pri nas.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.974
6.148
113
Simobilovci ste že dobli upgrade na 4.4.2, kaj pa o Mobitelu se kaj govori?

Sicer mi kot uporbniku dol visi o številkah, samo na 4.3 ne dela exchange stock mail odjemalec.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
ksz
gledam na sammobile, pa je kar nekajkrat operaterjev firmware prej kakor, splošen odprt.
Kako je to možno, saj če že naredijo operaterjevega, samo zbrišejo bloatware in imamo odprtega ?
Skratka, čakam še splošen, odprt fw
smile-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
še kdo od uporabnikov nota 3 , ki je nadgradil aparat na 4.4.2 opaža manjšo avtonomijo baterije kot na 4.3?
b

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
daj no bodite pametni, kaksna "b" roba, pa kje si ti to videl...za eu so vsi telefoni istega kakovostnega ranga...ali je telefon kupljen v at, de, ali si...hw osnova je ista, edino kaj pol serviserji vsak telefon usposobijo za slo trg, ce se gre seveda za sw zaklep na operaterja, ali je to dodatno slo jezik...pa mogoce se kaksne malenkosti...

po ud, baterija dela se bolje...je pa tako, note3, root, sciscen odvecnega sranja...malce dodelan...deluje odlicno...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kater rom na 4.3 deluje najboljše? mogoče tudi na 4.4.2 če ima pribljižno isto kuri baterijo kot 4.3
b

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
daj no bodite pametni, kaksna "b" roba, pa kje si ti to videl...za eu so vsi telefoni istega kakovostnega ranga...ali je telefon kupljen v at, de, ali si...hw osnova je ista, edino kaj pol serviserji vsak telefon usposobijo za slo trg, ce se gre seveda za sw zaklep na operaterja, ali je to dodatno slo jezik...pa mogoce se kaksne malenkosti...

po ud, baterija dela se bolje...je pa tako, note3, root, sciscen odvecnega sranja...malce dodelan...deluje odlicno...

hysterical-1.gif
Pa nimaš pojma kaj govoriš.
Se vidi,da še nisi primerjal naše in Nemške kvalitete.Seveda povsod se najde škart roba toda v povprečju je velika razlika.HW je že isti samo je razlika v sami kvaliteti in storitvah.Kot drugo vsi telefoni v EU imajo naložen slo jezik in v slo ne smejo bit zaklenjeni na operaterja.