Samsung Galaxy Note 5

mr_

Guru
20. sep 2007
9.410
2.764
113
Kaj telefon kot je Note 4 oz 5 omogoca vec napram ceneni alternativi Lumia 640xl? Pa da ne boste vzeli za provokacijo, ker ni. Verjamem, da ko si enkrat navajen na boljso stvar, gres tezko na slabse. Gledam iz osebne uporabe, klici, sms, internet, mail, navigacija. Sem pac WP uporabnik in mi je imeti Lumio super, kar vecini verjetno ni
smile-1.gif
, pa sem malo gledal male oglase in videl 640xl za 150 eur, sam je verjetno vseeno preogromen telefon.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.973
6.146
113
Vse kar serija Note ponuja več kot konkurenca je pisalo. Če ga ne rabiš ne vidim razloga zakaj nebi šel h konkurenci s enako diagonalo ekrana. Meni pisalo pride prav.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Hja, s padcem cen bo zdaj jeba, tako za rabljene kot za nove. Novemu ponavadi spustijo cene ko pride naslednik, zdaj bo pa štirka pri nas kar lepo tretirana kot aktualni mode. Pri rabljenih je enako: folk ne bo menjal (ker nima s čem) in bodo cene ostale visoke.

Edge 6+ naj bi bil pri nas namesto note 5. Razlika je edino v s-penu in zavitem ekranu-pa seveda je dražji
smile-1.gif
Ampak glede na to, da še vedno prodajajo nove Note 3 je to najbrž le marketinška fora.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Kaj telefon kot je Note 4 oz 5 omogoca vec napram ceneni alternativi Lumia 640xl? Pa da ne boste vzeli za provokacijo, ker ni. Verjamem, da ko si enkrat navajen na boljso stvar, gres tezko na slabse. Gledam iz osebne uporabe, klici, sms, internet, mail, navigacija. Sem pac WP uporabnik in mi je imeti Lumio super, kar vecini verjetno ni
smile-1.gif
, pa sem malo gledal male oglase in videl 640xl za 150 eur, sam je verjetno vseeno preogromen telefon.

Najprej seveda S-pen, ki ga Nokia nima, slabši zaslon-259 ppi (le HD) proti 519 ppi (QHD), 4 jedrni 1.2 ghz procesor , samo 1 gb rama, le 8 gb v telefonu, nima 4G, nokia je večja v vseh smereh napram Notu-pa imata isto velikost ekrana, slabše kontrastno razmerje, slabša baterija, slabši GPU.... Pa še Win platforma-ni take izbire aplikacij.... Kaj pa vem no... razlik je kar nekaj - pa še nisem vseh naštel. Drugo je, ali so te razlike vredne razlike v ceni. Ampak Nokia je kar nekaj razredov pod Note 4 - saj moje mnenje.
LP

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
ksz.

Dejte malo počakat..
Ko sem jaz novembra kupil N4, so mi na Samsung Slo rekli, da se N4 edge v EU nebo prodajal, v SLO pa sploh ne. Takrat sem gledal nakup iz tujine, a ga kasneje opustil in nabavil N4 (navadnega).

Kake 3 tedne kasneje reklama na M@ FB strani: NOVO *N4 EDGE*.

Sem jih resno mislil poslat v [cenzura]..

Tko da, če vam rečejo, da se ne bo prodajal, ste lahka prepričani, da si tega ne bodo privoščili in bo sigurno v roku meseca dni tudi pri nas na voljo...
smile-1.gif

Našim kekcem ni nič za verjet...
Je pa dobro gledat telefon v tujini, kjer večkrat pride bolj poceni kot pri nas v "akciji"...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.410
2.764
113
Absolutno imas prav, pac ne gre primerjat popolnoma razlicnih cenovnih razredov, sploh kar se hardwera tice. Me je zanimalo le kaj je tisto kar taksnemu cheap telefonu manjka kot deal breaker. To da mu povsod nekaj malega zmanjka, je seveda samoumevno.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113
Torej si samo brezveze smetil po Note5 temi z retoričnim vprašanjem o Nokiah, čeprav sploh nisi želel strokovnega odgovora?
Če bi rad iztiril tole temo te lahko kar takoj pošljem počivat...
smirk-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Absolutno imas prav, pac ne gre primerjat popolnoma razlicnih cenovnih razredov, sploh kar se hardwera tice. Me je zanimalo le kaj je tisto kar taksnemu cheap telefonu manjka kot deal breaker. To da mu povsod nekaj malega zmanjka, je seveda samoumevno.

Hmm... Od vsakega posameznka odvisno.. Meni moti že to, da ima 1 gb RAM-a in pa WIN sistem. Kako bo z delovanjem takega telefona že čez eno leto... Mam SGS3 pa je že fajn počasen... Sem moral prav novi mod naložit da saj zadovoljivo dela in zato je čas za menjavo (sicer so še druge težave zraven). Tako da S serije ne kupim več, Note je pa čisto drug rang telefona-za podobno ceno. Nikia bi morala boostat specifikacija saj za 50% DA bi bil telefon kolikor toliko zanimiv... pa še takrat ne vem, če bi menjal sistem.

LP

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.432
3.813
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če ga je ynos zadnjič za 250e ponujal....

Tko ali tko, je tudi najbolj tup folk pogruntal, da se ne splača vsako leto več menjavat telefonov, ker niæ ne pridobiš.

ynos ga je prodal v 1 dnevu za 330 EUR. Z razkrito informacijo, da je rootan. Medtem ko so alterznalci pisali, da več kot 200 eur ne bom dobil...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
prosim ne mešati jabolj in hrusk in sicer iz vidika note5 ima 4Gb rama, Nokia na WP pa samo 1Gb, kar vam je podlaga za izjave v smislu, to ne bo moral aplikacij poganjat. Dajte pogledat kok rama ima Iphone6, pa lavfa kot sekira. Andorid je pač blazno slabo optimiziran sistem in rabi živav od HW pa še to počepne.
WP z 1Gb bo letel ko sekira, ne skrbi.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.410
2.764
113
Brez razburjanja. Sej sem napisal, da nisem prisel smetit.
smile-1.gif
Konec koncev vedno vec je telefonov, ki rastejo po diagonali, ata vseh pa je note. Seveda nizkocenovniki niso ekvivalent 4 ali 5, so pa mogoce njihovim dedkom, ki dandanes stanejo precej manj oz. so nizkocenovniki.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
prosim ne mešati jabolj in hrusk in sicer iz vidika note5 ima 4Gb rama, Nokia na WP pa samo 1Gb, kar vam je podlaga za izjave v smislu, to ne bo moral aplikacij poganjat. Dajte pogledat kok rama ima Iphone6, pa lavfa kot sekira. Andorid je pač blazno slabo optimiziran sistem in rabi živav od HW pa še to počepne.

Jz nisem tako prepričan... Že sedaj Nokie ne "letijo ko sekire"... Kaj bo po parih updejtih pa noben ne ve-po vsej verjetnosti pa ne bo bolje. Dokler razvijaš sistem samo za en telefon oz. eno znamko ni problema... ko se bo trg raširil bo pa kaj? Isto ko android ali še slabše. In JA-VEČ je bolje... pa kakorkoli obračaš.

PS: Ne vem, kje sem napisal, da ne bo moglo aplikacij poganjat? Govorim o hitrosti delovanja. Pa ni samo RAM v igri če se že spuščaš na tako raven. Je še vse kaj drugega zraven... Ne boš verjel... tudi resolucija ekrana dosti "pripomore" k samemu delovanju oz. hitrosti telefona. In koliko ma iPhone že resolucijo? Ko si ga ravno omenil? Oz. Koliko ppi? Se ve, zakaj rabi potem kak drug telefon z višjo resolucijo boljši HW, kajne? Se pa nebi spuščal s tabo o razpravi iPhone/android, ker to ni tema za to.

LP

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

to glede baterije mi zgleda, kot evforija na megapixle v fotičih. Ne ta ni dober, ker ima manjšo cifro. WTF, a da so pa sistem optimiziral in bo zdržal enako, ne to pa ni možno??

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Seveda.. sej to so naredili... In to je dobro. Ampak a nebi bilo tudi fajn, če bi ti telefon držal več kot slaba 2 dneva? Ne da pa da stalno gledaš tiste procente in razmišljaš, kdaj bo spet potrebno polnit... Najbrž se še spomniš zlatih časov Nokie in Ericssona, ko ti je baterija držala en teden ali več :D Za daljšo avtonomijo bi lahko žrtvovali tista 2-3 mm ohišja. Se ne strinjaš?

LP

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Če bi bila WP pa iOS odprta VSEM, me zanima kako bi lawfalo vse skupaj.
MS se trudi in prosi Samsung, da naredi telefon z WP gor...
Android je "slabo" optimiziran samo zato, ker ga lahko ima vsakdo kot OS, kar pa za ostale ne moremo trditi. In če se bo res zgodilo to, kar se je pred leti omenjalo (Google oz. sedaj Alphabet, naj bi "zaprl" Android OS), potem bo stvar čisto drugačna...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Seveda.. sej to so naredili... In to je dobro. Ampak a nebi bilo tudi fajn, če bi ti telefon držal več kot slaba 2 dneva? Ne da pa da stalno gledaš tiste procente in razmišljaš, kdaj bo spet potrebno polnit... Najbrž se še spomniš zlatih časov Nokie in Ericssona, ko ti je baterija držala en teden ali več :D Za daljšo avtonomijo bi lahko žrtvovali tista 2-3 mm ohišja. Se ne strinjaš?

LP

Sam potem ne bi bil telefon več tako "seksi", če bi bil za tiste 2-3 mm debelejši...bi se folk zgražal kako "debel" je ta telefon, pa da naj pogledajo kaj dela konkurenca itd itd.

PS: Baje da sta tako Note 5 kot S6 edge+ polna v cca 90-ih minutah...verjetno sta v 30 minutah nekje na pol...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Ja... je pa najbrž tudi baterija prej "hin", kar pa pomeni obisk pooblaščenega servisa, kar najbrž ne bo ravno poceni. Note 4 je zakon, kar se tega tiče.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
To je res...sam ne vem al je spet una fora: 1 leto na slušalke in mislim da tudi baterijo. Za slušalke sem siguren, da je 1 leto garancije, za baterijo pa ne vem al je eno al dve
smile-1.gif

Če je dve, potem bi ti morali v dveh letih menjati
tongue-1.gif

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Jaz bom zgleda vzel kar S6 edge+.. Moj N2 že grdo cuka pri različnih operacijah. Upam da ne bo predrag.

S6 edge+ naj bi bil v m@ ponudbi v septembru. Me že skrbi po kakšni abotni ceni. Gledam navaden S6 edge za 32 evrov za 24 mesecev.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Osnovni S6 Edge se začne pri 28 EUR na mesec, S6 edge+ zna bit pa osnovna verzija vmeščene nekje med S6 Edge 64 GB in S6 edge 128 GB. Najmanj toliko
wink-1.gif