Samsung Galaxy Note 5

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Mah, sem čakal na tole, da upokojim svojega Note 3, pa vidim da bo treba na Iphone 6(s)+.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
razen ohisja, ne vidim nekega napredka nad note 4...ma dobro hw, ampak toliko ni napredoval 7420 nad 5433...da bi se ga splacalo kupit...me ni impresioniral, ne note5 kot ne edge+

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Meni se zdi S6 edge+ boljša izbira...sam kaj k nima S-Pena...Če bi Note 5 imel možnost za SD kartico, potem ne bi bilo debate, bi bil dober korak naprej od Note 4, tako pa...
Pa glede na to, da niti ni 128GB verzije...
Po mojem bodo s tem izgubili kar nekaj kupcev.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Kaj ti pomaga Note, če ga pa ne bo pri nas. Ko pa pride (drugo leto), bo že zastarel.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Sploh ne razumem te odločitve da omejijo release novega Nota. Gre za skoraj najpopularnejši telefon v lineupu..

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
It turns out that Samsung just didn’t make a fuss about it, both the Galaxy Note5 and the Galaxy S6 edge+ will have a choice of 32GB/64GB/128GB storage.

kar se tice 128gb verzije...to da ga pa nebo v eu, pa mislim da je kiks, ker uporabniki v eu niso kar za odpad, in bi bilo kar precej potencialnih kupcev...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
A no, potem bo tudi 128GB verzija
smile-1.gif

To pa da ga ne bo v Evropi pa mi je res mimo. Zdej ne vem ali hočejo bolj podajati S serijo ali kaj. Res je čudno to. Ampak po mojem če bo folk v Evropi pritiskal in govoril da hočejo telefon ga bodo dali tudi v Evropo kmalu.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
kmalu, to pomeni naslednje leto...pomeni da ce pride v EU januarja, so izgubili 4 mesece...to pa je kar dolgo obdobje, ker v tem casu bodo privekali na plan se drugi telefoni, npr google z novima nexusom, oz. kar 2 komada...motorola je tud ze izdala svoje, sony z prihajajocim z5, htc, itd...saj pri n5 nimajo nekak konkurence, nekdo ki kupi telefon za status, mu je vseeno kako bestjo bo imel, drugi ki tel kupijo premisljeno, in ga imajo dolocen cas, in vedo kaj kupijo, tam pa se bodo stvari obrnile...ali pa je analiza pokazala, da edge mobilci v eu niso tako prodajani, in bodo namerno zakasnili cas prodaje za note5...same spekulacije...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Koliko je takih npr. tukaj na Alterju, da res rabijo (ne za šminko!) 128 GB in jim 64 GB ni dovolj ?

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
Ksz..

Nwm kaj lahko note 5 nareji cesar note 3 ne more.. ostajam na njem dokler ne crkne

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Zakaj pretiravanje? Ne poznam Samsunga in me zato zanima kaj je bila razlika med obema? Veliko ljudi (ali je to pač velika manjšina) pljuva po Note 5 še pred izidom in da bo ostala na štirici, podobno je bilo brati ob izidu trojke pa je bila trojka vseeno velika uspešnica ...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jaz imam Note2 in še vedno ni pravega razloga menjati na Note4 in kot kaže tudi ne na Note5. Aplikacije delajo, se ne zatikajo, res je, da je dimenzijsko malo večji in bi pasalo malo manj (Note4 ali 5 velikost) in nimam najnovejšega Androis OSa, ker nadgradenj ni več. Edino, kar mi šepa je baterija, ampak 20eur in je tudi ta nova.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
za 20€ dobis lih taksno baterijo, ki jo imas zdaj, ki ti sepa...tako da bos moral dodati, ali pa skoraj da boljse da nabavis power bank...ker se pa tice primerjava note2 ter note4...nimas primerjave, dokler tega sam ne spregledas/uvidis...to je isto kot da bi rekel, jagode so meseca maja pac posilicno dobre, tiste ki jih kupis avgusta pa so odlicne ampak drazje...ni primejave, itak note2 dela, ker si ga navajen, note4 pa bi bil evolucija preskoka med tem kar imas zdaj, ne zagovarjam samsunga...sem sam tudi pristas, da dokler dela zadeva ok, zakaj bi menjaval...so pa zadaj tudi skriti bomboncki, tako kot pri vseh ostalih receh...kar pa v koncni fazi samo doloca, ali bo uporabnik presel na boljse, ali bo ostal na povsem sprejemjocem delovanju dolocene zadeve...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Jaz imam Note2 in še vedno ni pravega razloga menjati na Note4 in kot kaže tudi ne na Note5. Aplikacije delajo, se ne zatikajo, res je, da je dimenzijsko malo večji in bi pasalo malo manj (Note4 ali 5 velikost) in nimam najnovejšega Androis OSa, ker nadgradenj ni več. Edino, kar mi šepa je baterija, ampak 20eur in je tudi ta nova.

Ravno Note 2 je bil tisti, ki je bil glede na predhodnika najmanj nadgrajen (malo močnejši procesor, a zato slabši zaslon).

Meni osebno je je ravno Note 3 tisti, ki je postal ravno pravi, saj so šli na full hd ločljivost, ki je pri tako velikem zaslonu že kar nujno potrebna (kdor misli da ni tako naj pogleda hkrati enega in drugega). Note 4 je šel pri ločljivosti še korak naprej, a ni tak opazno - meni je pri tej generacinji večji napredek kovinski rob, za razliko od plastičnega, ki je pri Note 3 res porazen.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Jaz imam Note2 in še vedno ni pravega razloga menjati na Note4 in kot kaže tudi ne na Note5.
To lahko reče samo tisti,ki nima pojma oziroma razen Note 2 še ni videl oziroma preizkusil(za več kot 10 minut)Note 3,4...
To je isto kot bi rekel,da ni razloga menjat avto letnik 2000 za letnik 2015.
Ravno iz Note 2 na Note 3 je bil narejen večji preskok medtem ko na Note 4 niti ni bil več in predvidevam,da bo sedaj na Note 5 spet malo večji.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Oh joj, vsi power uporabniki so se javili. V firmi imamo celo serijo tako Iphonov, kot Note 2, 3, 4 in 4 edge in 5 bo tudi takoj, ko bo prišel. Torej vem kaj primerjam. In uporabljamo telefone tako za delo, klicanje, maile, aplikacije (svoje in tuje) in še in še. Razlike seveda so. Drastične? Nikakor.
Aja imel sem tudi Note1, razlika med 1 in 2 je bila velika, tako po dimenzijah in zmogljivostih. Večja kot med 2 in 3.

Glede baterije. imam original, ki peša po 2,5+ letih uporabe. Kupim enako novo in imam zopet mir. Zakaj bi rabil powerbank, ne vem.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
zakaj, zato ker nebos dobil za 20€ primerljivega primerka baterije, ki ga je izdal samsung...zato...

pol so vsi primerjalni testi skregani s tabo, ali je pac to tvoje osebno mnenje in je skregano z logiko...ker koliko vem je lih 3 bila revolucionarni napredek, kar se tice hw, displaya, dodatnih bonboncko za uporabnike...ce pa primerjamo da naredimo generacijski preskok iz 1 na 3 ali iz 2 na 4 ali iz 3 na 5 pa se bo vsakemu zdelo, da je telefon, ki ga bo dobil v roke uporabnik, svetlobna leta pred tistim ki ga je imel prej...

pri tebi pa je bilo govora o 2x+ generacijskem preskoku, note 4 ali 5...ce se tebi ne zdi da je toliko boljsi, ok, ampak dejansko sta 4 in 5 toliko nad note 2, da sama dejastva govorijo o tem da sta boljsa tel, in nudita boljso uporabnisko izkusnjo...je pa seveda predvsem odvisno od tega, kako zahteven uporabnik si...to pa je spet druga tema...