Samsung Galaxy Note 5

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
To je res...sam ne vem al je spet una fora: 1 leto na slušalke in mislim da tudi baterijo. Za slušalke sem siguren, da je 1 leto garancije, za baterijo pa ne vem al je eno al dve
smile-1.gif

Če je dve, potem bi ti morali v dveh letih menjati
tongue-1.gif

Garancija na baterijo je mislim da pri vseh proizvajalcih 1 leto. Pa glede na to da bo počasi brezžično polnjenje že v vsakem kafiču zna it baterija ravno po dpbrem letu uporabe-predno boš lahko telefon zamenjal. Pa bodo spet pokasiral na servisu
10.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Kaj telefon kot je Note 4 oz 5 omogoca vec napram ceneni alternativi Lumia 640xl? Pa da ne boste vzeli za provokacijo, ker ni. Verjamem, da ko si enkrat navajen na boljso stvar, gres tezko na slabse. Gledam iz osebne uporabe, klici, sms, internet, mail, navigacija. Sem pac WP uporabnik in mi je imeti Lumio super, kar vecini verjetno ni
smile-1.gif
, pa sem malo gledal male oglase in videl 640xl za 150 eur, sam je verjetno vseeno preogromen telefon.

Najprej seveda S-pen, ki ga Nokia nima, slabši zaslon-259 ppi (le HD) proti 519 ppi (QHD), 4 jedrni 1.2 ghz procesor , samo 1 gb rama, le 8 gb v telefonu, nima 4G, nokia je večja v vseh smereh napram Notu-pa imata isto velikost ekrana, slabše kontrastno razmerje, slabša baterija, slabši GPU.... Pa še Win platforma-ni take izbire aplikacij.... Kaj pa vem no... razlik je kar nekaj - pa še nisem vseh naštel. Drugo je, ali so te razlike vredne razlike v ceni. Ampak Nokia je kar nekaj razredov pod Note 4 - saj moje mnenje.
LP
Tak nacin primerjave je brezpredmeten. Oziroma pije vodo LE ko primerjamo android telefone med seboj.
Windows telefoni delujejo skoraj enako tekoce s 512 mb RAM ali z 1 GB ali 2 GB. Poleg tega tudi procesorji bistveno ne vplivajo na uporabnisko izkusnjo. Vedno je tokoce delovanje. To,pomeni, da sistem je dobro optimiziran. Razlike v strojni opremi se zgolj pojavijo drugje, v bolj zahtevnih aplikacijah.

Ravno tako je pri iPhonih, ki imajo vsi 1GB rama, slabs procesorje itd. in delujejo bolj tekoce kot katerikoli Android.

Pa se ena neumnost... Kontrastno razmerje in svetilnost ekrana je na papirju skoda primerjat. Papir prenese vse. Realno in dejansko stanje pa je, da je vecina Nokiinih telefonov oziroma sedaj Microsoftovih na soncni svetlobi bolj berljiva kot vecina Samsungov - izjema flagship modeli pa se to le zadnje izdaje.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
GLede berljivosti zaslona-saj se pogovarjamo o Note 4 in Note 5. O zasnovi iPhone procesorjev bi se dalo tudi marsikaj povedati, zakaj potem zadeva deluje tako, kot deluje. Tukaj govorim o sami zasnovi procesorja, ki ni tako nezamerljiva, kot se marsikomu zdi. In če že kupim katerikoli telefon mi je nabolj pomembno tekoče delovanje ne glede na to, kar poženem na njem. Plus to da ima na voljo veliko aplikacij-tudn neplačljivih-tu pa oba druga sistema "klecneta" že v štartu. Kaj je brezpredmetno in kaj ne je pa stvar posameznika, kajne?
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
N4 vs. N5

Glavne razlika v hitrosti bi se pokazal pri uporabi S note, ko naložiš kako sliko. Sedaj na note4 treba pri določenih operacijah počakat cca 2sekundi.
To drkanje po menijih levo desno, zna tudi malo spimpan S2 tekoče delat...

Zakaj snote ne zna delat s celo velikostjo fotografije in potem pri izvozu ima bel rob okoli:(

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Torej, če ti pade po tleh.... pomaga samo smetišnica in metla.
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
al pa servis
tongue-1.gif

so pa končno začel delat lepe ovitke, se pravi, da so robovi, ekran, kamera zaščiteni, še vedno pa čutiš prave robove od telefona.
To me na N4 moti, ker ima lep in dober kovinski okvir, sam kaj ko imam skritga za kitajsko gumo:(

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Edino v videu primerja note 5 VS Note 4, kateri ima Snapdragon procesor 805-4 jederni 2.7 GHz. Tak se da dobit pri nas Edge, medtem ko ma navadni Exynos 5433 8 jedernega (4X 1.3 in 4X 1.9 GHz). Nekaj se sigurno pozna na hitrosti.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Tak nacin primerjave je brezpredmeten. Oziroma pije vodo LE ko primerjamo android telefone med seboj.
Windows telefoni delujejo skoraj enako tekoce s 512 mb RAM ali z 1 GB ali 2 GB. Poleg tega tudi procesorji bistveno ne vplivajo na uporabnisko izkusnjo. Vedno je tokoce delovanje. To,pomeni, da sistem je dobro optimiziran. Razlike v strojni opremi se zgolj pojavijo drugje, v bolj zahtevnih aplikacijah.
Sem imel 925 in potem 930 in načeloma so animacije pri obeh enako gladke je pa pri splošni hitrosti razlika v delovanju je več kot očitna - tukaj imam predvsem v mislih čase nalaganja aplikacij in vsebin in pogostost "resuming app", pa tudi v gladkosti scrolla malo bolj bogatih seznamov. In nexus 5 z istim hw kot je v 930 ne dela čisto nič slabše
smirk-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
ja.. še 3 dni bo treba počakat kako pa kaj
smile-1.gif
Lahk je blo vse skupaj samo marketinško da so videli, kak odziv bo al pa dejansko slaba strategija in so se dejansko zaj....

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Kar naj ga imajo, 6P ftw. Moja top of the line NotePro tabla kupljena lani je še vedno na 4.4.2. Gnoji.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Kar naj ga imajo, 6P ftw. Moja top of the line NotePro tabla kupljena lani je še vedno na 4.4.2. Gnoji.

Sem podobnega mnenja. Ampak moj pro zadnji mesec dela lepo na 5.1.1. Nordic countries. Sammobile in Odin. Podatki so ostali nedotaknjeni.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Jaz imam nemškega in klošarji še kar niso izdali popravka. Še v SLO so ga. Rootat ga pa nočem, telefon je rootan table se mi pa ne da.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Root ni potreben. Originalen FW na strani Sammobile, Odin in 15 minut za dl in instalacijo. Garancija ostane, no ja, vsaj pri meni niso komplicirali na RAM2, ko sem nadgradil telefon.