Samsung Galaxy Note 5

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Po vrsti. Original baterija za 20 eur: KLIK
Ne bo enaka, kot original, ki ga imam sedaj?

Primerjalni testi...bla bla. hitrejši hardware ti koristi bore malo, če se ti maili, strani, aplikacije naložijo malo hitreje. Na koncu vse deluje gladko, torej kaj ti koristi kvantni preskok? Zaslon...ogromnih razlik ni. Pika. Seveda je pa slika lepša in natančnejša pri novejšem telefonu.
Bonbončki? Naštej jih, da ti ocenim njihovo skupno vrednost.

Torej skupno vzeto si naštel hitrejši hardware, ki vpliva bore malo, boljši zaslon, ki ni ravno za dol pasti izboljšava in bonbončke, ki jih še nisi naštel in zate je to toliko boljše, da je Note2 za kanto, Note4 pa raketa? Mhm.

Definiraj mi zahtevnega uporabnika prosim. Ker očitno polna firma poslovnežev in razvijalcev aplikacij to ni.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
glede na to da delas v taksni firmi, bi prej vrjel da stremis k napredku, razvoju, kot pa da se zadrto naslanjas na plot, ki te vodi samo v krogu...saj pravim, dobro je imeti vredu delujoco stvar, kjer nekak vse deluje, in ni neke potrebe da se menja, ce naredi vse kar naredi velik brat...pol pa se vozi v avtu starem 30 let, jaz se bom v novem...ima 4 kole, zracenje, volan, rocno, pedal za sklopko, bremzo, gas...

ali je udobneje v kaksnem novejsem, lepo z klimo, malce vec pod havbo, novo barvo ki sije...

nikjer pa nisem napisal da je note2 za v kanto...ampak 4 ga res prekasa, in je res dajansko raketa proti njemu...glede vseh aspektov...

kar se pa tice baterije, se posiplem z pepelom, ker ko sem jo naroceval, je prisla 3x tega kar je vredna zdaj...ampak to je blo pred leti...niti nisem spremljal, in sem imel se vedno ceno cca. 65€ v glavi...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik sumica pravi:

Definiraj mi zahtevnega uporabnika prosim. Ker očitno polna firma poslovnežev in razvijalcev aplikacij to ni.
bonk.gif
ha ha firma poslovnežev in razvijalcev
Če so vsi v vaši firmi tako zaostal kot ti potem boh pomagej.
write.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Torej ti bi razvil aplikacijo, ki deluje (dobro) le na najnovejšem telefonu? Kratka ti je kariera.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Zopet nobenega konkretnega odgovora. Pri bateriji si zgrešil, pri ostalih stvareh sem ti lepo napisal, da je Note4 seveda boljši, a še zdaleč ne toliko, da bi se pri uporabi drastično/raketno poznalo. O bonbončkih, ki jih ima Note4 proti Note2 in so nujni ter fantastični tudi ne duha ne sluha. Torej?

Dejstvo je, da Samsung spi in se mu ni potrebno naprezati. Dodaja neumnosti, dizajn je enak že leta, vsako leto izboljša specifikacije in verniki kupujejo, da se jim bo aplikacija zagnala desetinko hitreje in izgledala malenkost bolje. Za nekatere je to ulala nadgradnja, za večino pa meh.
Če bi bila uradno dovoljena nadgradnja Android OS tudi na starejših sistemih, bi bilo pa sploh smešno. Pa večina je dovolj zmogljiva, da poganja tudi 5.0+.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
467716-post_slo.gif

Folk nategujejo s skoraj istimi modeli vsako leto. Ovce pa kupujejo.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
To je to. Namesto spominskih kartic moraš sedaj dokupit vgrajen večji spomin. Namesto vedno boljše avtonomije gredo manjšat baterijo, ki je ne moreš menjat, nabijejo specifikacije, ki v praksi pomenijo bore malo in evo nov model. Verniki pa v luft od veselja. In potem pridemo do uporabnih funkcij...nič pametnega novega. 3 leta star telefon še vedno brez težav poganja najnovejše aplikacije, ki jih novi Note tudi lahko. In to celo sekundo hitreje. Pa uaaaa, nov Note ima lepše barve in boljšo ločljivost.

Žalostno je, da lastnike starejših Note modelov silijo v menjavo modela z verzijo Androida (kakšna aplikacija utegne zahtevati 5.0+ recimo) in ne z resno odličnimi novimi telefoni.

Ampak v bistvu se Samsung le uči...vse to smo že videli in gledamo pri Applu. Folk pa ploska.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.962
3.614
113
467716-post_slo.gif

Ne morem, da se ne bi strinjal. Sam sem S2 menjal le zato ker je imel zelo občutljiv USB port, ki je odpovedal kakor hitro je prišlo malo umazanije ali vlage zraven. Ga imam pa še sedaj v rezervi z novom USB portom, da ga koristim kot dostopno točko. Me že malo skrbi, kaj bo, ko bo na Note 4 odpovedal USB, glede na to, da je treba odstraniti zalepljen ekran, da ga lahko menjaš. Res izgleda, da ne delajo praktično nič na posodobitvah in samo štancajo telefone z neko malo razliko, tako kot Nokia z Symbianom.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Pa saj je povsod enako (tv, obleke, hrana, etc.) in tako se svet vrti. Ne more biti vsako leto revolucionarnih sprememb in če ne daš nekaj novega ven, te pa konkurenca pohrusta. Pred globalizacijo so bili ciklusi izdaje novih izdelkov na več let, danes pa je še eno leto premalo :)

Kupci se pa itak ločimo, inovatorji kupujejo takoj, ko je izdelek izdan in so za to pripravljeni plačati višjo ceno, racionalnosti so zadovoljni s kitajsko šaro, etc. Ja,marketing oddelki velikih MNE imajo dobro naštudirano človeško psiho ...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem imel Nota 2 in sedaj Note 4. Sem imel jakno, pri kateri je šel Note 2 lažje v prsni žep, kot Note 4, kateri ima bolj ostre robove, zato malce pogrešam Note 2. Pri Note 4 mi je zelo všeč fast charging, saj sem ga že večkrat izkoristil, saj je prišlo nekaj vmes, da sem moral z doma in sem ga priklopil za 10-15 minut in me je rešilo. Zaslon je seveda lepši, kuri pa bolj baterijo, kot Note 2.
Pri obeh sem razočaran nad fotoaparatom, saj Note 4 isto, kot Note 2 razpotegne sliko in na vogalih ni enaka kot na sredini.
Sem slikal omaro pokončno in mi jo je na sliki tako zvilo, da sem mislil, da je omara res tako zvita in to na Note 4. Enako mi je delalo na Note 2. Ostrina slik je super, redno pa uporabljam tudi HDR način.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
To je to. Namesto spominskih kartic moraš sedaj dokupit vgrajen večji spomin. Namesto vedno boljše avtonomije gredo manjšat baterijo, ki je ne moreš menjat, nabijejo specifikacije, ki v praksi pomenijo bore malo in evo nov model. Verniki pa v luft od veselja. In potem pridemo do uporabnih funkcij...nič pametnega novega. 3 leta star telefon še vedno brez težav poganja najnovejše aplikacije, ki jih novi Note tudi lahko. In to celo sekundo hitreje. Pa uaaaa, nov Note ima lepše barve in boljšo ločljivost.

Žalostno je, da lastnike starejših Note modelov silijo v menjavo modela z verzijo Androida (kakšna aplikacija utegne zahtevati 5.0+ recimo) in ne z resno odličnimi novimi telefoni.

Ampak v bistvu se Samsung le uči...vse to smo že videli in gledamo pri Applu. Folk pa ploska.

Spominske kartice se strinjam, da je bedarija, da so jih ukinili (to velja pri Note 5, pri Note 4 so še vedno), glede baterije pa ne.
To, da zmanjšaš baterijo NI nujno, da bo tudi baterija manj zdržala!! Glede na to, da vsako leto proizvajalci čipov (procesorjev, RAMov), pa tudi zaslonov izboljšajo delovanje in naj bi novi procesorji pokurili manj baterije, morda to manjšanje baterije ni nujno slabo in bo telefon še vedno držal dan, dva, tri (odvisno od uporabnika), tako kot drži pri predhodniku.
Za baterijo od Note 5 ni še nobenega testa, tako da res ne vem kako lahko trdiš, da je baterija slabša kot pri Note 4, Note 3, Note 2 itd.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Testi za baterijo v Note 5 so že in Note 5 mislim da drži saj slabo uro več kot Note 4. Predvsem zarad procesorja in pa manj bloatwara ob zagonu.

Še link: Klik

LP

Nazadnje urejeno:

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Kako bi bilo šele fino če bi dali notri še večjo baterijo. Namesto da se samo zanašajo na optimizacijo.

Optimizacija + večja baterija = tri dni avtonomije = hura! ?

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Tri dni je preveč, čim bolj pogosto je treba polniti, da baterija prej gre, pol pa nov telefon :)

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Mah sej jz sm kljub vsem kritikam še vedno razočaran da ga ne bo v evropo. Čakam že tri leta na zamenjavo Note 2 in kljub vsem pomankljivostim bi verjetno vzel Note 5 pri Mobitelu na obroke. Že samo dizajn mi je res všeč.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Kako bi bilo šele fino če bi dali notri še večjo baterijo. Namesto da se samo zanašajo na optimizacijo.

Optimizacija + večja baterija = tri dni avtonomije = hura! ?

Če dajo večjo baterijo pomeni da bi bil telefon debelejši... to pa pri njih ne prode v poštev. Sem pa prepričan, da bi marsikateri "power user" z lahkoto preživel debelejši telefon na račun zajetne baterije-ene 5000 mAh bi bla prav sanjska
smile-1.gif

LP

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Hja, s padcem cen bo zdaj jeba, tako za rabljene kot za nove. Novemu ponavadi spustijo cene ko pride naslednik, zdaj bo pa štirka pri nas kar lepo tretirana kot aktualni mode. Pri rabljenih je enako: folk ne bo menjal (ker nima s čem) in bodo cene ostale visoke.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Če ga je ynos zadnjič za 250e ponujal....

Tko ali tko, je tudi najbolj tup folk pogruntal, da se ne splača vsako leto več menjavat telefonov, ker niæ ne pridobiš.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ksz.

Dejte malo počakat..
Ko sem jaz novembra kupil N4, so mi na Samsung Slo rekli, da se N4 edge v EU nebo prodajal, v SLO pa sploh ne. Takrat sem gledal nakup iz tujine, a ga kasneje opustil in nabavil N4 (navadnega).

Kake 3 tedne kasneje reklama na M@ FB strani: NOVO *N4 EDGE*.

Sem jih resno mislil poslat v [cenzura]..

Tko da, če vam rečejo, da se ne bo prodajal, ste lahka prepričani, da si tega ne bodo privoščili in bo sigurno v roku meseca dni tudi pri nas na voljo...
smile-1.gif