Samsung Galaxy Ace S5830

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Citat:
Uporabnik EFX pravi:
Na SD kartici narediš v root-u podmapo /ringtones in vanjo skopiraš svoje mp3-je. Če greš potem v nastavitve zvonenja, se ti bodo med melodijami pojavile tudi te iz mape /ringtones.

Ne razumem, kako so lahko tako preprosto stvar tako zakomplicirali...
uf-1.gif
Je preprosto, ampak zgodi se, da se media scanner ne zažene ko skopiraš kaj na kartico (meni se je) in ti potem ne ponudi te možnosti. Stvar lahko potem rešiš z ustrezno aplikacijo (rescan media). Po drugi srani pa, zakaj bi moral sam kreirati toæno določeno mapo za zvonenje, zakaj recimo nimaš možnosti brskanja po celotni kartici...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik EFX pravi:
Na SD kartici narediš v root-u podmapo /ringtones in vanjo skopiraš svoje mp3-je. Če greš potem v nastavitve zvonenja, se ti bodo med melodijami pojavile tudi te iz mape /ringtones.

Ne razumem, kako so lahko tako preprosto stvar tako zakomplicirali...
uf-1.gif
Sem ravno hotel napisat, da sem že ugotovil, da je prosto ko pasulj.
Ja, so zakomplicirali do konca.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
A me kdo lahko razsvetli, zakaj mi ze od nakupa ne delajo MMSji? sprejemam jih lahko, posiljam pa ne. Pise "posiljam" in to je to...

Nastavitve so tiste, ki jih je dal Simobil v defaultu noter

Vem, da je imelo ze nekaj userjev te tezave - ste jih resili-kako?

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Na tistem spisku ni tega telefona (al sem pa jaz slep), pokliči na SiMobil in naj ti pošljejo nastavitveni SMS. Namesti ga, ugasni in prižgi telefon in stvar bo delala, vsaj pri meni je bilo tako.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.841
462
83
Hej.

Mene pa zanima, kako je sedaj s posodobitvijo Android Gingerbread za Samsung Galaxy ACE: ali je uradno že na voljo ali ne? Sem pogooglal in je taka zmešnjava po raznih forumin in spletnih straneh, da ne moreš vedet...

Zanima me tudi, ali že deluje Adobe Flash Player (oziroma, ali brskalnik že odpira flash vsebine)? Če ne, ali posodobitev na Android 2.3.3 to omogoča? Tudi to sem pogooglal in je spet toliko nekih informacij, da se ne moreš bit siguren, ali omogoča ali ne.

To bi rad izvedel predvsem od dejanskih uporabnikov telefona in ne od nekih špekulacij (v smislu: "ja, saj bo enkrat v drugi četrtini leta 2011").

Pa hvala za pomoč. Kupujem pač nek nov telefon in mi je zelo pomembno, da brskalnik odpira flash vsebine.

yogy

Pripravnik
26. jan 2011
128
0
16
Uradnega Gingerbread za Ace-a še ni. Zadnja verzija je stock ROM 2.3.4, ki baje deluje v redu. Nekateri omenjajo v mesecu juniju, nekateri šele v avgustu.
Pri nadgradnji na 2.3.4 nekateri uporabniki omenjajo, da flash deluje pri vgrajenem brskalniku, čeprav jih opozarjajo, da so flash pomešali z javo.
Drugače pa je za takšen denar zelo soliden telefon. Obstaja pa že custom ROM in baje jih bo še več.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zakaj mi na telefonu kar na enkrat ne dela več pošta, niti POP niti IMAP dostop? Net dela normalno, pri pošti pa pravi, da se ne more povezati s strežnikom, niti na SiOL niti na moj strežnik doma, oba delata BP, ker doma pošto dobivam povsem normalno.
Celo poštni račun na telefonu sem zbrisal in hotel narediti na novo a se zatakne že pri konfiguraciji POP, enostavno se noče povezati.
Ne dela niti preko WiFi.
PS, operater je SiMobil.

Nazadnje urejeno:

bushi

Pripravnik
12. avg 2007
381
0
16
Obišči stran
Imam eno težavo, ko hočem urediti stik mi napiše "ni mogoče urediti stikov sns v telefonu", ve kdo kaj bi lahko bilo to krivo?

Lp

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Da malo obudim temo. Kako ste kaj zadovoljni s telefonom?

Sam ga imam slabe 4 mesece, že od začetka pa sem opazil, da med klicem občasno popači glas (oz. zahrešči) osebe, s katero se pogovarjam. To bi še nekako prebolu. Naslednja stvar, ki me je začela živcirat, je GPS. Dokler z Android marketa nisem dol potegnil GPSfix-a, sploh ni deloval. No, sej tud zdej ne deluje preveč dobro. Že zunaj (izven objekta) komaj najde lokacijo, kaj šele znotraj kakega objekta. Dokončno mi je pa počil film, ko mi je prejšnji teden tik pred "plačilom" subvencije (študentski boni) s telefonom ta crknil - no po 10 minutah mi ga je le nekako uspel nazaj usposobit. Isto se je ponovilo par dni kasneje....

Poleg tega pa tud sam Android nekaj časa deluje čist ok (lepo tekoče), dostikrat pa deluje s "svetlobno" hitrostjo (hitrost odzivanja je primerljiva s (skretastim) Symbianom od SE P1i). Tako da bo zdele en dan romal na servis, pa naj se oni ubadajo z njim... :|

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
471
27
28
44
MB
meni je tudi boljše delal na frojotu kot pa zdaj na gingerbredu, najbolj me moti ko končam pogovor rabi ful cajta da pokaže kaj na ekranu, da lahko stinem gumb za končanje pogovora ali pa če stisnem home tipko da vidim stanje (uro, klice) rabi zdaj veliko več časa da preklopi..
odzivnost v menijih in odpiranje programov pa je nekje isto ali mogoče malenkost hitrejše, ostalega pa nisem opazil..

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Tudi izklapljanje 3G preko widgetov ne dela več, kao neka varnostna fora. Vedno te vrže v settings in moraš sam tam šarit.

Jaz sem ga uspel vrniti na Froyota, spet dela kot mora.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Kar se tice njegovih bazicnih funkcij (telefon) je telefon polizdelek.

Ma MMSji so ... tudi polizdelek proti SonyEricssonu!

Ko ga uporabljam s slusalko zvok ni cist, vcasih kr zahresci oziroma prekine za desetinko ali dve. Prve dni me je to ful motlo. V glavnem itak uporabljam BT, tako da niti ni sile.

Drugace ni slab telefon.

A se se komu vcasih telefon kar ugasne? Meni se vcasih kar ugasne, ce imam WiFi vklopljen pa kak gtalk in ce ga dlje casa ne taknem se zgodi da "krepa". Potem morem vzet ven baterijo, da znova ozivi...

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
Ja, meni se je tud že 2x kr sam ugasnil/zaštekal (kot sem že zgoraj omenil) - je blo treba baterijo ven dat.

Vidm pa, da je hreščanje v zvočniku in počasna odzivnost Androida kr "klasika" pri tem telefonu.

Da ne bo pomote. Telefon načeloma ni slab, ampak te napake preveč sivih las puščajo
smile-1.gif

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Še ena zanimiva ugotovitev na Ace-u: s kolegom si izmenjujeva mnenja o telefonu in ugotoviva, da njemu zdrži baterija cca 4 dni. Se začudim, da meni pol manj, nakar pravi, da ima izključeno "use only 2g networks", ker sicer tudi njemu zdrži pol manj. Izključim zadevo, čeprav se mi zdi logično, da bi bilo obratno glede na to da zravn piše "saves battery" in glej ga zlomka, 3 dni brez problema, zmerne rabe tudi 4 dni...

Nazadnje urejeno: